Eten & drinken

Feel good food | Spicy noodles (yaki udon)

19 oktober 2020

spicy noodles yaki udon recept (BK Wokarang)
Er is bijna iets therapeutisch aan een dampende warme bowl met noodles, nietwaar? Dit smaakvolle en eenvoudige eenpansgerecht staat in een kwartier op tafel en is perfect om mee op te warmen na een frisse herfstwandeling. Het was ook de perfecte maaltijd om mijn nieuwe wok mee uit te kunnen proberen, maar inmiddels staat het regelmatig op tafel hier in huis :) Ik deel mijn recept voor deze spicy noodles (yaki udon) dan ook graag met je!

‘Lees ook: Herfstrecept | Romige paddenstoelen Stroganoff met whisky.’

spicy noodles yaki udon recept (BK Wokarang) spicy noodles yaki udon recept (BK Wokarang)

BK Wokarang

Ik heb dus sinds kort een nieuwe wokpan, maar het is er eentje zoals ik nog niet eerder heb gezien. De BK Wokarang is dé wokinnovatie met een revolutionair design. Door de bijzondere komvormige rand ‘duw’ je met één beweging de ingrediënten ertegen waarna ze omgekeerd terug in de pan vallen. Zo blijft je pan dus de hele tijd op z’n plek staan en heb je gelijk een perfecte wok voor op iedere warmtebron, ook inductie. Doordat de pan op ‘het vuur’ blijft staan tijdens het bereiden van je gerecht, behoud je een constante hoge temperatuur en dat zorgt voor die perfecte wokbeleving.

In samenwerking met BK ontving ik de BK Conical Deluxe Wokarang; de variant die het meest de typische Aziatische wokbeleving benadert. Een plaatje om te zien en hij werkt heel erg fijn. Technisch, maar interessant om te weten: deze pan is gemaakt met 3-Ply technologie. Dit is een drielaagsconstructie die bestaat uit een buitenlaag van 18/10 staal, een binnenkant van versmolten aluminium en een binnenlaag van 18/10 roestvast edelstaal. Deze combinatie zorgt voor een snelle opwarming van de pan en een goede hitteverdeling over het gehele oppervlakte ervan. Dit voorkomt ‘hotspots’ waardoor je meer controle hebt over de bereiding en een goed resultaat van je gerechten.

Good to know: de Wokarang mag niet in de vaatwasser. Na gebruik gewoon meenemen met je hand-afwasje, naspoelen met schoon heet water en afdrogen maar.

spicy noodles yaki udon recept (BK Wokarang) spicy noodles yaki udon recept (BK Wokarang)

Recept voor spicy roerbak noodles

Yaki udon staat voor roergebakken udon noodles met vlees en groente en kan heel vrij geïnterpreteerd worden in allerlei variaties. Ik koos deze keer voor een variant die aan de ene kant een comforting mondgevoel heeft, maar tóch lekker spicy is. Ik gok dat je veel ingrediënten hiervoor al in huis hebt en er slechts enkele aankoopjes voor hoeft te doen, dus: naar de winkel en koken maar!

Ingrediënten voor 2 personen
– 300 gram udon noodles (kant-en-klaar variant)
– 150-200 gram (vegetarische) kipreepjes
– 2 flinke lente-uien
– 2 tenen knoflook
– een handje cashewnoten
– 1el ketchup
– 1el sojasaus
– 1el sesamolie
– 1tl. vissaus
– 1tl. citroensap
– chiliflakes
– wokolie

Bereidingswijze
1. Met deze eerste stap zorg je ervoor dat de noodles veel smaak én een lekkere bite krijgen: verhit een eetlepel wokolie in de pan samen met de knoflook die je in fijne reepjes hebt gesneden en bak deze aan totdat ze licht goudbruin en crispy worden. Doe de noodles daarna in een kom
2. Ga verder in dezelfde pan en bak hierin de (vegetarische) kipreepjes totdat ze goudbruin zijn, voeg de diagonaal gesneden lente-ui toe en roer om
3. Maak een sausje van de ketchup, sojasaus, vissaus, sesamolie en citroensap (geeft een heerlijke ‘umami’ smaak) en meng dit door de kip en lente-ui
4. Roer vervolgens voorzichtig de noodles erdoor en verhit het geheel nog enkele minuten
5. Serveer de noodles met de grofgesneden cashewnootjes en een snuf chiliflakes.

–> Wat is jouw favoriete wokgerecht? Deel gerust lekkere recepten onder dit artikel, leuk om elkaar te inspireren :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met BK.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Hyacint
    Reply Hyacint 21 oktober 2020 at 11:03

    Gebruik je zoete of zoute sojasaus?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.