Lifestyle

Expertblog | Yoga inplannen in een drukke agenda, zó doe je dat!

1 oktober 2020

yoga inplannen drukke agenda tips

Dit is een expertblog door Happy with Yoga | Het zal je vast niet ontgaan zijn dat yoga steeds populairder geworden is. De voordelen van yoga worden namelijk door zoveel mensen ervaren dat het zich als een lopend vuurtje verspreidt. Toch zijn er genoeg mensen die nog wat terughoudend zijn om de mat op te stappen, een belangrijke reden daarvoor is dat ze het vaak lastig vinden om de tijd te vinden om te practicen. In dit blog besteden we hier graag iets meer aandacht aan en geven we je een paar nuttige tips om je practice te kunnen doen, zelfs als je een overvolle agenda hebt!

‘Lees ook: Expertblog | Meer in balans door sport.’

yoga inplannen in drukke agenda tips

De voordelen van een regelmatige yoga practice

Voordat we ons gaan verdiepen in hoe je tijd kunt vinden voor je practice, is het niet geheel onbelangrijk om je de vraag te stellen waarom je dat eigenlijk zou willen doen. Met andere woorden, wat zijn eigenlijk de voordelen van een regelmatige practice? De voordelen van een regelmatige practice zijn eindeloos maar je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

– Meer flexibiliteit
– Minder stress
– Een betere nachtrust
– Meer focus
– Een betere balans (zowel lichamelijk als mentaal)
– Meer kracht
– Een betere relatie met jezelf en de wereld om je heen
– En nog zoveel meer!

Zoals je ziet biedt yoga je dus eindeloze lichamelijke en mentale voordelen en om die reden is het dan ook zo populair. Omdat Yoga zo veelzijdig is heeft het eigenlijk voor iedereen wel wat te bieden.

4 tips om je yoga practice te integreren in je leven

Wanneer je besloten hebt om de voordelen van yoga te willen ervaren is het tijd om regelmatig de mat op te stappen. Door vaak te practicen maak je namelijk sneller progressie en ervaar je de voordelen van yoga sneller, dit motiveert enorm om door te gaan :) De kans is alleen groot dat je denkt, waar haal ik dan al die tijd vandaan? In de punten hieronder vertellen we daarom graag meer over hoe je toch regelmatig kunt practicen als je weinig tijd hebt.

Tip 1: Doe korte maar regelmatige practices
Een regelmatige practice hoeft niet te betekenen dat deze lang moet zijn. Een regelmatige practice van 15-20 minuten is bijvoorbeeld veel beter dan een enkele lange en onregelmatige practice van 3 uur.

Tip 2: Doe je practice in de ochtend
Door als je opstaat meteen je practice te doen, hoef je niet meer na te denken wanneer je deze inplant. Wat er deze dag ook zal gebeuren, je practice heb je in ieder geval al gedaan! Een extra voordeel hierbij is dat je in de ochtend nog weinig prikkels hebt gehad en daardoor vaak meer diepgang weet te vinden.

Tip 3: Practice in de avond
Afhankelijk van de Yogavorm die je doet en of je een gezin hebt, kan de avond soms een goed moment zijn om te practicen. De kinderen liggen op bed en voordat je zelf naar bed gaat kun je nog even helemaal tot rust komen. Grote kans dat je hierdoor beter slaapt!

Tip 4: Online yoga doen en reistijd besparen
Een gouden tip om vaker te kunnen practicen is om dit online te doen. Je kunt hierdoor practicen precies waar en wanneer jij wilt, meer flexibiliteit ga je niet krijgen!

Heel veel succes met je practice, hopelijk stap je nu vaker op de mat!

Rolf &Melanie

“Twee ‘down-to-earth’ Yogi’s met als missie zoveel mogelijk mensen inspireren het beste in zichzelf naar boven te halen door Yoga!”

Happy with Yoga is het grootste en leukste Yoga platform van België en Nederland, dat wordt gerund door Rolf en Melanie. Hun missie met Happy with Yoga is de tijdloze traditie van Yoga te vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen. Op hun platform delen ze blogs over Yoga, Meditatie, Mindfulness en Lifestyle en daarnaast geven ze cursussen, workshops, retreats en kan je ook verschillende mooie online cursussen volgt via de Happy with Yoga Academy.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Heidi
    Reply Heidi 1 oktober 2020 at 15:37

    • Leuk maar yoga zeg me niet zo veel.
    • Ben wel blij.dat mensen dat doe.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.