Beauty

Foundation Friday | BE Creative Make-up Wonder Wear foundation

6 november 2020

be creative make-up Wonder Wear foundation review/ervaring/test
Ben je op zoek naar een foundation met een hoge dekking met een soft focus finish en wil je je de hele dag geen zorgen hoeven te maken over je make-up? Dan belooft de nieuwe BE Creative Make-Up Wonder Wear foundation dé keuze voor jou te zijn. Ik kreeg twee kleuren toegestuurd en ben er gelijk mee aan de slag gegaan voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Foundation Friday | Clarins Everlasting foundation (review).’

be creative make-up Wonder Wear foundation review/ervaring/test

BE Creative Make-up Wonder Wear foundation

De belofte

“We’ve got you covered. Ultiem geschikt voor een full make-up look maar ook als subtiele ‘no make-up’ make-up, met dank aan de lichte laag die zich direct, als een tweede huid, aan je gezicht hecht. Dankzij het gebruik van soft focus technologie verbergt de foundation makkelijk allerlei imperfecties zonder de natural glow van je huid te verliezen. Dankzij de revolutionaire vochtbestendige formule kun je je met een gerust hart in het zweet werken.”

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk dan zie ik dat dit een foundation op waterbasis is met een hoge concentratie aan glycerine, waar verder onder andere kokosextract, zonnebloemolie, rozemarijnextract, siliconen en vitamine E aan toegevoegd is. Meer verzorgende ingrediënten dan menig foundation met een hoge dekking en longwear finish, dus daar ben ik met mijn droge huidje al erg blij mee. Benieuwd hoe dat gaat bevallen in combinatie met de full coverage belofte!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De nieuwe BE Creative Make-up Wonder Wear foundation is verkrijgbaar in 20 verschillende kleuren en verschillende ondertonen voor €23,95/30ml bij ICI Paris XL. Er is ook een bijpassende BE Wonder Wear concealer bij te koop voor €18,95/13ml.

–> Tipje: er is nu 25% korting op deze producten :)

be creative make-up Wonder Wear foundation review/ervaring/test be creative make-up Wonder Wear foundation review/ervaring/test

Review

De BE Wonder Wear foundation komt in een ronde, glazen flacon met een matte uitstraling en een zwarte dop. Ik vind dit persoonlijk erg mooi, zeker ook vanwege de minimale opdruk aan tekst op de verpakking. Hij komt met een applicator die doet denken aan een grote lipgloss en daarmee kan je heel eenvoudig een aantal stippen op je gezicht zetten om de foundation verder uit te gaan werken. Het is dus niet bedoeld om hiermee je foundation aan te brengen, want dan ga je er nog een werkje aan hebben het geheel streeploos en mooi geblend te krijgen. Even je vingers of andere favoriete foundationkwast gebruiken dus voor het mooiste resultaat.

De foundation heeft een wat dikkere textuur en de geur van een luxe skincareproduct. Ondanks de dikkere substantie smeert hij heel fijn uit over de huid, maar (!) wel als je je huid eronder goed gehydrateerd hebt en een primer aangebracht hebt. Anders kan hij wat droog aanvoelen en juist lijntjes gaan accentueren. Niet echt een match voor hele droge huidtypes hierdoor, maar na een goede dagcrème en hydraterende primer ook voor deze huidtypes te gebruiken als de rest van de eigenschappen van deze foundation je aanspreekt.

be creative make-up Wonder Wear foundation review/ervaring/test be creative make-up Wonder Wear foundation review/ervaring/test

Qua dekking valt deze foundation zéker onder die met een ruime medium tot volledige dekking. Je hebt er niet veel voor nodig om dit effect te krijgen en dat is fijn, want het voelt ook tijdens het dragen niet als een cakey laag op je huid maar juist verrassend comfortabel. De finish is eenmaal gedroogd het beste te omschrijven als satijnmatte en afpoederen is eigenlijk niet nodig.

Gedurende de dag blijft deze foundation zeker op z’n plek zitten en is hij ‘mondkapjesproof’ zonder al te veel af te geven of te vervagen. Vanwege deze goede hechting op de huid kan ik wel aanraden om ’s avonds extra aandacht te besteden aan het verwijderen van je make-up met bijvoorbeeld een reinigingsolie en daarna nog een micellaire lotion.

Je ziet in dit artikel de twee lichtste kleuren BE Wonder Wear foundation; 0 Fair Neutral met een redelijk koel tot neutrale ondertoon en 1 Light Neutral met een neutrale tot warme ondertoon. Zoals je ziet zit er een flink verschil in tint tussen deze twee kleuren. De één is misschien net iets te licht voor me (maar waarschijnlijk mijn perfecte wintermatch) en de ander is duidelijk iets te donker/warm. Voor deze review heb ik ze gemengd en kwam ik tot een mooi passend resultaat, zoals je ziet in de twee nafoto’s waarop ik deze foundation draag. Zeker zo met een full face make-up vind ik dit een heel mooie glam foundation die het goed doet in combinatie met een mooie highlighter voor wat extra glow.

–> Wat is jouw favoriete type foundation? Liever een lichte dekking, een vloeibare of poedervariant, eentje met verzorgende ingrediënten of juist die hoge dekking en longwear finish? Van welke foundation zou je wel eens een review willen lezen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van nicole.antonissen@live.nl
    Reply nicole.antonissen@live.nl 6 november 2020 at 09:59

    Klinkt goed, zeker voor die prijs

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.