Eten & drinken

BK Bourgogne | De perfecte braadpan (Zoervleisj recept)

15 november 2020

BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept)

Ja, dit is toch wel echt dé perfecte braadpan en ook nog eens een plaatje om te zien! Ik heb het hier over de BK Bourgogne braadpan, die hier in de keuken in de geweldige pastelroze kleur met een goudkleurige knop staat te pronken. Ondanks dat het een heel veelzijdige pan is, komt hij toch echt het beste tot zijn recht met een heerlijk stoofpotje. Ik vertel je graag alles over deze mooie braadpan en deel het recept voor heerlijk Limburgs stoofvlees (zoervleisj) met je. Een recept dat ik met mijn Limburgse roots van huis uit meegekregen heb, maar dan met een kleine verrassende twist. En.. als kers ;) op de taart mag ik ook nog eens zo’n prachtige braadpan weggeven. Enjoy!

‘Lees ook: Recept voor heerlijke spicy noodles (yaki udon).’

BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept) BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept) BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept)

BK Bourgogne

De BK Bourgogne braadpan

Ik maakte dit heerlijke gerecht in de BK Bourgogne braadpan. Een karakteristieke pan die gemaakt is van ambachtelijk gietijzer en die te gebruiken is op zowel gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie en zelfs in de oven mag. Het is een ideale braadpan om het vlees op hoge temperatuur aan te kunnen braden en daarna door te stoven op een lage stand van de kookplaat of in de oven. De deksel heeft aan de binnenzijde ‘druipringen’ die het kookvocht tijdens het bereiden gelijkmatig over het eten verdelen waardoor het gerecht extra mals zal worden en het gietijzer houdt de warmte goed vast. Ik gebruik hem naast het maken van stoofpotjes ook voor het bereiden van bijvoorbeeld gehaktballen en pastasauzen, maar je schijnt er zelfs brood in te kunnen bakken. Dat ga ik binnenkort maar eens proberen!

De BK Bourgogne braadpan is in veel mooie kleuren en verschillende formaten verkrijgbaar en is hiermee ook een leuke cadeautip voor de aankomende feestdagen :)

–> Klik hier voor de BK webwinkel en om alle kleuren, formaten en prijzen te bekijken.

BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept) BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept) BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept)

Recept voor Limburgs zoervleisj

De herfst en winter zijn toch wel de perfecte maanden voor heerlijk verwarmende stoofgerechten. Zo’n stoofpotje dat uren op een zacht vuurtje staat te sudderen en waarvan het hele huis heerlijk gaat ruiken om hier vervolgens na een frisse wandeling van te kunnen genieten. Ik heb er een zwak voor. En als er één stoofgerecht is dat me gelijk terugbrengt naar ‘vroeger’ dan is dat toch wel het Limburgs stoofvlees (zoervleisj) dat mijn oma en mijn moeder vroeger maakten.

Ingrediënten
– 600 gram sukadelappen
– 250g uien
– 150ml witte azijn
– 150ml water
– een flesje kersenbier/kriek naar keuze (ik gebruikte Mort Subite)
– 2 plakjes ontbijtkoek
– 3 eetlepels appelstroop
– boter
– peper en zout naar smaak
– 3 blaadjes laurier
– 3 kruidnagels
– een eetlepel bruine basterdsuiker

Bereidingswijze
1. Je kan het vlees een aantal uur laten marineren, maar ik raad aan om dit de avond van tevoren al te doen en het vervolgens in de koelkast te zetten. Hoe langer het marineert hoe malser het vlees zal worden! Snij hiervoor de sukadelappen in stukken, meng dit met de witte azijn, het water, de laurierblaadjes, kruidnagel, peper, zout en de basterdsuiker
2. Snij de uien in halve ringen en fruit deze aan in een pan met boter totdat ze glazig zijn
3. Gebruik een vergiet om het vlees uit te laten lekken en vang de marinade op in een bakje (!)
4. Bak het vlees mee met de uien totdat het rondom bruin is, schenk er vervolgens het flesje bier bij, de appelstroop, wat extra peper en zout en een flinke juslepel van de marinade. Laat dit zo’n drie uur lang op een laag vuurtje stoven met de deksel schuin op de pan en roer dit af en toe door
4. Breek de ontbijtkoek in stukken, roer dit door het geheel en check af en toe de dikte van de saus. Als deze te dik is voeg je simpelweg nog wat van de marinade toe. De ontbijtkoek zorgt niet alleen voor een lekker zoet gekruide smaak aan het vlees, maar zal ook zorgen voor de binding van de saus
5. Na nog ongeveer een half uurtje sudderen op laag vuur is je heerlijke zoervleisj klaar.

Lekker om te serveren met een snee vers brood, frietjes of aardappelpuree en combineert goed met een frisse komkommersalade en appelmoes. Lekker bij deze variant is ook wat warme verse kersencompote.

BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept) BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept) BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept) BK Bourgogne braadpan (zoervleisj recept)

Winactie | BK Bourgogne pan in kleur naar keuze

Om mijn enthousiasme over deze prachtige BK Bourgogne pan helemaal compleet te maken mag ik er ook nog eens eentje van 24cm in een kleur naar keuze weggeven, indien deze kleur op voorraad is natuurlijk. Zó tof!

Wat moet je doen om kans te maken?

1. Ga naar de website van BK om te kijken welke kleur (of top 3) jou het meeste aanspreekt en laat jouw voorkeur achter als reactie onder dit artikel
2. Deel jouw favoriete stoofgerecht, leuk om anderen te inspireren met jouw recept!

Bonuspunten voor jou als je mij daarnaast gaat volgen op Facebook en Instagram en de bijbehorende post liket, deelt en er een reactie onder achterlaat :)

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 22 november 2020, 23.59 uur. De winnaar ontvangt na afloop persoonlijk bericht. Deze winactie is onderdeel van een samenwerking met BK.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van cor Boeren
    Reply cor Boeren 23 december 2020 at 13:32

    blauw,zwart,rood.

    Stoofperen. schillen klokhuis doorboren (en terugplaatsen) in de pan met suiker water, vanille suiker, rode wijn. Een borrel rode port en een sinasappel met kruidnagelen. een uurtje of 2 laten inkoken. Heerlijk als bijgerecht of toetje.
    En een tip kan ruim van te voren worden gemaakt.

  • Avatar van Neeltje
    Reply Neeltje 28 november 2020 at 11:45

    De Chili red vind ik mooi. Als kerstkindje past dat er mooi bij.
    Ja jarig met kerst. Maar te moeilijk diner geeft extra stress. In die mooie braadpan kun je ook heel goed uiensoep maken. Lijkt niet zo verrassend maar pas op….. van deze smul je wel!

    600 gram uien pellen en in dunne ringen snijden, flinke klont boter in de pan, uien zachtjes braden. Wel 40 minuten. Dan krijgen ze prachtige kleur. Af en toe roeren. Dan gedroogde tijm erbij en 2 teentjes knoflook. Voor de liefhebber klein stukje Spaanse peper fijngehakt erbij. Even meebraden. Dan 2 eetlepels bloem erop. Doorvoeren en 1 minuut bakken. 2 potten runderfond erbij. Gekookt water erbij tot ongeveer 1, 25 liter totaal vocht. Laurierblaadje erbij doen en 10 minuten zachtjes pruttelen. Dan lekker dag laten staan.

    Opwarmen met scheutje cognac en in de soepkom met geraspte oude kaas erop serveren. Stokbrood ernaast geven.

    Weer eens wat anders en echt veel lekkerder dan het klinkt.
    Dat wordt een kerst zonder stress!

    Hartelijke groet,
    Neeltje

  • Avatar van SaskiavdL
    Reply SaskiavdL 25 november 2020 at 16:51

    De sunny Yellow staat vast heel vrolijk op tafel! Nu het weer echt herfstweer wordt, komt er weer regelmatig “husse bourgignon” op tafel.. of te wel, hutspot met vegetarische bourgignon.. en het voordeel.. het staat met 40 minuten op tafel!
    Daarnaast een ideaal gerecht om de restjes uit de groentenla mee op te maken, want in principe kan er alles in.

    – Zet de aardappelen en de winterpeen voor de hutspot met een blaadje laurier op en breng aan de kook

    – De basis bourgignon: scheutje olie/ boter in de pan, en wat grof gesneden wortel en ui aanfruiten. daarna eventueel wat knoflook en een blikje tomatenpuree meebakken. strooi er wat bloem over, en bak dat even gaar. Dan warme groentebouillon erbij en alles tot een gladde saus roeren. Als je nog ergens een staartje wijn hebt, kun je dat ook toevoegen. Voeg ook wat tijm en rozemarijn toe voor de smaak. alles even laten doorkoken. bak in een koekenpan een grote bak gemengde paddenstoelen/ champignons even aan met wat peper en zout en voeg samen met een blikje uitgelekte linzen toe aan de stoof. nog even een paar minuten doorwarmen en proeven of er nog wat zout of peper bij moet.

    – Na het bakken van de paddenstoelen even de koekenpan schoonvegen, en de uien voor de hutspot fruiten in een beetje boter. schepje suiker toevoegen voor de smaak en even laten karamelliseren. Als de aardappelen en peen gaar zijn, afgieten, laurierblaadje verwijderen en de groenten stampen. De uien erbij en als het nog te droog is een scheutje groentebouillon toevoegen om het lekker smeuïg te krijgen. bestrooien met zwarte peper ( en eventueel wat zout, maar er zit vaak al zout in de bouillon)

  • Avatar van corine den boer
    Reply corine den boer 22 november 2020 at 22:25

    Wauw .. de olive green is echt prachtig 😍 zeker als je hier een heerlijk gerecht in klaarmaakt. Wat dacht je van konijnenbouten met sjalotjes en pruimen. Natuurlijk aangevuld met een fles bockbier.

    Hierbij het recept :

    Recept voor 5-6 personen:

    4-5 poten of een heel (tam/wild)konijn in delen
    100 gr spekblokjes
    1 flesje donker bier bock/trappist
    250 gr gedroogde pruimen zonder pit
    10 sjalotjes (de paarse)
    sneetje bruinbrood
    1 etl mosterd
    1 plak kruidkoek
    takje tijm of 2 thl gedroogde
    4 laurierblaadjes
    peper en zout
    ongeveer 4 etl olijfolie + klontje boter

    In een braadpan in een halve eetlepel olijfolie de spekblokjes uitbakken en als ze gebruind zijn uit depan halen en apart zetten.
    Vervolgens de stukken konijn (met zout en peper ingewreven) aan het braadvet van de spekblokjes toevoegen en samen met een klontje roomboter en zonodig extra olijfolie bruin bakken.
    Nadat het konijn zo’n 5 minuten gebakken heeft de schoongemaakte sjalotjes toevoegen (naar smaak fijngehakt of in grovere stukken).
    Wanneer de stukken konijn mooi aangebakken zijn en de uien glazig zijn, het bier, de tijm, laurier en de uitgebakken spekblokjes toevoegen.
    Het sneetje brood besmeren met mosterd en eveneens toevoegen.
    Alles op een zo zacht mogelijk vuurtje minstens anderhalf uur laten sudderen. Ik zet het liefst de pan met deksel in een oven op 160 graden, zo kan het niet teveel aanbakken. Wel om het half uur de konijnstukken keren in de saus. Eventueel iets vocht (water) toevoegen als het geheel te droog dreigt te worden.
    Ongeveer 20 minuten voor het einde de pruimen en de kruidkoek toevoegen.
    Verwijder de laurierblaadjes en het takje tijm voor het opdienen.

    Eet smakelijk 😋

  • Avatar van Aida
    Reply Aida 22 november 2020 at 21:50

    Olive Green als mooiste kleur!

    Belugalinzen-paddenstoelen stoof:

    Stoof belugalinzen in wat bouillon beetgaar. Haal ze uit de pan.
    Karamelliseer knoflook, hele sjalotten, wortel, tijm & rozemarijn in roomboter/olie tot zacht en goudbruin.
    Voeg wat tomatenpuree toe en laat mee-karamelliseren.
    Voeg paddenstoelen naar keuze toe en bak kort mee.
    Voeg voorgegaarde linzen toe. Blus alles af met flink glas rode wijn en laat rap inkoken.
    (De linzen blijven hun vorm behouden en hebben een fijne bite.)
    Breng op smaak met peper en zout.
    Afmaken met verse peterselie en evt. wat creme fraiche.
    Lekker met stevig zuurdesembrood, patat of een mooie verse pasta.

  • Avatar van Lotte
    Reply Lotte 22 november 2020 at 21:09

    Mijn favoriete stoofgerecht is hachee! Met ontbijtkoek en appelstroop voor die heerlijke, volle smaak! Yum! Ik sta te popelen om deze in zo’n mooie pan te mogen gaan maken. De mooiste vind ik chili red. Maar de roze vind ik ook erg mooi!

  • Avatar van Manon W
    Reply Manon W 22 november 2020 at 20:59

    Ik zou kiezen voor de rode pan, met daarin een heerlijk stoofpotje, gemaakt door mijn vriend, die al uren staat te pruttelen als ik uit mijn werk kom.. het recept is natuurlijk geheim (oftewel, ik wil het niet weten, want nu moet hij het maken).

  • Avatar van Annemiek Bosdijk
    Reply Annemiek Bosdijk 22 november 2020 at 20:34

    Ik hou van eenpans gerechten. Niet te veel afwas en 1 pan die ik in de gaten moet houden, daarom wil ik het recept van mijn moeder als eerste maken in deze pan. Liefst de groene pan.

    Stoofpotje met bietjes

    1 rode ui
    2 teentjes knoflook
    2 el olijfolie
    3 of 4 rode bieten, voorgekookt en geschild
    1 winterpeen
    250 ml rode wijn
    2 el tomatenpuree
    500 ml bouillon
    1 laurierblaadje
    2 takjes tijm
    snuf zout en peper
    250 g kastanjechampignons

    Maak de ui en de knoflook schoon en snij ze fijn.
    Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en de knoflook rustig aan.
    Maak de bieten schoon en snijd ze in partjes.
    Schil de wortel en snijd hem in grove stukken.
    Voeg de biet en de wortel toe aan de pan en bak de groenten vijf minuten mee.
    Voeg nu rode wijn, tomatenpuree, bouillon, laurierblaadjes en tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur weer lager en laat het stoofpotje minimaal een half uur pruttelen, langer mag gerust.
    Voeg tien minuten voor het serveren de champignons toe en stoof ze mee.
    Serveer met een romige aardappelpuree of aardappel-knolselderijpuree.

