Carrière & Geld Lifestyle

Geldzaken | Tips om te besparen op je telefoonabonnement

22 november 2020

geld besparen op je telefoonabonnement tips
We gaan weer richting het eind van het jaar. Dé tijd waarop veel mensen hun uitgaven onder de loep nemen om te kijken waar er geld te besparen valt. In deze reeks een aantal fijne tips die je heel waarmee je soms wel honderden euro’s per jaar kan besparen. In dit artikel een aantal handige tips en tricks om geld te besparen op je telefoonabonnement.

‘Lees ook: Geldzaken | Tips om te besparen op je zorgverzekering.’

geld besparen op je telefoonabonnement tips

Tips om geld te besparen op je telefoonabonnement

Neem je belgedrag onder de loep

Voordat je met de volgende bespaartips aan de slag kan gaan, is het handig om eerst jouw belgedrag te weten. Het blijkt dat we vaak veel te hoog inzetten bij het afsluiten van een abonnement voor je mobiele telefoon en daar zijn je maandelijkse kosten op vastgesteld. Duik even de rekeningen van de afgelopen zes maanden in en bekijk of dat enigszins in de richting van je abonnement komt.

Pas je abonnement aan

Als je met bellen, sms-en en je internetbundel een heel stuk lager uitkomt dan is het aan te raden om te downgraden naar je gemiddelde verbruiksgedrag binnen je abonnement bij je huidige provider, of de overstap te maken naar een ander goedkoop telefoonabonnement. Dit werkt ook de andere kant op: zit je regelmatig óver je bundel heen, dan is het juist goedkoper om een duurder abonnement af te sluiten. Een vast maandelijks hoger bedrag is nog altijd stukken goedkoper dan de extra kosten voor het bellen, sms-en en internetten buiten je bundel om.

Schaf een los toestel aan

Natuurlijk is het tof om de nieuwste flagship smartphone van Samsung, Huawei of iPhone te hebben, maar bedenk je eerst of je al die uitgebreide functies wel of niet nodig hebt. Of wellicht heb je geen moeite met een refurbished model? Wat je ook kiest: het is hoe dan ook slimmer om jouw gewenste telefoon als los toestel aan te schaffen. Het kost je in één keer wat meer, maar het is niet voor niks dat providers willen dat je een toestel via hun gaat leasen en/of in termijnen afbetaald want daar zit héél wat winst op. Schaf dus jouw nieuwe telefoon los aan, waardoor je met je abonnement een heel wat minder maandelijkse terugkerende kosten hebt.

Sim Only

Naast het aanschaffen van een los toestel is de volgende – logische stap – het nemen van een sim only abonnement. Die zijn vaak niet alleen veel goedkoper, ze bieden meer vrijheid in je belgedrag en zijn vaak ook nog eens maandelijks opzegbaar.

Pakketkorting en gezinsvoordeel

Er zijn veel providers waarbij je korting op je abonnementskosten krijgt als het hele gezin bij dezelfde provider hun abonnement afsluit. Of een samenwerking tussen internetaanbieders en telefoonproviders, waarbij je korting krijgt als je bij deze specifieke aanbieders je abonnementen afsluit. Het kan zeker even lonen om dit na te kijken!

Nog een aantal tips

– Ben je onderweg, probeer dan alsnog zoveel mogelijk je telefoon te gebruiken op Wi-Fi want dit bespaart je veel MB’s
– bel via het internet, zoals via WhatsApp of Facebook Messenger, om belminuten te besparen
– ben je ondernemer, kies dan voor een zakelijk abonnement op je bedrijfsnaam zodat je de kosten hiervan kan declareren
– in verband met de huidige maatregelen vanwege de coronacrisis nú niet van toepassing, maar wel handig om te onthouden voor als we weer kunnen en mogen reizen: kies voor een tijdelijke buitenlandbundel, zodat je niet voor verrassingen kan komen te staan als je weer terugkomt van vakantie.

Zoals je merkt kan het één of ander even een uitzoekwerkje zijn, maar het kan je ook echt wel flink helpen om geld te besparen op je telefoonabonnement. En eerlijk? Het kan nog best eens een leuke tijdelijke hobby worden om je maandelijkse vaste lasten onder de loep te nemen en te kijken waar je het één en ander aan moet passen. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag met een bespaarplan om geld te gaan besparen. Voor je het weet bespaar je je zo honderden euro’s in het jaar!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 november 2020 at 21:16

    Dit zijn zeer fijne tips…
    Er valt zeker een heleboel voordeel uit te halen….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.