  • Avatar van Kevser
    Reply Kevser 22 november 2020 at 20:29

    Ohh die pannen zijn zo mooi! Eens anders dan donkerrood! Geel is echt al mn hele leven mn lievelingskleur, dus ik ben heel blij met de trend nu. Ik zou voor geel gaan😁
    Ik heb een winterse tip om je favo recept voor bolognese mee aan te vullen. Een snufje komijn, een beeeetje kaneel en aan het einde wat pure chocolade.
    Hallo warme, winterse, kruidige bolognese!

  • Avatar van Galinka van Bokhorst
    Reply Galinka van Bokhorst 22 november 2020 at 17:12

    Ik zou gaan voor de rode BK pan. Ik zou daar dan mijn stoofvlees inmaken, maar ook mijn risotto met paddestoelen en groente. Stoofpotje is met rundvlees, laurierblaadjes, champignons en met uien. Maar de risotto is ook erg lekker uit deze pan met champignons, paprika, courgette met groente bouillon en knoflook en risottorijst.

  • Avatar van Jennifer Hoogendoorn van Hoof
    Reply Jennifer Hoogendoorn van Hoof 21 november 2020 at 23:02

    Mijn favorieten kleur is op 1. Lichtblauw. 2 Donkerblauw. 3 Zwart. Maar eigenlijk maakt de kleur weinig uit en gaat het om mijn favoriete Javaanse stoof gerecht die we erin gaan maken:

    Ayam Piendang Sarani!

    Ingredienten:
    1 kip
    6 eetl olie
    250 ml water
    1 theel asem
    2 eetl water
    1 serehstengel, gekneusd
    zout naar smaak
    1/2 eetl limoensap

    boemboe:
    2 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    2 rode lomboks
    2 cm laos
    2 cm kunyit (kurkuma)

    Bereiding:
    Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het zout. Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het asemwater en laat het 1 uur marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de stukken kip toevoegen en deze rondom bruin bakken. Dan het water en de serehstengel toevoegen en het geheel langzaam gaar stoven. Op het laatst het limoensap doorroeren en serveren.

  • Avatar van Marlies
    Reply Marlies 21 november 2020 at 21:43

    wauw er mooi deze pan!
    kleur geen voorkeur allemaal prachtig dus het maakt niet uit ♡it!

    Favo recept:
    1,5 kg herten sukade
    2 uien
    1 winterwortel
    1 teentje knoflook
    100 ml rode wijn
    300 ml wildfond
    3 plakjes ontbijtkoek
    2 blaadjes laurier
    3 kruidnageltjes
    Peper en zout
    Olijfolie

    lekker met aardappeltjes opgebakken en een frisse salade erbij !! smullen maar ! jumjum!

  • Avatar van Susette
    Reply Susette 21 november 2020 at 21:09

    Ik zou zo graag mijn man blij maken met zo’n prachtige chili red BK bourogne pan

  • Avatar van sheri
    Reply sheri 21 november 2020 at 14:17

    Voor kerst zou dit enorm veel meer mogelijkheid bieden zeg! Kan ik weer eens uitgebreid kokkerelen met de fam. Wij gaan toch voor de Chili Red, die is uber flitsend om op tafel te zetten straks. Het menu wordt dan ratatouille of rendang!

  • Avatar van Berna
    Reply Berna 21 november 2020 at 14:14

    Die rode is fantastisch! Ik zou hiermee graag chili sin carne maken of een vega goulash!

  • Avatar van Anneliese de Waal
    Reply Anneliese de Waal 21 november 2020 at 13:02

    De dusty pink is echt prachtig 😊😊
    Stoofgerecht:
    Goulash

    Ingrediënten

    700 gr runderlappen
    2 grote uien
    3 teentjes knoflook
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 ½ eetlepel bloem
    1 theelepel gerookt paprikapoeder
    400 gr tomatenblokjes uit blik
    2 eetlepels tomatenpuree
    400 gr vastkokende aardappels
    1 blokje rundvlees bouillon
    500 ml water
    1 blaadje laurier
    1 theelepel karwijzaad
    boter om in te bakken.

    Bereiding

    Snijd de runderlappen in blokjes. Meng in een kommetje bloem met gerookt paprika poeder en verdeel dit over de blokjes rundvlees. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit de ui aan in een beetje boter en voeg de knoflook toe wanneer de ui glazig begint te worden.
    Bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens het karwijzaad, en de tomatenpuree bij de runderlappen en bak dit een paar minuten mee. Blus af met het water, het blokje runderbouillon en de blokjes tomaat.
    Voeg hierbij ook het blaadje laurier en laat nu 2 uur sudderen. Snijd alvast de aardappelen en paprika’s in blokjes. Voeg deze na 2 uur sudderen toe en laat ongeveer nog 40 minuten mee pruttelen of tot de aardappelen gaar zijn. In totaal stooft de goulash ongeveer 2,5 tot 3 uur. Lekker met rijst of aardappelpuree.

    Groetjes van Anneliese de Waal

  • Avatar van Amanda
    Reply Amanda 20 november 2020 at 22:03

    Ooh wat is die mooi ♡♡♡.
    Die wil toch iederéén in de keuken hebben. Ik ga voor de roze .
    Je recept klinkt ook super lekker dus wie weet kunnen we die dan snel maken in deze mooie pan.

  • Avatar van Dana
    Reply Dana 20 november 2020 at 20:50

    Oh waaauw! Ik zou gaan voor de gele, omdat ie lekker opvalt! En mooi afsteekt bij onze groene muur bij de eetkamertafel..
    en dan serveer ik Belgische stoofpot (met kersen en kriekbier) , friet en mayo..

    Jammie!

  • Avatar van Maaike Peters
    Reply Maaike Peters 20 november 2020 at 20:15

    Wauw de Dusky Pink is geweldig 😍

    Ondertussen een tijdje samen mer mijn vriend en sinds kort de uitzet bij elkaar aan het sparen. Het lekkerste om lekker te laten sudderen is toch echt Zoervleis op Limburgse wijze! (Echte Limburgers :))

    BEREIDINGSWIJZE

    Limburgs zoervleis maak je zo:

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor je het gaat bakken. Het beste is om het in 2 porties te bakken. Als de 2e portie bruin begint te worden doe je de eerste portie er weer bij en laat het net zo lang bakken tot het bijna aanbrand. Snijd ondertussen de uien in ringen of stukjes net wat je prettig vind en bak deze in de boter in een koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Giet er de azijn op en laat deze mee verwarmen. Doe de uien en de azijn bij het vlees. Roer de aanbaksels los. Voeg de nootmuskaat, laurier en jeneverbessen & breng op smaak met peper en zout.

    Zorg voor voldoende vloeistof zodat het vlees net onder staat, voeg eventueel een beetje warm water toe. Door er warme vloeistof bij te doen blijft je vlees malser omdat het dan niet samen krimpt van de schok, die koude vloeistof teweeg zou brengen. Laat dit met de deksel op de pan minimaal 3 uur garen. Het vlees moet uit elkaar vallen. Vis de laurier en jeneverbessen uit de pan en voeg daarna de appelstroop en de in blokjes gesneden ontbijtkoek toe en laat dit onder goed roeren nog even doorkoken. Breng het Limburgs Zoervleisj eventueel nog op smaak met peper en zout.

  • Avatar van Romy
    Reply Romy 20 november 2020 at 19:20

    Ik vind de rode een echte eyecatcher. (Zoals ik al liet weten op instagram)😊 Die zie ik dan ook graag in mijn keuken stralen. Mijn favoriete stoofpotje? Heel simpel, dat is natuurlijk een heerlijke runderstoofvlees! En dat is lekker voor savonds bij de aardappelen maar ik vind het heel lekker om het op een vers gebakken broodje te doen, net uit de oven en met stoofvlees… Het water loopt mij nu al in de mond nu ik dit bericht schrijf. Erg hè, dat je zo naar een stuk vlees met brood kan verlangen. 😋

  • Avatar van Wessel
    Reply Wessel 20 november 2020 at 19:07

    Koken is iets wat ik steeds vaker doe nu ik meer vanuit huis werk. Maar ik moet er vooral niet te veel omkijken naar hebben en daar lenen stoofpotjes zich bij uitstek voor! Maar man, man, man… wat mag je een gave pan weggeven! De Chili Red, 100%!
    Dit stoofpotje is hier thuis een enorm succes; zelfs het bord van de jongste gaat leeg en dat zegt veel ;-)
    Visstoof met paprika
    Ingrediënten
    2 uien
    2 tenen knoflook
    2 paprika’s
    1 courgette
    1 rode peper
    400 gr koolvis
    200 ml visbouillon
    400 ml tomatenblokjes
    300 gr snelkookrijst
    1 theelepel paprikapoeder
    Olijfolie om te bakken
    Bereiding
    Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een grote pan met een eetlepel olijfolie. Voeg de paprika en courgette in stukjes toe en de rode peper in dunne ringen. Blus de groenten af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe.

  • Avatar van Kim Sieders
    Reply Kim Sieders 20 november 2020 at 16:05

    De Dusty Pink is toch echt wel favoriet voor deze meisjes mama! Ik maak graag een lekkere herfst stoofpot: sukadelappen aanbakken, veel ui, knoflook, paprika en wortel erdoor, naar smaak rode peper. Afblussen met rode wijn en een klein beetje bouillon. Qua kruiden paprikapoeder, kurkuma, komijnzaad en cayennepeper. Lekker lang meerdere uren laten sudderen. Heerlijk!

  • Avatar van Renee van Oudshoorn
    Reply Renee van Oudshoorn 20 november 2020 at 14:44

    Hi, op zeker de dusty pink. Ik heb van de week mijn oude vertrouwde blauwe BK braadpan weg moeten gooien. Ik was boeuf bourguignon aan het klaarmaken met lekkere sukadelappen, wijn, tomaar, laurier, een zilveruitje, een maggiblokje(secret ingredient een beetje truffelolie). Toen belde een collega in tranen op over iets zakelijks en was ik afgeleid. Alles verbrand en het kwam niet meer goed. En ik had de pan al jaren, was er zo zuinig op. Dus deze vind ik zo prachtig en hij is zo welkom want iedereen had zich die avond op mijn lekkernij verheugd, ik heb dus nog iets goed te maken. Liefs en een fijn weekend van Renée

  • Avatar van Mira Heezen
    Reply Mira Heezen 20 november 2020 at 14:15

    Ik ga voor de dusty pink, deze kleur pas namelijk perfect in mijn nieuwe keuken. helaas heb ik geen lekker stoof recept voor je omdat ik nu geen stoof pan heb. Als ik deze mag winnen zal ik als eerst suddervlees maken, zoals mijn moeder die vroeger maakte, Heerlijk!!

  • Avatar van Stan Eskes
    Reply Stan Eskes 20 november 2020 at 14:13

    Hier gaat ieders hartje sneller van kloppen toch!
    Kan niet wachten om hier wat heerlijke gerechten in klaar te maken! En natuurlijk wat nieuwe recepten.
    Ik vind de felle kleurtjes geweldig! Ik ga dan voor YELLOW.

  • Avatar van Eline
    Reply Eline 20 november 2020 at 14:11

    Ik vind de gele fantastisch!! Dan word koken een feestje!
    Deze pan wil je toch op het fornuis laten staan! Dat fleurt gelijk op in een zwarte keuken :) Duimen maar!

    Ik ben altijd dol op stoofpeertjes en stoofvlees!! mmmmm

  • Avatar van m chen
    Reply m chen 19 november 2020 at 19:44

    1. De BK Bourgogne is een prachtige pan, mijn top 3 kleuren voorkeur: Pitch Black, Royal Blue en Olive Green!
    2. Mijn favoriete stoofgerecht is Boeuf bourguignon!
    Ingrediënten
    – 2 el boter
    – 100 gr spekblokjes
    – 750 gr runderpoulet
    – 2 el bloem
    – zout en peper
    – 2 el tomatenpuree
    – 2 teentjes knoflook
    – 1 bosje tijm
    – 2 laurierblaadjes
    – 400 ml rode wijn
    – 400 ml bouillon
    – 4 sjalotjes
    – 200 gr kleine champignons
    Bereiding
    – Verhit 1 el boter in een ruime braadpan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Bestrooi het rundvlees met de bloem en bestrooi met zout en peper. Neem de spekblokjes uit de pan en bak het rundvlees in het bakvet in 10-15 minuten rondom goudbruin.
    – Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten mee. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Houd ca. 2 el tijm apart. Voeg de knoflook, de overige tijm, de laurierblaadjes, de rode wijn en de bouillon toe. Plaats een deksel op de pan en stoof het geheel ca. 3 uur op laag vuur.
    – Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Maak de champignons schoon. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er de uien op middelhoog vuur glazig in. Voeg de champignons toe en bak nog 3-4 minuten mee.
    – Voeg de ui en champignons toe aan het stoofvlees en stoof nog ca. 20 minuten op laag vuur verder. Bestrooi de boeuf bourguignon met de overige tijm en serveer.

  • Avatar van Ac Dekker
    Reply Ac Dekker 19 november 2020 at 17:11

    De olive green pan, die zal prachtig staan in onze keuken. We hebben nog geen braadpan, die stond nog op ons verlanglijstje. Maar een recept weten wij al wel; https://www.irishbeef.nl/recepten/boeuf-bourguignon-met-irish-beef/ nu hopen dat we deze snel kunnen uitproberen.

  • Avatar van Mark N.
    Reply Mark N. 19 november 2020 at 14:40

    Ik zou heel graag mijn lievelingsgerecht in zo’n mooie pan van BK bereiden. Op nummer 1 staat de chili red, op nummer 2 Sunny Yellow.

    Ingrediënten
    3 gedroogde rode pepers
    8 tenen knoflook, fijngesneden
    8 el olijfolie
    600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
    3 rode uien
    2 el witte wijnazijn
    500 ml hete groentebouillon
    1 el gemalen komijn
    15 g verse koriander
    1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
    1 takje oregano of 1 tl gedroogde oregano
    2 takjes munt
    zout en versgemalen zwarte peper

    Bereidingswijze:
    Week de gedroogde pepers zo lang mogelijk, liefst 12 uur, in water.
    Verwijder de zaadlijsten en maal het vruchtvlees samen met de knoflook fijn in het bakje van de staafmixer.
    Snipper 1 rode ui.
    Verhit 4 el olijfolie in de stoofpan en bak de gesnipperde ui met de knoflookpeperpasta op laag vuur 15 min. tot het mengsel gekarameliseerd is. Neem uit de pan.
    Snijd ondertussen het vlees in stukjes van circa 2 cm.
    Snijd de rest van de uien in halve ringen.
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
    Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
    Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan, doe de uien erbij en roerbak 5 minuten.
    Voeg het ui-knoflookpepermengsel, de azijn, de bouillon, de helft van de koriander, de rest van de kruiden en specerijen toe.
    Doe het vlees terug in de pan en breng aan de kook.
    Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd).
    Gebruik de kleinste pit van het fornuis en leg er eventueel een vlamverdeler tussen.
    Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra heet water toe.
    Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi met de rest van de koriander.

  • Avatar van Mandy
    Reply Mandy 19 november 2020 at 13:19

    Echt een supermooie pan! De dusky pink lijkt me het mooist, maar de aqua blue is ook heel erg mooi! Mijn favoriete gerecht is Hollandse Hachee en dan met veel vlees en ui. Soms ook champignons erdoor, hangt er even van af waar we zin in hebben.

  • Avatar van Lisa Polman
    Reply Lisa Polman 19 november 2020 at 10:53

    Aqua blue. De hachee van mijn moeder. Probeer hem zonder braadpan klaar te maken en das toch best lastig. Hoop dat het beter smaakt met de BK Braadpan.

  • Avatar van Amber
    Reply Amber 19 november 2020 at 08:26

    Hoi hoi,

    Geweldig deze roze pan! Die zou ik ook heel graag aan mijn collectie willen toevoegen! Uiteraard gaat het om de pan, dus eigenlijk zou ik met elke kleur blij zijn.. :)

    Mijn favoriete recept is momenteel Rendang uit de Stoofbijbel, maar ik heb 6 jaar in Maastricht gestudeerd waar zoervleisj natuurlijk hét gerecht was.. Na dit 2 jaar te hebben moeten missen zou ik dit ook zeker zelf wel eens willen proberen te maken! Fingers crossed dat het in deze pan kan!

    Groetjes,

    Amber

  • Avatar van Marianne E
    Reply Marianne E 19 november 2020 at 07:34

    Top 3

    Olive green
    Black jet
    Royal blue

    Mijn favoriete recept is:

    Speklapjes in ketjapsaus

    Stoven maar toch binnen korte tijd klaar.

    Benodigdheden
    Olijfolie
    4 speklapjes
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    4 tomaten in stukjes
    75 ml ketjap manis
    1 bosui in ringetjes

    Verhit olie.peper en zout op de speklapjes, 2 minuten bakken. Fruit, ui en knoflook schep de stukjes tomaat erdoorheen bak deze 2 minuten mee. Voeg ketjap toen 50 ml water. Laat het nu zachtjes 25 minuten stoven. Vocht iets inkoken door laatst 5 minuten iets te laten inkoken. Lekker met rijst.

  • Avatar van Marian
    Reply Marian 19 november 2020 at 00:21

    1. Geel
    2. Rood
    3. Roze

    Oma’s stoofpotje (zie keurslager.nl)

  • Avatar van Rene
    Reply Rene 18 november 2020 at 21:25

    Rood ❤️

  • Avatar van ellen
    Reply ellen 18 november 2020 at 21:05

    Ik doe mee voor mijn zoon. Hij is bezig om spullen te verzamelen voor als hij op zichzelf zou gaan. Hij zou een zwarte pan het mooist vinden. anders rood of donker blauw

  • Avatar van Grietje Houwink
    Reply Grietje Houwink 18 november 2020 at 18:32

    Rood!

  • Avatar van Annet
    Reply Annet 18 november 2020 at 17:44

    De Dusky Pink vind ik echt prachtig😍 Al vind ik de olijfgroene en gele ook bijzonder. Zelf maak ik regelmatig stoofvlees, sudderlapjes en hachee, maar dan in een hapjespan bij gebrek aan beter. Het werkt in principe prima (tipje voor anderen haha), maar toch staat een degelijke braadpan wel bovenaan mn verlanglijstje :)

    Een lekker en makkelijk recept voor hachee:

    Ingrediënten 4 personen
    5 uien
    50 gr. boter
    600 gr. hacheevlees
    zout, peper
    2 el. bloem
    1 runderbouillonblokje
    1/2 l. warm water
    2 el. azijn
    1 tl. suiker
    2 laurierblaadjes
    4 kruidnagels

    Bereidingswijze
    Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.
    Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 l. warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kool.
    Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.

    Ik volg je trouwens ook op insta 😊

  • Avatar van Marieke Bos
    Reply Marieke Bos 18 november 2020 at 16:44

    Wat een prachtige pannen he! Ik heb er altijd al een willen hebben als hobby kok dus zou te gek zijn als ik de gelukkige was die hem mag winnen. Vooral de klassieke rode vind ik mooi, maar roze of zwart is natuurlijk ook prachtig. Dit simpele stoofpotje van Jamie Oliver is favoriet hier in huis https://www.foodandfriends.nl/recepten/eenvoudige-runderstoof.html ga jij die binnenkort ook eens proberen? Dikke tip!

  • Avatar van Ran Slag
    Reply Ran Slag 18 november 2020 at 14:49

    oh wauw, die gele!!!!

  • Avatar van Yvonne W.
    Reply Yvonne W. 18 november 2020 at 13:54

    Oh heerlijk… stoofpotjes… je kunt mij ervoor wakker maken! Zodra de herfst in de lucht zit, duik ik graag de keuken in om mijn welgewaardeerde (ook bij de kids!) stoofpotjes te laten pruttelen. Hoe kan dat nog leuker worden dan met zo’n pracht van een BK-pan? Mijn favoriet is de chili red (maar de dusky pink en sunny yellow halen een goede tweede en derde plaats)!
    Een van mijn favoriete recepten is deze:
    Harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel.
    Benodigdheden:
    2 grote zoete aardappels
    1 teentje knoflook
    1 ui
    milde olijfolie
    2 el harissa (zie recept in het boek of kant-en-klaar)
    2 vleestomaten
    4 merquezworstjes
    3 el paarse kalamataolijven (Marokkaanse winkel)
    ½ bos peterselie
    Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie. Bak de knoflook, ui en harissa ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de zoete aardappels toe. Snijd de vleestomaten in partjes en voeg toe. Stoof het gerecht ca. 15 minuten, voeg een scheutje water toe en breng op smaak met zout.
    Gril de merquezworstjes ca. 5 minuten in een grillpan of de oven. Roer de kalamataolijven door de stoofschotel en voeg ook de worstjes toe. Snijd de peterselie fijn en roer erdoor.

  • Avatar van Debbie
    Reply Debbie 18 november 2020 at 13:36

    Ik vind olive green en chili red heel mooi!

    Ik maak graag draadjesvlees en wil met kerst een stoofpotje met konijnenbout maken. Voor het eerst, dus weet niet of dat mijn nieuwe lievelingsrecept wordt!

  • Avatar van Jesse Vermunicht
    Reply Jesse Vermunicht 18 november 2020 at 13:29

    Wauw, de Royal Blue versie geeft mij het meeste zin om direct te beginnen koken.

  • Avatar van Mieke Bakker
    Reply Mieke Bakker 18 november 2020 at 13:25

    Pitch Black of Chili Red ,dat zijn mijn favoriete kleuren. En wat een super actie omdat wij aan een nieuwe keuken gaan beginnen en tevens starten met inductie koken. Dat betekent dus…..nieuwe pannen.

    Mijn lievelings recept is o.a een pie
    Je begint met mager rundvlees in blokjes gesneden, en dit laat je , ruim 2 uur op een laag temperatuur sudderen. Als kruiden gebruik ik doorgaans tijm, laurier blaadje, lavas en het sudderen doe ik in een restje rode wijn of 2 deciliter trappisten bier
    Als het vleesmengsel bijna klaar is dan doe ik fijn gesnipperde ui en blokjes winter wortel daarbij en als alles bijna gaar is dan de boel binden met een eetlepel bloem.

    Het mengsel doe ik in bakjes gemaakt van bladerdeeg ( kant en klaar te koop in de super ).

    In de oven totdat het bladerdeeg gaar is en serveren met een lekkere groene salade.

  • Avatar van Bea de Rue
    Reply Bea de Rue 18 november 2020 at 12:25

    Ik ga voor licht blauw ,en dan wordt het smullen van van goulash met het hele gezin.

  • Avatar van Loes Kater
    Reply Loes Kater 18 november 2020 at 10:32

    Dat is precies de pan die nog mist in mijn keuken. Ik ben gek op stoofvlees (duuvelkesvleis), maar ik maak het nooit. Simpelweg omdat ik niet de juiste pan heb. Ik zou heel graag kans maken op de olijfgroene pan!

  • Avatar van Leonie
    Reply Leonie 18 november 2020 at 03:51

    Oeh de sunny yellow is het mijn favoriet, maar de olive green is ook prachtig! Ik zou er heerlijk stoofvlees in klaarmaken met paprika, champignons en een aantal kruiden voor extra smaak.

  • Avatar van Yvonne
    Reply Yvonne 17 november 2020 at 22:12

    Wat een gave actie, en wat een toffe kleuren zijn er! Ik ben verliefd op Olive Green. Als kookliefhebber die nét haar ouderlijk huis heeft verlaten, is het winnen van deze pan een droom die uitkomt! Een echte eyecatcher die sowieso heel lang mee gaat. Stoven is m’n favo manier van koken: de heerlijke geur waar je zó lang van kunt genieten! M’n favo stoofgericht is een Coq au Vin op basis van witte wijn. In de zomer maak ik ‘m graag met zomerse groenten zoals bleekselderij en top ik het af met groene asperges, terwijl ik in de winter wortel, pompoen en kastanjechampignons toevoeg. Door gebruik te maken van witte wijn in plaats van rode wijn, krijgt het gerecht een leuke twist. Serveer het met boerenbrood, wat rijst of krielaardappeltjes. Nom, nom, nom!

  • Avatar van cilla
    Reply cilla 17 november 2020 at 20:50

    superleuk
    1.dusky roze
    2.olive green
    3 aqua blue
    en zou er dan mijn favoriete kipstoof in klaar maken.

    kippenbouten,olijfolie, sjalot, 4 teentjes knoflook,250 ml witte wijn,200 ml crème fraîche 1 citroen handje platte peterselie
    zwarte olijven kappertjes

    Verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak het vlees in 2 porties op hoog vuur rondom bruin.Schep uit de pan.
    Fruit de sjalot en spekjes.Giet de wijn erbij.Voeg crème fraîche, zout en peper toe. Rasp de schil van de citroen erboven, pers daarna uit en voeg ook het sap toe. Hak de helft van de peterselie fijn en doe erbij.
    Doe de kip terug.Laat met deksel op de pan op het kleinste pitje een uur sudderen. Warm op het laatst even de olijven en kappertjes mee. Bestrooi met de andere helft van de fijngehakte peterselie.

  • Avatar van Linda Haelermans
    Reply Linda Haelermans 17 november 2020 at 20:46

    oooooh heerlijk voor mijn vegetarische stoofschotels

  • Avatar van Esther
    Reply Esther 17 november 2020 at 20:25

    Ohw de Sunny of Dusty voor mijn Japanse runderstoof met pastinaak. Zoervleisj kan ik never ever beter maken dan mijn oma deed.

  • Avatar van Renske Adema
    Reply Renske Adema 17 november 2020 at 19:34

    De olive green, chili red en jet black zijn prachtig. Heerlijk om ouderwetse hachee kruidkoek in te laten sudderen of ouderwets draadjesvlees 😍

  • Avatar van Agneta
    Reply Agneta 17 november 2020 at 19:14

    Ik zou voor de gele of roze gaan, echter is denk ik mijn man veel blijer als hij eindelijk weer overheerlijke stoofvlees kan maken in ons nieuwe keuken.
    Zelf zou ik hem gebruiken om grove stukken groentes lekker in laten sudderen.. In een klein laagje water zo ’n 3 uur lang. Daarna rijst erbij en je hebt een heerlijk gezond recept.

    Groeten Agneta

  • Avatar van Irina
    Reply Irina 17 november 2020 at 17:23

    Wauw!! Dit zou echt een droom zijn! Zwart zou mijn voorkeur zijn maar Oliver Green en de Pastel Roze is ook echt prachtig! Ik hou van koken en met deze koude temperaturen zijn currys en stoofpotjes echt een favoriet! Hier 1 die ik graag maak.

    https://10xgezonder.nl/japanse-curry-stoofvlees-recept/

    💕

  • Avatar van Priscilla
    Reply Priscilla 17 november 2020 at 16:42

    De Chili Red is helemaal mijn kleurtje, maar de hele collectie is prachtig. Leuk om zoveel keuze te hebben, voor ieder een feel good kleurtje!

    Ik zou er pan-focaccia mee maken met walnoten, brie en vijgen.

    Ingrediënten:
    1000 gram (tarwe) meel
    21 gram gist
    600 ml water
    4 el extra vergine olijfolie
    1 el zeezout
    75 gram walnoten
    100 gram gedroogde vijgen
    100 gram brie
    2 takjes verse rozemarijn

    Bereiding:
    Meng de gist in een kom met het water. Roer het zout, de extra vergine olijfolie en de fijngehakte rozemarijn erdoorheen. Voeg het meel in delen toe en roer het deeg goed door tot het glad en vochtig is.
    Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg minstens 2,5 a 3 uur rijzen.
    Smeer de braadpan goed in met olijfolie. Leg het deeg in de braadpan. Laat het deeg nu nog 1 uur rijzen. Het deeg is goed gerezen als het verdubbeld is in grootte. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Maak kleine gaatjes in het deeg en stop daar de walnoten en gedroogde vijgen in.
    Smeer het deeg in met extra vergine olijfolie en strooi er wat zout overheen.
    Doe de pan met de deksel erop in de oven en bak het brood gedurende 30 minuten.
    Haal de deksel van de pan en verhoog de temperatuur naar 225 °C. Leg de brie in plakjes over de gehele focaccia heen. Bak de focaccia nu nog 20 minuten tot deze goudbruin en gaar is.

    Eet smakelijk!

  • Avatar van Saskia
    Reply Saskia 17 november 2020 at 16:27

    Supergaaf! Ik duim heel hard mee voor zo’n robuuste en veelzijdige braadpan in Chili Red of Jet Black, beide even prachtig. Mijn stoofvlees met een twist; naast knoflook, peper, zout, laurierblad, ui, paprika, champignons, bokbier/rode wijn ook kaneel en speculaaskruiden toevoegen. Is de jus op het eind nog wat te dun dan kun je ook ontbijtkoek toevoegen. Hmmmm. Nu al zin om deze pan in te wijden 🤗

  • Avatar van Nienke
    Reply Nienke 17 november 2020 at 16:26

    Wat een prachtige pan, ik ben helemaal weg van de Royal blue!
    Ik maak het liefst stoofvlees volgens mijn oma’s recept, of Irish stew waar ik wat mee expirimenteer.

  • Avatar van Paula
    Reply Paula 17 november 2020 at 16:22

    Wat een leuke braadpan en wat een te gekke winactie! Mijn top 3: sunny yellow, olive green en aqua blue.
    Ons favoriete gerecht is stoofvlees van rund met rode wijn, uien, winterpeen, knoflook, kastanjechampignons, balsamico azijn, tomatenpuree, verse rozemarijn, verse tijm, gedroogde oregano, laurierblaadjes en kruidnagels 😋

  • Avatar van Nicky Warringa
    Reply Nicky Warringa 17 november 2020 at 15:58

    Ohh die heb ik altijd al gewild <3 Aqua blue, pitch/jet black zijn wel de top 3 qua kleuren.
    Dan maak ik weer eens stoofvlees met bruin bier OF een heerlijke chili con carne met draadjes vlees!
    Hmm zo lekker, en natuurlijk volg ik even op insta :) Volg je terug? ~ NickZeChick

  • Avatar van Anniek
    Reply Anniek 17 november 2020 at 14:29

    Waaaaauuuuw wat een pan! En dan de roze natuuuuuurlijk. Ik zou dan vragen om het geheime recept van mijn moeder voor hazenpeper… hopen dat ze het wil delen met me…

  • Avatar van Alida
    Reply Alida 17 november 2020 at 14:27

    Mijn favoriete kleur is de lichter blauwe op de foto met alle pannen, maar ik zie de kleur er niet bij staan bij de losse pannen. Daar staan wel olijf groen en chili red. Ik mocht een top 3 maken, bij deze ;)

    Ik ga voor een pie

    Riblappen aanbakken en 25 minuten onder af en toe roeren laten staan.
    Ui, knoflook en bleekselderij na 25 minuten toevoegen, evenals laurierblaadjes, totdat de groenten zacht zijn.
    Bier, balsamicoazijn en runderbouillon erbij gieten en aan de kook brengen.
    De braadpan, bedekt met bakpapier, in de oven op 180 graden voor 2,5 uur, totdat vlees mals is en saus ingedikt.
    In een koekenpan sjalotten, rozemarijn en peper met een beetje boter en 30 minuten afgedekt met een cirkel bakpapier en deksel op laag vuur tot ze zacht en bruin zijn (tussendoor een keer omscheppen).
    In een andere koekenpan champignons, tijm en peper 10 minuten bakken met deksel erop en dan 5 minuten zonder deksel.
    Stoofpan uit de oven halen en sjalotten en champignons erdoorheen mengen. Overbrengen in een ovenschaal en bedekken met bladerdeeg. Bladerdeeg bestrijken met geklutst ei. Gaatjes in bladerdeeg prikken en in de oven op 200 graden totdat ze mooi bruin zijn.

    Eetsmakelijk! En hopelijk ikzelf ook met de mooie nieuwe braadpan van BK.

  • Avatar van kempenaers anita
    Reply kempenaers anita 17 november 2020 at 13:57

    doe zeer graag mee voor deze mooie kookpan, rood,zwart of blauw allemaal mooie kleur
    mijn recept: konijn,kruid het konijn en braad het konijn aan tot het mooi is gekleurd, snijd 2 uien klein en stoof die aan in de pan, snijd 2 appelen in schijfjes, doe nu alles in de pot, konijn,ui,appeltjes, ketchup en curry en lengt het aan met wat water, laat het konijn stoven tot het klaar is en genieten maar

  • Avatar van Sabrina
    Reply Sabrina 17 november 2020 at 12:01

    The red one is great.

    Here is the recipe of my favourite stew:

    For the saute mixture:
    3 tbsp olive oil (or vegan butter)
    1 onion diced
    2 stalks celery thinly sliced
    2 carrots thinly sliced
    6 cloves garlic minced
    For the roux and deglazing mixture:
    ground black pepper to taste
    3 tbsp fresh rosemary, thyme and sage finely chopped (3 tbsp total, see note)
    1/4 cup brown rice flour (or flour of choice)
    1/4 cup white wine
    4 cups low-sodium vegetable broth (I use vegan “chicken” broth)
    For the rest of the vegetable stew:
    1 medium sweet potato cubed (about 2 cups)
    4 small Yukon gold or red potatoes cubed (about 2 cups)
    2 tbsp tomato paste
    1 tbsp soy sauce (use tamari to keep this strictly gluten-free)
    1 tbsp nutritional yeast (optional)
    1 tsp liquid smoke
    1 tsp marmite (optional)
    1 cup frozen peas
    2 tbsp red wine vinegar
    salt to taste (I use about 1 tsp)
    Instructions
    Add the olive oil to a large pot over medium heat. Once the oil is hot, add the onion, celery, and carrot. Cook, stirring occasionally, for about 7-9 minutes or until the onion is softened. Add the garlic, black pepper, and fresh herbs, and cook for another 2 minutes.

    Add the flour slowly while stirring the vegetables to coat them with it. Once all of the flour is added, cook for about 1 minute while constantly stirring. Very slowly add the white wine and vegetable broth, about 1/4 cup at a time, stirring continuously so that the liquid and flour are incorporated with no lumps.

    Stir in the potato, sweet potato, tomato paste, soy sauce, nutritional yeast, liquid smoke, and marmite. Bring to a gentle boil, then reduce to a simmer. Cook uncovered, stirring occasionally, until vegetables are tender and stew is thickened, 20-30 minutes.

    Stir in the frozen peas and red wine vinegar, and cook for another 5 minutes or until peas are warm. Season to taste with salt and pepper, and additional vinegar if desired. Serve hot.

    It can be found here on yupitsvegan

  • Avatar van Eva
    Reply Eva 17 november 2020 at 11:44

    wat een prachtige braadpannen heerlijk om die de hele winter te gebruiken en zelf daarna!

  • Avatar van marij brand
    Reply marij brand 17 november 2020 at 11:36

    wauw gaaf! die rode of roze zien er super girly uit!

    Mijn favo recept (toevallig net aan het maken :) )

    Hachee
    4 grote uien
    8 wortels
    Pakje Hachee mix
    500 gram hachee vlees.

    2 uur stoven… jammie jammie.

  • Avatar van Nina Haven
    Reply Nina Haven 17 november 2020 at 11:18

    Hallo,
    ik zou hier een heerlijke Irish stew in maken, mèt natuurlijk Guinness bier als onmisbaar ingrediënt.
    En dit doe ik op mijn vrije dag, want met snijden en roeren ben ik wel wat uurtjes zoet… maar dan heb je tenslotte ook iets heel lekkers op je bord!
    Een gele braadpan zou mooi zijn; lekker vrolijk.

  • Avatar van anne Bolijn
    Reply anne Bolijn 17 november 2020 at 11:10

    Mijn favoriete winterse stoofschotel Italia

    Ingredienten
    2 grote uien in stukjes
    4 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 winterwortel
    100 gr spekblokjes
    1 courgette, in stukken
    1 eetl olijfolie
    250 gr champignons
    700 gr sucadelappen
    70 gr tomatenpuree
    1 eetl balsamicoazijn
    250 ml runderbouillon
    100 ml rode wijn
    1/2 eetl Italiaanse kruiden

    Materialen
    BK Braad OLIVE GREEN of Sunny Yellow (zijn allemaal erg mooi)

    Bereiding
    Hak de champignons en de wortel in schijfjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 min. Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.
    Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij. Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de stukken courgette toe. Lekker met pasta of rijst.

  • Avatar van stina
    Reply stina 17 november 2020 at 10:09

    Ingrediënten voor rendang
    1 kilo rundvleesrib bijv riblappen of sukadelappen
    Verse gemberwortel, 3 cm
    Verse laoswortel, 2 cm
    Verse koenjitwortel, 3 cm
    5 rode pepers mét zaadlijsten en zaden als je minder pittig wil kan je zaadlijsten en zaden er uit halen
    4 knoflook tenen
    6 sjalotjes
    beetje kruidnagelpoeder
    1 ster steranijs
    4 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad)
    1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
    1 sereh stengel (citroengras)
    2 blaadjes djeroek poeroet (geen gewone limoen, maar kaffir limoen, groot verschil)
    een eetlepel azijn
    1 liter kokosmelk

    Bereidingswijze Rendang daging
    Voor de boemboe/kruidenpasta:
    Doe de steranijs in een pannetje met wat kokosmelk zodat hij net onder staat 10 minuten op laag vuur
    hierdoor word de steranijs zachter

    Doe de sjalotten, knoflook, rode pepers, koriander, komijn, kruidnagel,gember, laos en koenjit in de keukenmachine of vijzel. Snijd eventueel grote stukken eerst klein. tot een glade pasta
    Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2.5 cm

    Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de kruidenpasta.
    Kneus de sereh en leg er een knoop in.
    Fruit de sereh en de djeroet poeroet blaadjes even mee
    als het lekker begtint te ruiken voeg je de kokosmelk toe en laat dit 10 minuten pruttelen
    Voeg het vlees en voeg de lepel azijn toe
    Doe een deksel op de pan. Laat het geheel minimaal 4 uur sudderen tot het vlees zacht is en bijna al het vocht verdwenen. roer wel af en toe

    Ik serveer het meestal met rijst en sajoer boontjes

    De mooieste kleur pan vind ik de sunny yellow

  • Avatar van jeaninedekleine
    Reply jeaninedekleine 17 november 2020 at 09:26

    Al mijn pannen zijn van BK, maar een goede braadpan heb ik nog niet. Ik grijp dat naar een hapjespan of een hoge gewone pan, maar ik weet zeker dat het met een goede stoofpan beter zou gaan.

    Ik heb nog geen vast favoriet stoofrecept. Ik mag graag iets nieuws proberen. Een recept dat mij laatst goed heeft gesmaakt is deze:
    1 kilo runder- of sukadelappen
    250 gr kastanje champignons
    150 gr gerookte ontbijtspek
    100 gr zilveruitjes
    1 el tomatenpuree
    2 el bloem
    6 sjalotten
    4 tenen knoflook
    3 laurierblaadjes
    3 takjes tijm
    2 stengels bleekselderij
    1 winterpeen
    1 runder bouillonblokje
    1 fles rode wijn

    Vlees en groente snijden. Vlees bestrooien met zout, peper en bloem. Daarna het vlees aanbakken in olie en boter.

    Haal het vlees uit de pan en bak het ontbijtspek, knoflook en de sjalotjes. Voeg daarna de winterpeen, bleekselderij en tomatenpuree toe. Even bakken en dan het vlees weer toevoegen.

    Schenk 250 ml kokend water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Schenk de wijn bij het vlees en voeg de laurier en tijm toe. Laat het geheel nu op laag vuur sudderen.

    Bak op het laatst de champignons en zilveruitjes op, zorg dat de champignons lekker knapperig worden. Toevoegen aan je stoofpot en je bent klaar!

    Ik lees dat jij ook de gehaktballen in de stoofpan maakt. Die maak ik altijd met een scheutje ketjap, heerlijk!

    Mijn top drie qua kleuren:
    1. Dusty Pink
    2. Jet Black
    3. Chili Red

  • Avatar van Annesophie schorsij
    Reply Annesophie schorsij 17 november 2020 at 08:54

    Ik doe heel graag mee voor de prachtige dusky pink!! Mijn favo recept voor stoofvlees is met sucade lappen, zilveruitjes en een stiekem appeltje erin voor smaak! Heerlijk met rode kool en aardappeltjes.

  • Avatar van Greetje
    Reply Greetje 17 november 2020 at 08:48

    De olijfgroene zou heel mooi staan in onze keuken. Ik zou hem wel aan mijn man geven, want die is van de stoofpotjes: goulash, hashee en ‘draadjesvlees zoals oma die maakt’. Ik weet helaas de recepten niet maar ik vind het wel altijd heel lekker als hij het klaar maakt.

  • Avatar van Petra van Egmond
    Reply Petra van Egmond 17 november 2020 at 08:33

    Wauw ,Olive Green!😍Ik maak een eet graag Boeuf Stroganoff,dan komt deze beauty wel mooi van pas!

    Ingrediënten 4 personen

    1200 g magere runderlappen;
    75 g roomboter;
    2 uien, gesnipperd;
    4 tenen knoflook, fijngesneden;
    2 rode paprikas, in blokjes;
    500 g champignons, in partjes;
    2 eetlepels paprikapoeder mild;
    1 vleesbouillontablet;
    50 ml wodka (slijter);
    200 ml crème fraîche;
    2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden.

    Bereidingswijze
    Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla. Bon apetit, en duimen maar!

  • Avatar van Janneke
    Reply Janneke 17 november 2020 at 07:55

    Ben niet zo van de vaste recepten. Wat ik vaak doe, is witte vis, als kabeljauw, uit de diepvries samen met groente in de (braad)pan, beetje olie, beetje water. Eventueel bouillonblokje erbij. Kruiden kan ook maar ben zelf erg gevoelig. Op deze manier behoud je ook je groentevocht.

  • Avatar van ninamol
    Reply ninamol 17 november 2020 at 05:26

    Ik zou voor de rode gaan! Lekker haché erin maken! Zoals mijn moeder het maakte:
    750 g runderriblappen
    3 grote uien
    50 g braadboter
    2 theel. bruine basterdsuiker
    1 eetl. bloem
    4 dl vleesbouillon, uit een pot of van een tablet
    2 laurierblaadjes
    2 kruidnageltjes
    3 eetl. azijn
    zout en versgemalen peper
    Snijd het vlees in blokken van ca. 3 x 3 cm. Snipper de uien grof. Verhit de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui omscheppend in de braadboter kleuren en laat de suiker en de bloem kort meebakken. Blus af met de bouillon en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
    Schep het vlees met het uitgelopen vocht bij de saus, schep goed om, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de hachee met het deksel op de pan 1,5 a 2 uur zachtjes stoven. De saus mag niet koken. Schep af en toe om en voeg zonodig een extra scheut water toe als het vlees te droog mocht worden. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper.

  • Avatar van Bets
    Reply Bets 16 november 2020 at 23:36

    WOH Dit is echt een geweldige super fijne en mooie BK pan om er de heerlijkste gerechten in te gaan maken, zoals de heerlijke hazenpeper die mijn man klaar maakt of de lekkere hachee die ik zelf graag maak. Mijn favoriete kleur pan is de Olive Green op 1 de Aqua Blue op 2

  • Avatar van Thea
    Reply Thea 16 november 2020 at 22:18

    Olive Green is mijn favoriet. Wat een lekkere inspiratie staat hier intussen! Mijn favoriete stoofgerecht is een recept van foodiesmagazineL: stoofpot van wild zwijn en bier. Supersmaakvol!
    Ingrediënten
    500 g wildzwijnspoulet
    2 el bloem
    zout en peper
    1 el olie
    2 el boter
    1 wortel
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    100 g spekblokjes
    3 laurierblaadjes
    3 kruidnagels
    1 el jeneverbessen
    3 takjes tijm
    1 flesje abdijbier (bijv. Westmalle)
    1 groentebouillonblokje

    Bereiding
    Meng de poulet met de bloem en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak er het vlees eventueel portiegewijs rondom goudbruin in. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.
    Neem het vlees uit de pan en bak de wortel, de ui, de knoflook en de spekblokjes ca. 5 minuten in het bakvet. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de jeneverbessen en de tijm toe en bak ca. 1 minuut mee.
    Doe het vlees weer in de pan en giet het bier erbij. Voeg het bouillonblokje toe en vul eventueel aan met water tot het vlees net onder staat. Dek de pan af met een deksel en stoof het vlees in ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur gaar.

  • Avatar van Roy
    Reply Roy 16 november 2020 at 22:11

    Royal blue lijkt me erg mooi om een goede goulash in te maken. Hier echte Hollandse zuurkool aan toe voegen maakt een heerlijke combinatie

  • Avatar van Marian B
    Reply Marian B 16 november 2020 at 21:52

    Een hele fijne pan lijkt me! Ik doe mee voor de stoere zwarte. Een lekkere Italiaanse winterstoofschotel is wel lekker.
    Ingrediënten:
    10 kleine cocktailuitjes of 2 grote uien in stukjes
    3 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 winterwortel
    100 gr spekblokjes
    1 courgette, in stukken
    1 eetl olijfolie
    250 gr champignons
    600 gr sucadelappen
    70 gr tomatenpuree
    1 eetl balsamicoazijn
    250 ml runderbouillon
    100 ml rode wijn
    1/2 eetl Italiaanse kruiden

    1. Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes.
    2.Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
    3.Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 min.
    4. Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.
    5.Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij.
    6. Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe.
    7.Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.
    8. Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de stukken courgette toe.
    9. Eet smakelijk! (Rijst is er lekker bij)

  • Avatar van cor Boeren
    Reply cor Boeren 16 november 2020 at 21:10

    Stoofperen schillen klokhuis erin boren maar laten zitten(vind ik zelf mooier bij het opdienen). In een pan met rode wijn en een beetje water, suiker. Een half uurtje laten koken. Hierna een sinasappel schillen erbij en kruidnagelen, en een scheutje port. Nog een half uurtje door laten sudderen. Heerlijk als toetje (warm met een bolletje ijs)

  • Avatar van van Dik
    Reply van Dik 16 november 2020 at 21:05

    Die gele is wel erg grappig en ook wel mooi en handig voor de Kerst.

  • Avatar van Ilse
    Reply Ilse 16 november 2020 at 20:52

    Wat een mooie pan, fleurt heel de keuken op! Mijn favo gerecht is vegetarische pompoenstoof. En favo kleur is olive green :)

  • Avatar van sander
    Reply sander 16 november 2020 at 20:28

    Wat een leuke actie, mocht ik winnen zou ik gaan voor de kleur jet black. Als idee zou ik willen aanraden de visstoof met paprika (op leukerecepten), heerlijk

  • Avatar van karin de graaf
    Reply karin de graaf 16 november 2020 at 20:01

    ik ga voor de mooie rode

    wij eten graag een fries stoofpotje

    Bereiding
    1. Boter/margarine in de braadpan verhitten en de vleesblokjes in gedeeltes wat bruin bakken. Vlees eruit halen en even wegzetten.
    2. Ui en knoflook en paprika in de braadpan fruiten en daarna het vlees erbij doen en doorroeren.
    3. Azijn en hete bouillon en kruidnagels en stroop en laurier toevoegen en goed mengen. Indien nodig nog wat margarine toevoegen of een klein beetje heet water. Meestal is dat echter niet nodig.
    4. De Friese koek grof boven het vleesmengsel verkruimelen, goed doorroeren en het geheel aan de kook brengen.
    5. Het vuur laag draaien en het stoofpotje, met deksel op de pan, zachtjes laten sudderen, ongeveer 2 uur.
    6. Zout en peper naar smaak toevoegen.
    Lekker met aardappelpuree of frietjes, maar ook met rijst

  • Avatar van Sandra
    Reply Sandra 16 november 2020 at 19:34

    Ahhhhhhh, wat is dit een overheerlijke actie! Als ik een kleur mocht kiezen dan graag de rode of de zwarte :-)

    Mijn recept voor vegetarische stoof met bonen en paprika (alle credits naar familieoverdekook.nl, echt een site waar ik mijn vingers bij aflik!)

    Ingrediënten:
    400 gram kikkererwten uitgelekt
    400 gram kidneybonen uitgelekt
    250 gram cherrytomaten gehalveerd
    2 stuks uien gesnipperd
    4 teentjes knoflook fijngehakt
    3 centimeter verse gember geschild en geraspt
    2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
    2 theelepels paprikapoeder
    2 theelepels komijnpoeder
    2 theelepels sambal oelek
    3 eetlepels kerrie masala
    flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
    2 theelepels kurkuma
    400 milliliter kokosmelk
    1 groentebouillonblokje
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 eetlepel suiker
    koriander fijngehakt en optioneel
    4 eieren
    zonnebloemolie

    Instructies:
    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoof of hapjespan. Bak de uien met de knoflook, gember, reepjes paprika, tomaat en een snuf peper voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, kerrie masala, kurkuma, sambal, suiker en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak ongeveer 30 sec. Voeg de bonen en de kokosmelk toe. Roer alles door elkaar en laat 25-30 minuten zachtjes pruttelen. (zonder deksel….de saus moet een beetje indikken)
    Kook ondertussen de eieren en als de eieren iets zijn afgekoeld, halveer de eieren dan. (je kan ze ook in partjes snijden) Leg de eieren…als de bonen stoof klaar is…. in de stoof. Bestrooi eventueel de stoof met fijngehakte koriander.

    TIP: als je deze stoof met rijst wilt eten, kook dan ondertussen ook de rijst gaar.

  • Avatar van marianne
    Reply marianne 16 november 2020 at 19:33

    Chili red is mijn favoriet
    Heerlijk stuk rundvlees( bavet ) met ui ,knoflook , prei en wortel in de pan met laurier en donker bier gaar stoven in de oven

  • Avatar van Yo
    Reply Yo 16 november 2020 at 19:29

    Ik vind de olive green of pink erg mooi passen bij mij om er dan Koreaans stoofvlees met sesam in te maken. Niet mijn recept maar te vinden op eviekookt.nl Heerlijk!!!

  • Avatar van Yvonne
    Reply Yvonne 16 november 2020 at 19:06

    Wrijf de sucadelappen aan beide zijden in met ruim peper en zout.
    Smelt de boter in een grote braadpan.
    Braad de sucadelappen aan beide kanten aan, totdat ze bruin verkleuren. Laat de sucadelappen in de pan.
    Voeg gesneden uien toe.
    Knijp 3 tenen knoflook met de knoflookpers uit in de pan. Voeg ook een takje rozemarijn toe.
    Schenk rode wijn in de pan.
    Giet 800 ml kokend water in een maatbeker. Doe hier de 2 runderbouillonblokjes bij. Roer met een vork tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Schenk de bouillon bij het vlees.
    Doe de deksel op de pan. Laat het vlees minstens 3 uur sudderen op een laag vuurtje. Gebruik voor een goede verspreiding van de hitte een sudderplaatje. Controleer het vlees af en toe om te kijken of er voldoende braadvocht is. Als het braadvocht te veel ingedikt is voeg dan 100 ml kokend water toe.
    Na 3 uur sudderen is het vlees klaar en kan het worden opgediend.

    Mijn voorkeur gaat uit naar de olijfkleurige pan.

  • Avatar van Ieke Brands
    Reply Ieke Brands 16 november 2020 at 19:00

    Olive green of royal blue vind ik echt mooi! 😍 En beef rendang maken in die mooie pan zou echt top zijn! Dat vinden wij hier thuis zo heerlijk!

  • Avatar van Rosemary van Duinen
    Reply Rosemary van Duinen 16 november 2020 at 18:48

    Ik vind de zwarte erg sjiek, en zal hier kip in maken.. kipstukken aanbraden, iets peper en zout, dan de apart gefruite uitjes met knoflook erbij kleine stukjes gember en ketjap manis.. aanvullen met bouillon. .op t laatst binden met wat bloem..hmm

  • Avatar van Ivo Berkhout
    Reply Ivo Berkhout 16 november 2020 at 17:51

    Patatje 🍟 Stoofvlees 🐂

  • Avatar van Eline
    Reply Eline 16 november 2020 at 17:42

    Black! Mooi chique. Ik ben op de groene tour en wat heerlijk is om te stoven: ratatouille, met aubergine, courgette, paprike en tomaten en kruiden naar smaak. Vooral aubergine wordt lekkerder hoe langer je het stooft!

  • Avatar van Lara van Sundert
    Reply Lara van Sundert 16 november 2020 at 17:32

    Mijn favoriete kleur is chili red, enorm mooi!!! Mijn favoriete stoofgerecht is simpele hachee. Hierbij een receptje:)
    Ingrediënten
    2 grote uien
    50 gr boter of margarine
    800 gr hacheevlees / riblappen
    3 eetlepels bloem
    500 ml runderbouillon
    2 eetlepels rode wijnazijn
    snuf paprikapoeder
    2 blaadjes laurier
    4 kruidnagels
    1 theelepel suiker
    Bereiding:
    Snijd het vlees in stukken. Laat de boter smelten in een (braad)pan. Voeg het vlees toe en bak rondom aan. Hak de uien en voeg toe aan het vlees. Breng het vlees op smaak met een snuf paprikapoeder. Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen.
    Voeg de rode wijn azijn toe en de suiker. Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door. Doe de blaadjes laurier en de kruidnagels erbij en kook de hachee in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan. Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken.
    Mocht de hachee te dik worden kun je er een beetje water aan toe voegen. Smakelijk! :)

  • Avatar van geertje
    Reply geertje 16 november 2020 at 17:20

    Sunny Yellow for the win. Ik word gelijk vrolijk van deze pan en krijg zin om te koken. Bij braadpannen vliegen natuurlijk de vleesrecepten om je oren en logisch ook. Maar als vegetariër weet ik er ook wel raad mee hoor. Je kan er zoveel lekkere vegarecepten in maken.

    Dit is mijn favoriet:
    Stoofpot met champignons

    Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
    Een geëmailleerde gietijzeren braadpan.
    450 gram kastanje champignons.
    70 gram rode linzen
    1 ui
    1 wortel
    een blikje tomatenpuree (70 gram)
    0,2 liter rode wijn
    0,2 liter champignons bouillon
    twee takjes tijm
    eetlepel paprikapoeder
    peper naar smaak
    2 eetlepels olijfolie

    Hoe maak je deze stoofpot?
    Snijd de ui fijn. Verhit wat olijfolie in de pan. En fruit hierin kort de ui aan. Scheur ondertussen de champignons in stukken en snijd de wortel fijn.Voeg de wortel toe en bak dit zo’n 5 minuten mee.Voeg nu de champignons toe en bak deze zo’n 5 minuten mee en breng op smaak met peper.Schep nu de tomatenpuree erbij en de paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar en bak dit een halve minuut mee. Schenk de wijn en de bouillon erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg de linzen en de takjes tijm toe. Breng de stoofpot aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat het voor zo’n 30 minuten pruttelen. Haal de takjes tijm uit de pan voordat je gaat eten

  • Avatar van Esther
    Reply Esther 16 november 2020 at 16:53

    Om maar gelijk met de deur in huis te vallen ”ik kan niet koken!” want dat laat ik aan mijn man over.
    Mijn favoriete gerecht is een Iers stoofpotje met lamsvlees.

    Mijn top drie van kleuren is: Dusty Pink, Olive Green en Chili Red

  • Avatar van tamara
    Reply tamara 16 november 2020 at 16:14

    De olive green is wel heel gaaf!.Ik heb ooit eens van mijn schoonmoeder een kleine stoofpan gekregen. Die was groot genoeg voor mijn man en mij destijds. Maar inmiddels hebben we 2 tieners in huis en zijn de porties dus veel groter geworden. Een nieuwe grote stoofpan is dus wel heel welkom

  • Avatar van Marisa
    Reply Marisa 16 november 2020 at 15:55

    Wij gaan voor black, aangezien me vriend hier de kok is en ik hem de roze niet aan kan doen. Me vriend kan zoveel lekkere dingen maken en stoofvlees op verschillende manieren alleen dese vermelden is zo saai. Dus ik ga voor zijn kip stoofpotje. Hierin gaat kip (je kunt zelf kiezen welke kipfilet, kipdijen, kippenpoten wat je wilt). En dan laurier en kruidnagel stukjes wortel, zoete aardappel gewone aardappel maiskolfjes en beetje tomatenpuree en sudderen maar. Het is heerlijk. Je kunt er eigenlijk van alles bij gooien wat je maar lekker vind

  • Avatar van Jasmijn Kot
    Reply Jasmijn Kot 16 november 2020 at 15:21

    Mijn favoriet is de Dusty Pink, ik word niet voor niks door iedereen in mijn omgeving Legally Blonde genoemd ;) Ik houd ontzettend van koken en vooral lekker lang in de keuken staan met een rood wijntje is mijn favoriete bezigheid. Qua gerecht ga ik voor: Iers rundvlees aanbraden in de roomboter, daarna uien en champignons mee bakken. Dan rode wijn of port erbij, laurier en heel veel ontbijtkoek en uuuuuren laten sudderen. ’s Ochtends vroeg beginnen en ’s avonds laat lekker eten (zelf eet ik het het liefst de volgende dag, dan vind ik het nog lekkerder). Een super simpel, maar heerlijk gerecht! Wij eten het graag met spruitjes met spekjes en boursin en daarbij een aardappelgerecht. Stoofpeertjes erbij doen het ook erg goed!

  • Avatar van Jones
    Reply Jones 16 november 2020 at 15:20

    Ik vind de zwarte mooi. Ik ken zelf geen gerechten, maar voor me vriendin waarmee ik pas ben verloofd zou ik het wel fijn vinden

  • Avatar van beemd sonja
    Reply beemd sonja 16 november 2020 at 14:54

    De dusty pink is mijn favoriet
    Een heel lekker stoofpotje
    DRAADJESVLEES
    Langzaam, met geduld en een heerlijk eindresultaat.
    DIT HEB JE NODIG:
    • 2 uien
    • 2 winterpenen
    • 4 stengels bleekselderij
    • 800 g doorregen runderlappen
    • 75 g boter
    • 2 el olijfolie
    • 2 laurierblaadjes
    • naar smaak zout en versgemalen peper
    • 200 ml warm water
    • 1 el (wijn)azijn
    ZO GA JE TE WERK:
    1. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Was de winterpenen (eventueel schillen) en de bleekselderij en snijd ze in plakjes.
    2. Haal het vlees een half uurtje van te voren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
    3. Verhit de boter en de olie in een braadpan.
    4. Voeg ui, winterpeen en bleekselderij toe en bak de groentes vijf minuten zachtjes aan.
    5. Voeg het vlees toe, bak het enkele minuten aan en doe dan de overige Ingrediënten: in de pan.
    6. Zet het deksel scheef op de pan en gaar het vlees heel zachtjes 2,5 á 3 uur op het vuur
    7. Voeg als het nodig is nog wat extra water of bouillon toe zodat het vlees niet droog kan sudderen.
    8. Lekker met gekookte kruimige aardappelen, rode kool en een flinke schep appelmoes.
    9. Tip: voor de variatie kun je ook twee takjes verse rozemarijn toevoegen.
    10. Vervang het warme water en de azijn dan door een glas rode wijn.

  • Avatar van anja
    Reply anja 16 november 2020 at 13:05

    heeeeel graag de dusty pink, ik laat mijn man altijd stoofvlees maken meestal doet het met anijs en ui( hij is kok, dus weet perfect hoe het moet ) en meestal eten we er rode kool bij..

  • Avatar van Aïde Lewis
    Reply Aïde Lewis 16 november 2020 at 12:49

    Wat zien jouw foto’s er smakelijk uit. Bedankt voor het recept. Ik kan niet kiezen tussen Dusky Pink en Olive Green. Beide zo mooi 🌿

  • Avatar van Monique
    Reply Monique 16 november 2020 at 12:45

    De Dusty Pink is erg mooi!

  • Avatar van Marieka Waalwijk
    Reply Marieka Waalwijk 16 november 2020 at 12:42

    Wauwel ga voor de roze echt supergaaf.
    Ik zou daar heel graag goulash in willen maken naar oud recept van mijn schoonvader.
    1kg sudderlappen, 1 kg uien, 4 rode paprika,s, 5 tenen knoflook, drie blikjes tomaten puree, 4 tomaten, twee eetlepels sambal, chilipoeder, zwarte peper. Het geheim is natuurlijk lekker lang sudderen.

  • Avatar van janneke
    Reply janneke 16 november 2020 at 12:39

    ik doe graag mee voor de zwart of oliive green. mijn favoriete stoofgerecht is goulash

  • Avatar van Joan
    Reply Joan 16 november 2020 at 12:32

    Chili red, dusky pink, royal blue: allemaal prachtig! Favoriet gerecht is coq au vin, gemaakt door mijn vriend, met een goed glas rode wijn. Simpel maar heerlijk.

  • Avatar van jorine
    Reply jorine 16 november 2020 at 11:55

    Ik zou voor een zwarte pan gaan! Mijn favo gerecht om erin te maken? Vega stoof met jackfruit, jammie!

  • Avatar van rob sijberden
    Reply rob sijberden 16 november 2020 at 11:21

    pitch black, olive green of jet black zijn mijn persoonlijke favorieten!

    ik zou er italiaanse stoof in maken, met sucadelappen, tomaten, wortelen, bleekselderij, ui, knoflook, prei, kleine champignons en een goeie scheut bardolino (vergeet er ook zelf niet een glas er bij te serveren!)

  • Avatar van Joy
    Reply Joy 16 november 2020 at 11:20

    Prachtig, ik doe graag mee voor de roze of zwarte pan :D
    En mijn favoriete recept is gehaktballetjes in ketjapsaus

    Een kilo gehakt mengen met een zakje conimex nasikruiden en 1 ei.
    alles goed mengen en kleine ballen van draaien. Deze ballen ff aanbraden en dan een half kopje water, maggiblokje, scheut ketjap en lepel tomatenpuree toevoegen. Dit laten stoven zodat de smaak in de ballen trekt. Heerlijk bij rijst of aardappelen.

  • Avatar van Melissa Van Stipdonk
    Reply Melissa Van Stipdonk 16 november 2020 at 11:05

    Ik zou gaan voor gewoon zwart! verder ben ik geen echte keukenprinses en zoek ik net vooraf een recept op internet. heel blij met bovenstaande reacties dus!

  • Avatar van Esther Hendriks
    Reply Esther Hendriks 16 november 2020 at 11:00

    De Chili Red is wel een echt blikvanger hoor, die wil ik wel winnen! Mijn favo stoof is Limburgse konijnenboutenstoof met ontbijtkoek, appelstroop en rode wijn
    Het recept gaat als volgt.
    Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn.

    Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote braadpan. Bak de konijnenbouten 5 minuten rondom bruin. Haal de konijnenbouten uit de pan.Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree in het bakvet. Leg daarna de konijnenbouten terug in de pan en blus met de rode wijn.Voeg het blik gepelde tomaten, appelstroop, bouillonblokje en water toe aan de stoof. Meng alles goed door.

    Bind de kruiden samen met een stukje keukentouw. Leg het bosje kruiden bij de konijnenboutenstoof in de pan. Laat de konijnenstoof 35 minuten stoven op laag vuur. Voeg eventueel na 20 minuten stoven nog wat water toe als de stoof te veel inkookt.Verkruimel intussen de ontbijtkoek, schil de aardappelen en snij deze in blokjes van 2 centimeter. Voeg na 35 minuten stoven de ontbijtkoek en blokjes aardappel toe aan de braadpan. Laat nog 15 minuten meestoven. Breng de stoof tenslotte op smaak met zout en peper en verwijder het bosje kruiden.

    Eet smakelijk allemaal!!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 16 november 2020 at 10:22

    Aqua Blue is wel een hele mooi kleur, als eyecatcher in de keuken! Ons favoriete stoofgerecht is Kalkoenstoofpot met wijn en pruimen. Benodigdheden voor 4 personen:
    500g kalkoendijvlees
    10 sjalotjes
    1 sinaasappel
    150g gedroogde pruimen (pruneaux)
    50g magere rookspek
    zout,peper
    50g boter of margarine
    1 dl. rode port
    anderhalf dl. rode wijn
    1 kippenbouillontablet
    half eetlepel tijm
    1 laurierblaadje
    1 eetlepel maizena
    10 takjes peterselie

    Voorbereiding
    Sjalotjes pellen. Sinaasappel wassen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. Pruimen ontpitten. Kalkoenvlees en rookspek in stukjes snijden.

    Bereidingswijze
    Kalkoen bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Rookspek en sjalotjes 5 min.bakken kalkoen toevoegen en nog 5 min. rondom bruin bakken.Toevoegen: sinaasappelsap,rasp,port,wijn 2 dl.water,bouillontablet,tijm,laurierblaadje en pruimen. Met deksel op pan een uur zachtjes stoven. Maizena met 2 el.koud water gladroeren. Al roerende zoveel maizena toevoegen tot de stoofpot lichtgebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. peterselie erboven fijnknippen. Smakelijk Eten!!!!!!!!!!!

  • Avatar van Linda K.
    Reply Linda K. 16 november 2020 at 10:14

    Royale blue, prachtige pan om mijn oliebollen in te bakken!

  • Avatar van jacky
    Reply jacky 16 november 2020 at 10:11

    Oh wow de roze voor mijn jongste dochter!! Haar eerste mooie echte braadpan! Kan zij oma’s hachee maken hmmm

  • Avatar van marleen
    Reply marleen 16 november 2020 at 10:07

    de mooie Sunny Yellow zou de keuken wat vrolijkheid geven zelfs tijdens deze grauwe winterdagen. Mijn favoriete gerecht is toch wel het Vlaamse stoofvlees (geweldig gerecht waar ik enorm van genoten heb de vijf jaar dat ik in Gent gewoond heb). Dat samen met een lekker Belgisch biertje natuurlijk ;-)

  • Avatar van Elvi
    Reply Elvi 16 november 2020 at 09:57

    Geweldig deze BK pan. Mijn voorkeur kleur zou zijn: Pitch Black of Jet Black.
    Stoofvlees met frites is heerlijk maar mijn favoriete stoofgerecht is: Boeuf bourguignon.

    Nodig: 750 g riblappen
    2 grote uien
    250 g winterpeen
    750 ml volle rode wijn
    200 g gerookt ontbijtspek
    70 g tomatenpuree
    2 gedroogde laurierblaadjes
    250 g champignons
    370 g zilveruitjes
    En een goede pan natuurlijk!!

    Snijd de riblappen, de uien en winterpeen.
    Meng het rundvlees in een kom met de ui en peen en schenk de wijn erover.
    Laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal 30 min. voor gebruik uit de koelkast.
    Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
    Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit olie en bak het spek. Schep het spek uit de pan.
    Bak het vlees in het achtergebleven bakvet in de braadplan rondom goudbruin. Schep het vlees dan uit de pan.
    Schep de groenten uit de marinade in de braadpan en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg het rundvlees, het spek en de marinade weer bij de groente en breng alles aan de kook.
    Doe de laurier blaadjes erbij en laat 2.5 uur met de deksel schuin op de pan op laag vuur staan.
    Daarna veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de champignons toe. Laat de boeuf bourguignon met de deksel schuin op de pan nog 30 min. mee sudderen.
    Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de laurier blaadjes.

  • Avatar van Anja jager
    Reply Anja jager 16 november 2020 at 09:51

    Chili red, olive groen en sunny yello

    en wat ik er graag gin zou maken is draadjes vlees met ui

  • Avatar van Erica
    Reply Erica 16 november 2020 at 09:46

    Leuke winactie.
    Mijn favoriete top 3:
    1. Black
    2. Royal Blue
    3. Red
    Ik ben dol op stoofpotjes, goulash, hachee.

  • Avatar van Inge Arts
    Reply Inge Arts 16 november 2020 at 09:08

    Olive green of Aqua blue of Dusky pink…wat een mooie kleuren! En de eerste stoof wordt dan wild zwijn stoofpot! Heerlijk, de geur die van deze stoof af komt is verrukkelijk!

  • Avatar van Marit
    Reply Marit 16 november 2020 at 08:55

    Dusky pink of olive green. Als cadeau voor mijn man die er een sport van heeft gemaakt om de heerlijke stoofgerechten te maken.

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 16 november 2020 at 08:52

    Olive Green!!! Mijn favoriete stoofgerecht is Marokkaans stoofvlees, met ui, knoflook, rozijnen en ras el hanout!

  • Avatar van Nelly
    Reply Nelly 16 november 2020 at 08:48

    Mijn top drie: Jet Black, Chili Red en Olive Green. Ik ga dan een Vlaamse stoofpot met bruin bier en mosterd maken.
    Lekkere supermalse sukadelappen in de stoof met een Vlaams biertje.

  • Avatar van boy
    Reply boy 16 november 2020 at 08:43

    Olive green is machtig! Yambalaya is mijn favoriete stoofgerecht (zoek chef toups op youtube), dat is zo lekker!

  • Avatar van Willeke Brugge
    Reply Willeke Brugge 16 november 2020 at 08:36

    de Olive Green , ga ik lekker hachee maken!

  • Avatar van Nina Stappers
    Reply Nina Stappers 16 november 2020 at 08:18

    Mijn favoriet is de (klassieker!) Chili Red, gevolgd door Sunny Yellow en dan Pitch Black.
    Het Limburgs zoervleisj wil ik ZEKER uitproberen, misschien een nieuwe favoriet?
    Momenteel doe ik het liefst de beef ’n bean chili (kan je lekker op variëren met wat er nog in de koelkast ligt!)
    https://www.greensnchocolate.com/beef-and-bean-chili/

  • Avatar van SNEEUWKLOK
    Reply SNEEUWKLOK 16 november 2020 at 08:10

    Mijn favoriete kleuren zijn; Pitch Black, Olive Green, Dusky Pink. Mijn favoriete stoofgerecht is stoofpeertjes (recept van mams, eenvoudig en lekker); 3 kilo stoofpeertjes, plonsje(1 1/2 dl) water, 1 à 2 theelepels kaneel, 25 gram suiker, aardappelzetmeel om wat te binden en fruitwijn (frambozen/bessen). De peren kunnen we hier langs de weg kopen maar het is ook leuk om bij de pomologische vereniging een oud ras (boom) te kopen dat bijna verdwenen was. Zoals de saffraan peer. Die werd in Afrika teruggevonden! Dusky Pink past qua kleur natuurlijk heel goed bij stoofperen! Voor de rest moet ik nog gaan experimenteren met de vegetarische stooflapjes van de Jumbo.

  • Avatar van Anita Geraets
    Reply Anita Geraets 16 november 2020 at 08:03

    Wat een prachtige weggeef actie, Ik ga voor de Olive Green,Dusky Pink en Sunny Yellow. Ik maak altijd een stoofpotje in mijn bk fortalit braadpan die is zwart. Hiervoor gebruik ik 500 gr rundvlees, 150 gr champignons, 150 gr spekjes, 1 rode en 1 gewone ui, 1 wortel, knoflook, kruidnagel, en laurier. Verder naar smaak kruiden toevoegen een paar uur stoven in de mooie bk pan en smullen maar.

  • Avatar van jacq007814
    Reply jacq007814 16 november 2020 at 07:57

    Wooh wat een gave kleuren hier kan je de hele dag naar kijken echt schitterende pannen voor een heerlijk stoofgerecht of draadjes vlees.
    Ik ga voor lichtblauw

  • Avatar van Maria
    Reply Maria 16 november 2020 at 07:53

    De zwarte, zo eentje zocht ik!

  • Avatar van Lisette Kleiweg
    Reply Lisette Kleiweg 16 november 2020 at 04:18

    De Chili Red pan is mijn favoriet, het is me nog nooit gelukt om zelf mals suddervlees te maken, het wordt taai, zelfs na drie uur sudderen 😕. Misschien dat het me wel lukt met jouw recept en een echte sudderpan i.p.v. een roestvrijstalen pan.ik volg en like je al op Facebook en instagram 😊.

  • Avatar van Ed van der Ploeg
    Reply Ed van der Ploeg 16 november 2020 at 00:21

    De zwarte pan is mooi om te winnen.
    Simpel hachee gerecht maar erg lekker
    https://www.croma.nl/recipes/hachee-190440

  • Avatar van Anita H.
    Reply Anita H. 16 november 2020 at 00:13

    Mijn top 3:
    1. Royal Blue
    2. Aqua Blue
    3. Jet Black
    Mijn stoofgerecht: ik was altijd dol op zuurvlees en draadjesvlees. Maar ik ben een beetje om; probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten. En ik heb nog geen vegetarische recepten geprobeerd qua stoven.

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 15 november 2020 at 21:39

    Ik zou gaan voor vrolijkheid, en dat is de gele wel echt voor mij!

    Mijn favoriete stoof in de winter is Rendang, in combinatie met hutspot. Hutspot zelf vind ik een flauwe hap maar met rendang heerlijk.

    Ik ga voor 600 g runderlappen in stukken gesneden. Ik zet dit aan in zonnebloem olie waar ik een 3 sjalotten, komijnpoeder, geraspte kurkuma (2cm), geperste knoflook (2 teentjes), en theelepel Laos al in heb gefruit. Dan doe ik er nog boemboe van Conimex bij en volg verder de aanwijzingen van die boemboe behalve dat ik het niet een uur maar hele middag laat sudderen. Ook doe ik er nog altijd kruidnagel en eventueel een Steranijs bij.

  • Avatar van Imy Ali (iminanas4)
    Reply Imy Ali (iminanas4) 15 november 2020 at 21:31

    Wow! Super leuke actie, ik zou stiekem ook geen voor Dusky Pink, of Olive Green en hiermee moet je zeker een Mexicaanse stoofschotel maken, zie hier het top recept; https://www.smulweb.nl/recepten/1355415/Mexicaanse-stoofpot-voor-het-hele-gezin. Succes gegarandeerd!! 🇲🇽

  • Avatar van Kimberly Houweling
    Reply Kimberly Houweling 15 november 2020 at 21:00

    Wauw Désiree wat een mooie pan! Ik vind de olive green en pitch black heel erg tof. Toevallig heb ik vandaag een recept voor stoofvlees gebruikt van Bregblogt. Ik heb zelf niet een vast recept en wissel nogal eens. Stoofvlees vind ik in ieder geval heerlijk 🙌🏻

  • Avatar van Karin
    Reply Karin 15 november 2020 at 20:40

    Ciaooo Desirée 😃👋
    Wat een heerlijke winactie organiseer je zo vlak voor de lekkerste & meest feestelijke maand van het jaar 👌😋❤
    Mijn all-time fave BK pan is CHILI RED🌶
    Jouw zoervleisj ga ik als rasechte Groningse EN Limburg-liefhebber natuurlijk eens uitproberen in mijn oude stoofpan of crockpot 😍😋🤩
    Dit is mijn favoriete recept die ik regelmatig op tafel zet 💚🤍❤

    Ossobuco alla Milanese (Kalfsschenkel op z’n Milanees) 🇮🇹
    Kalfsschenkel op z’n Milanees. Volgens de traditie wordt ossobuco geserveerd met risotto milanese (saffraanrisotto)

    Ingrediënten
    (voor 4 personen)

    4-8 kalfsschenkels van 3-4 cm dik
    enkele eetlepels bloem
    zout en peper
    ½ dl olijfolie
    50 g boter
    1 mespuntje kaneel
    1 mespuntje piment of nootmuskaat
    enkele laurier- of citroenblaadjes
    2½ dl droge witte wijn
    1 teentje knoflook
    de rasp van 1 citroen
    verse peterselie
    Bereidingswijze

    Meng de bloem met peper en zout en wrijf er de kalfsschenkels mee in.
    Verhit in een grote braadpan (de kalfsschenkels moeten er in één laag inpassen) de olijfolie en de boter.
    Bak de schenkels in 10 minuten aan weerszijde bruin.
    Voeg de wijn, de laurier-, of citroenblaadjes en de specerijen toe, eventueel nog wat zout en peper naar smaak, doe de deksel op de pan en laat het vlees zachtjes sudderen.
    Voeg na een kwartiertje 1-2 dl water toe. Doe de deksel weer op de pan en stoof de kalfsschenkels in ongeveer 45 minuten tot 1½ uur gaar.
    Neem de kalfsschenkels uit pan, verwijder de laurier-, of citroenblaadjes.

    Maak ondertussen de gremolata door de rasp van de citroen, de fijngehakte peterselie en de knoflook te vermengen.
    Verhit het stoofvocht in de braadpan en laat het indien nodig wat indikken. Roer er de gremolata doorheen, doe het vlees weer terug in de saus en verwarm het vlees.

    Serveer met schijfjes of partjes citroen.

    Drink er een glas fijne Chianti bij ❤🍷

    Buon appetito👌😋

  • Avatar van Nynke B
    Reply Nynke B 15 november 2020 at 20:38

    De sunny yellow voor ons favoriete stoofgerecht. Stoofvlees braden, daarna wortel, ui, champignons en paprika erbij. Een beetje stroop en wat wijn en dan heerlijk laten sudderen. Ik voeg er daarna ook nog wat blokjes aardappel bij, dan hoef ik die er niet apart bij te serveren.

  • Avatar van Stephanie
    Reply Stephanie 15 november 2020 at 20:18

    Wat een superleuke winactie! En wat een mooie pan^^.
    Olive Green vind ik echt een hele mooie kleur.

    Ik deel ook ook een recept voor Limburgs Zoervleisj maar dan speciaal voor mensen met darmproblemen en of Coeliakie. Je proeft geen verschil het is heerlijk en een groot succes hier thuis. Ikzelf heb darmproblemen en heb dit recept van mijn buurvrouw gekregen die zelf coeliakie heeft.

    Limburgs Zoervleisj Glutenvrij 4 personen

    750 g Runderpoulet (of Sukadelappen in stukken gesneden)
    300 ml Azijn
    3 Kruidnagels
    3 Laurierbladeren
    100 g Roomboter
    2 flesjes Donker Bier
    2 Uien in ringen of grof gesnipperd
    1 eetl Grove Mosterd
    Maizena
    2 eetl Appelstroop

    Voorbereiding
    – Leg het vlees in de azijn met 300 ml water.
    – Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze toe aan de marinade.
    – Laat het vlees afgedekt 12 uur lang marineren in de koelkast

    Bereiding
    – Neem het vlees uit de marinade en dep goed droog met keukenpapier.
    – Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in enkele minuten rondom bruin.
    – Giet het bier erover en voeg de laurierblaadjes met kruidnagels (uit de marinade) toe.
    – Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de uien lichtbruin.
    – Voeg de gebakken uien met de mosterd toe aan het vlees.
    – Laat dit 2 tot 4 uur stoven op de laagste stand. (Ik laat het meestal nog wat langer stoven)

    Tot Slot
    – Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
    – Schep als het vlees mals is de maizena erdoor om de saus te binden en roer goed tot er een mooie gladde saus ontstaat.
    – Schep de appelstroop erdoor en breng op smaak met zout en peper.

    Tip: Gebruik het vocht van uit de braadpan om de maizena te roeren in een glas tot een glad mengsel voordat je deze terug toevoegt aan het zoervleisj.

    Smakelijk :)

  • Avatar van Mendy
    Reply Mendy 15 november 2020 at 18:44

    Wat is hij mooi! De mooiste die eruit springt is toch wel Dusky pink! Ik ga dan voor de hachee met appeltjes. Met deze ingrediënten.
    1 kilo riblappen
    4 uien
    2 appels
    3 laurierblaadjes
    2 eetlepels bloem
    2 eetlepels mosterd
    klont boter
    1 liter runderbouillon
    3 eetlepels rode wijnazijn
    2 plakken ontbijtkoek
    snuf peper

  • Avatar van Anne-Wil Kraan
    Reply Anne-Wil Kraan 15 november 2020 at 18:44

    De licht blauwe, het gerecht dat wij vaak met een braadpan maken is een recept dat niet echt een stoofgerecht is of makkelijk terug te vinden is in een kookboek maar dat is het gerecht dat mijn moeder gemaakt had (eigen recept) op he huishoud school. Daarnaast is de pan van mijn moeder aan vervanging toe, wie weet kan ik haar hiermee verrassen

  • Avatar van Floor Verseveldt
    Reply Floor Verseveldt 15 november 2020 at 18:29

    Wat een geweldige actie!
    Mijn top 3 is
    Olive green
    Sunny yellow
    Chili red
    Wat een mooie kleuren hebben ze. Wij hebben sinds een week een nieuwe keuken en zijn over gegaan op inductie dus we moesten alle pannen vervangen. Maar een mooie braadpan hebben we nog niet en zeker niet in een mooie kleur.

    Mijn favoriete recept staat op internet 🙈. Ik gebruik altijd hetzelfde recept en zal de link met je delen. Iedereen bij ons thuis is er dol op.

    https://www.lekkerensimpel.com/italiaans-stoofvlees/

  • Avatar van Marian zw
    Reply Marian zw 15 november 2020 at 17:45

    Een rode pan! Echt iets wat er flink uitspringt qua kleur! Ik zou ik deze tijd een lekjer vegan pompoen stoof maken. *pompoen *wortel *bleekselderij *ui *knoflook *tacokruiden *lurier

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 15 november 2020 at 17:14

    Oh wat een handige veelzijdige pan!! Wij hebben 1 poging tot stoofvlees gedaan maar onze pan was totaal niet geschikt 🙈 Ik heb dus helaas geen recepten want ik kan ze niet testen zonder pan..
    Op Instagram leek Olive Green me heel leuk maar Aqua Blue vind ik nog mooier! Hoewel een zwarte beter bij de rest past, vind ik zo een felle kleur toch echt leuk!

  • Avatar van Monica Verschoor
    Reply Monica Verschoor 15 november 2020 at 17:00

    Bij het maken van Chili Concarne laat ik de groente altijd lekker stoven, zodat het een mooie saus met de gehakt wordt. De bonen, de paprika, de ui, knoflook, de pepertjes – alles lekker door elkaar. De bordjes gaan dan leeg hier. Ik heb een (oude) rode braadpan, maar zou dan voor een zwarte gaan. Past beter bij de keuken ;-D

  • Avatar van wal029
    Reply wal029 15 november 2020 at 16:20

    Ik ga voor de chili red, rood is altijd al mijn favoriete kleur geweest.
    Mijn favoriete stoofrecept is boeuf bourguignon:
    Boeuf bourguignon
    Stap 1:
    Pel en snipper de uien. Schil en snijd de bleekselderij en wortel in stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.

    Stap 2:
    Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.

    Stap 3:
    Voeg de groente toe en laat ze circa 5 minuten smoren.

    Stap 4:
    Roer de tomatenpuree erdoor.

    Stap 5:
    Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerende gaar worden.

    Stap 6:
    Voeg de bouillon, rode wijn en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.

    Stap 7:
    Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen.

    Stap 8:
    Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.

    Stap 9:
    Breng op smaak met zout en peper.

  • Avatar van Anja Laemers
    Reply Anja Laemers 15 november 2020 at 16:09

    Ik doe eens gek en ga voor chili red :) Ik heb deze linzen stoofpot laatst gemaakt en het smaakte heerlijk, zonder vlees en geschikt voor vegans

    1 middelmaat Hokkaido pompoen
    250 gr Spinazie diepvries
    1 blikje Kokosmelk 400 ml
    150 gr Linzen rood, groen of zwart
    750 ml Bouillon
    2 Uien middelmaat
    2 teentjes Knoflook
    Zout
    Peper
    Koriander
    Kurkuma
    Kokos Olie
    Bereiding
    Halveer de pompoen en zet deze 20 minuten in de oven op 200°C. Op die manier kun je de pompoen makkelijker snijden en eventueel schillen (optioneel)
    Verwijder de pompoenpitten en eventueel de schil en snij in kleine stukjes
    Uien en knoflook schillen en in kleine stukjes hakken
    Doe een beetje olie in de soeppan of de wok en verhit dit
    Voeg uien, knoflook en stukjes pompoen toe en bak dit onder voortdurend beetje bruin
    Voeg als alles een beetje een kleurtje gekregen heeft de linzen toe aan het geheel
    Bak dit kort even mee (let op: de linzen mogen in geen geval verkleuren!)
    Blus met bouillon
    Voeg de diepvriesspinazie toe aan de pan en laat het geheel met deksel op de pan 15 – 20 minuten koken op middelmatige vlam
    Vergeet niet om tussendoor eens te roeren
    Voeg tenslotte de kokosmelk, zout, peper en kurkuma toe aan de stoofpot
    Laat nog eens 10 – 15 minuten koken. Afhankelijk van hoe smeuïg je de stoofpot wil hebben
    Opdienen met wat blaadjes koriander en of een scheutje kokosmelk

  • Avatar van Solisme
    Reply Solisme 15 november 2020 at 15:37

    Oeh, je gerecht ziet er erg smakelijk uit! Lijkt me wel wat om een keer te maken. Zelf maak ik vaak Griekse stifado, ook een stoofgerecht. Geel is mijn lievelingskleur zou dus gaan voor de sunny yellow. Een winters gerecht in een zomerse pan kan best toch:) Maar kleur van jouw pan is ook zeker heel mooi!

    Volgde je al op instagram en Facebook.

  • Avatar van Sandra H
    Reply Sandra H 15 november 2020 at 15:23

    Oohh wat een leuke winactie! Ik zou heel graag meedoen voor de kleur ‘dusty pink’. Een enorm gave kleur! 💕 Ik zou mijn mama even lief aan moeten kijken voor haar recept 🤭

  • Avatar van Edith-Sofia
    Reply Edith-Sofia 15 november 2020 at 15:00

    Wauw wat een prachtige braadpan! Ik vind de kleuren Royal Blue of Olive Green erg mooi! Mijn favoriete stoofgerecht is hache.

  • Avatar van Ling Choi
    Reply Ling Choi 15 november 2020 at 14:29

    De dusky pink en aqua blue zijn allebei mooi! In de herfst/winter maak ik graag stoofvlees. Mijn favoriete recept heb ik van de Belgische website.

    2 uien
    1 kg rundsvlees
    peper en zout
    2 flesjes bruin bier
    1 kruidnagel
    2 eetlepels stroop
    1 bruine boterham
    2 eetlepels mosterd
    2 blaadjes laurier
    2 takjes tijm

    Pel de uien en snipper ze in stukjes. De pan verhitten met boter. Stoof de uien. Doe het vlees in de pan. Zout en peper kruiden. De bier aan de kook brengen. Bier in de stoofpot doen. Laurier en tijm erbij doen. Het bruin brood met mosterd smeren en in de pan doen. 1,5 uur tot 3 uur het stoofvlees sudderen op een zacht vuur.

  • Avatar van Danielle
    Reply Danielle 15 november 2020 at 14:03

    Olive green vind ik heel mooi! Wij maken altijd draadjesvlees in de braadpan, en op oudjaarsdag worden er oliebollen in gebakken!

  • Avatar van Sarina Boontjes
    Reply Sarina Boontjes 15 november 2020 at 13:57

    Oeh de dusty pink natuurlijk. Ik kijk al een tijdje jaloers naar je pan. Lijkt me heerlijk om daar suddervlees in te maken. Nu durf ik het nog niet aan omdat het in een gewone pan helaas mislukte… :(

  • Avatar van Sophie
    Reply Sophie 15 november 2020 at 13:54

    Oh waaaw, olive zou prachtig staan in mijn nieuwe keuken als we binnenkort verhuizen! En dusky pink is ook absoluut een pareltje.
    Ik zou er graag een heerlijke butter paneer in klaarmaken, moet je echt eens proberen.

  • Avatar van Nicole elisabeth
    Reply Nicole elisabeth 15 november 2020 at 13:46

    Oooh ik ben helemaal in love met Dusty Pink! Maar van Sunny Yellow zou ik ook erg blij worden. Mijn favoriete stoof gerecht is hachee. Mijn vader maakte dit vroeger altijd en als kind was het al mijn favoriete gerecht!

  • Avatar van Willy Nijssen
    Reply Willy Nijssen 15 november 2020 at 13:38

    Ik zou heel blij zijn met de kleur JET BLACK! Het recept wat ik zou klaarmaken is Rendang! recept voor 4 tot 6 personen.
    800 gr runderlappen (of stoofvlees)
    150 gr santen opgelost in 400 ml water (of kant-en-klare dikke kokosmelk)
    4 sjalotten of 3 uien
    5 tenen knoflook
    5 lomboks (rode pepers)
    5 kemirinoten (optioneel)
    2 kruidnagels
    2 tl ketoembar (koriander)
    1 tl laos
    1 tl djahé (gemberpoeder)
    1 tl kunjit (kurkuma)
    1 tl tamerinde pasta (assem)
    1 stengel sereh (citroengras) (optioneel)
    3 salam blaadjes (Indisch laurier)

    ZO MAAK JE HET
    Natuurlijk kan je alles met de vijzel fijn maken, maar ik gebruik de kom van de staafmixer (of keukenmachine). Doe 4 grof gesneden sjaloten, 5 teentjes knoflook, 5 grof gesneden rode pepers, 5 geroosterde kemirinoten (optioneel), 1 tl laos, 1 tl djahé, 1 tl kunjit, 2 tl ketoembar, 2 kruidnagels en een snuf zout in de mixer en meng tot een gladde boemboe.
    Doe een scheut olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe een paar minuutjes aan op middelhoog vuur. Voeg nu ook 1 tl tamerinde pasta toe.
    Snijd ondertussen het vlees in hapklare stukken van ongeveer 2 cm en voeg deze toe aan het geheel. Blijf het vlees door de boemboe roeren (paar minuten) totdat het enigszins dichtgeschroeid is (dit zorgt ervoor dat het vlees niet uit elkaar valt).
    Los ondertussen 150 gr santen op in 400 ml kokend water en voeg dit toe aan de boemboe.
    Voeg ook een stengel sereh toe en 3 salam blaadjes.
    En nu begint het pruttelen. Laat het minstens 3 uur op laag vuur met de deksel op de pan pruttelen. Wel af en toe (om de 20-30 minuten) even roeren.
    Je zal merken dat de saus indikt. Proef na 2 à 2,5 uur even of het vlees goed gaart. Om het geheel op het eind wat sneller in te laten dikken, laat je de deksel van de pan en zet je het vuur een slag hoger.
    Serveer lekker met wat (gele) rijst, gebakken uitjes, atjar (ketimoen of tjampoer) en natuurlijk wat kroepoek. Selamat makan!

  • Avatar van Monique van Zutphen
    Reply Monique van Zutphen 15 november 2020 at 13:36

    Mijn top 3 is 1. aqua 2. dusty pink 3. royal blue en ik zou er een linzenstoofpot of een vegetarische stoofpot in maken

  • Avatar van Oma Will
    Reply Oma Will 15 november 2020 at 13:30

    Wat een fantastische braadpan. Kan goed mijn oeroude vervangen .
    De kleur: AQUA vind ik de mooiste.
    Heel geschikt om heerlijk draadjesvlees in de maken. Vinden mijn kleinkinderen heel lekker!
    Ik volg bloglovin en loot graag mee.

  • Avatar van Renee van Stijn
    Reply Renee van Stijn 15 november 2020 at 13:28

    Mijn eerste bijbaantje was in een Portugees restaurant waar ook stoofpotjes op de kaart stonden. Op een van mijn eerste avonden aan het werk wilde ik de stoofschotel gaan serveren. Toen ik bijna bij de tafel was struikelde ik, en de stoofschotel verdween zo – met kokende inhoud in de tas van de gast… Oeps. Een onvergetelijk moment, en gelukkig kan ik er nu om lachen.
    Mijn favoriete gerecht om te maken is daarom ook een Portugese stoofschotel met malse runderriblappen.
    Het geheim zit ‘m in het stoven van goede rode (Portugese) wijn en echte zelfgemaakte bouillon en verse kruiden.
    Het kost tijd en liefde, maar als je eenmaal de deksel van de pan opendoet als de schotel klaar is. Hemels! Alleen dan nog goed zien te serveren, haha.
    Ik zou heel graag de BK pan in de kleur Olive Green willen hebben voor op ons fornuis.

  • Avatar van Saskia
    Reply Saskia 15 november 2020 at 13:26

    De gele braadpan staat heel hoog op mn wensenlijstje. Pas perfect bij onze nieuwe keuken met gele accenten.

    Ik maak het liefst een stoofpot met rundvlees, tomaat, wortel, pompoen en courgette. Lekker laten stoven in rode wijn.

  • Avatar van Mama Girlpower
    Reply Mama Girlpower 15 november 2020 at 13:20

    Wow wat een geweldige pan. De rode lijkt me echt geweldig. Lekker zoutvlees erin maken of erwtensoep jammie. Nu al zin om te maken.

  • Avatar van Marieke Joustra
    Reply Marieke Joustra 15 november 2020 at 13:19

    Met stip op 1 de Royal blue
    2 dusty pink
    3 pitch black
    We houden hier erg van hachee jum jum

  • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 15 november 2020 at 13:16

    Ohhh, prachtige pan! Ik kan niet kiezen tussen Royal Blue of Dusky Pink (ok, de laatste heeft toch een lichte voorkeur haha)
    Ik zou er erwtensoep in maken, hachee, of jouw kip zoervleisj (maar dan met een herfst biertje ipv zomer biertje). Maar ook een lekker stoofpotje met rundvlees en (restjes) groente zou kunnen

  • Avatar van Anja van Zundert
    Reply Anja van Zundert 15 november 2020 at 13:11

    Wat een mooie pannen, ik heb maar even een top 3 gemaakt, want ze zijn allemaal prachtig.
    Mocht ik winnen, dan krijgt de pan een vast plaatsje op mijn fornuis i.p.v. in de kast. Lekker pronken met die pan!
    Mijn 3 favoriete kleuren, in willekeurige volgorde: chili red. royal blue en jet black!
    Mijn favoriete stoofgerecht is Indische stoof (riblappen, ui, knoflook, sojasaus, azijn, sambal oelek, bruine basterdsuiker, braadboter, pindasaus, tomatenpuree, ketoembar, djintan.) Alles een beetje op het gevoel, gewoon lekker lang laten stoven en je eet je vingers erbij op!

  • Avatar van elisabeth maria martina
    Reply elisabeth maria martina 15 november 2020 at 13:07

    BK BOURGOGNE BRAADPAN 24 CM ROYAL BLUE heeft mijn hart gestolen ik hou me dan ook van harte aanbevolen
    ik maak een lekkere ragout om zelf kroketten te kunnen maken daarmee weet ik bij de kinderen altijd e juiste snaar te raken

  • Avatar van Charlotte buijs
    Reply Charlotte buijs 15 november 2020 at 12:53

    Heel gaaf! Net nog zelf gemaakte goulashsoep op. Een mooie pan van BK ontbreekt nog wel. Graag de Pitch Black..🥰

  • Avatar van Heleen vander Velde
    Reply Heleen vander Velde 15 november 2020 at 12:45

    Wat een mooie kleuren. Die kende ik van BK nog niet. Ik droom al jaren van zo’n prachtige pan. Olive Green is mijn kleur! Leuk die receptenslinger hierboven. Ik zie dat BK ook recepten op de site heeft staan. Ik zou met deze starten:
    Ingredienten Franse Boeuf Bourguignon
    100 gr gerookte spekblokjes
    750 gr magere runderriblappen, in blokjes
    2 uien, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, geperst
    2 winterwortels, in plakjes
    3 el tomatenpuree
    500 ml rode wijn
    200 ml runderfond
    1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
    350 gr sjalotjes
    1 bakje champignons, in kwarten
    zout en peper
    Bak de spekjes in 5 minuten langzaam uit op laag vuur in een Bourgogne braadpan. Bestrooi de vleesblokjes met peper en zout.
    Draai het vuur hoger en bak het rundvlees 3 minuten met de spekjes mee.
    Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee.
    Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak alles nog 2 minuten.
    Voeg al roerende de wijn en runderfond toe en breng het gerecht tegen de kook.
    Stoof de Boeuf Bourguignon in circa 2,5 uur gaar op heel laag vuur (kleinste pit). Roer af en toe.
    Voeg de sjalotjes en champignons na 2 uur stoven bij het gerecht en laat ze meestoven tot het vlees gaar is.
    (volg & like op FB)

  • Avatar van Mariëtte
    Reply Mariëtte 15 november 2020 at 12:40

    Ohhh super tof!
    Dusky pink is echt mijn meest favoriete, maar sunny yellow vind ik ook heel tof.

    Ik ben echt toe aan nieuwe pannen, dus dit komt als geroepen.

    Mijn favoriete recept is simpel, maar zo lekker. Als kind bij mijn oma kreeg ik al hachee, en zij maakt het nog steeds het allerlekkerst maar ik tracht regelmatig haar kookkunst te evenaren.

    Benodigdheden:
    Riblappen
    Uien
    Boter
    Bouillonblokje
    Water
    En zo’n mooie BK pan. (Haha!)

    Je neemt evenveel uien als vlees.
    (500 gram vlees is 500 gram uien)
    Je snijd het vlees in blokjes van 5 cm en de uien in ringen. Vetdoorregen riblappen zijn het lekkerst trouwens.
    Vervolgens laat je een klontje boter in de pan smelten en bakt het vlees tot het bruinig van kleur is, vervolgens doe je alle uienringen erbij en bak je het even. Als dat gedaan is zet je hem op het stoofpitje en doe je er water en het bouillonblokje (naar smaak) bij.
    Goed in de gaten houden en na ongeveer 3 uur heb je hele lekkere hachee.

    Je kunt er ook nog een laurierblaadje in doen. En soms doen mijn moeder er een scheutje ketjap Manis bij.

    Oke, nu heb ik zin in hachee haha.

  • Avatar van Deborah
    Reply Deborah 15 november 2020 at 12:38

    Pitch black of Dusky Pink🤩 Ik maak heel graag vegetarische stoof met jackfruit ipv vlees, echt een aanrader!

  • Avatar van Anna wienen
    Reply Anna wienen 15 november 2020 at 12:28

    Ik vind de Royal Blue wel gaaf..!

    Ik heb een een stoofpotje gemaakt van ja hoe kan het ook anders runderstoofvlees met verschillende groenten zoals wortel paprika en prei.. en dan met een beetje spice en chili poeder.. jammie 😋

  • Avatar van Erika van koert
    Reply Erika van koert 15 november 2020 at 12:20

    O dat klinkt heerlijk ! Ik ben op het moment druk bezig met AH Zegels sparen voor een braadpan maar als ik er 1 kan winnen doe ik natuurlijk graag mee voor een zwarte. Deze vinden wij thuis erg lekker
    https://www.aviko.nl/recepten/uitgebreid-koken-dag/lamsstoof-met-tijmrosti

  • Avatar van José
    Reply José 15 november 2020 at 12:19

    De rode, chill(i) 🥰 red. En wij maken vaak stoofpotje met varkensvlees, smullen! Eigen varkens die buitenlopen bij mijn ouders.

    Ingrediënten (voor 6-8 porties)
    1250 gram varkensschouder met bot (of varkenslappen)
    2 uien
    1 rode peper
    2 teentjes knoflook
    1 cm verse gember
    3 theelepels 5-kruiden poeder
    2 theelepels gemalen koriander
    2 steranijs
    een half blokje goela djawa
    klein scheutje vissaus
    klein scheutje rijstwijnazijn
    4 eetlepels zoete ketjap
    water (of bouillon)
    peper

  • Avatar van Imani
    Reply Imani 15 november 2020 at 12:18

    Dusty Pink! Wat een mooie kleur! De ideale braadpan om stoofvlees mee te maken!

  • Avatar van Lynne
    Reply Lynne 15 november 2020 at 12:17

    Wauw, de dusky pink is echt prachtig😍 deze zou ik heel graag willen winnen! Mijn favoriete stoofvlees gerecht (deze lust zelfs mijn man, die nooit stoofvlees lustte) is er 1 van internet🤭

    https://www.smulweb.nl/recepten/1366288/Vlaams-stoofvlees

    Heerlijk, deze staat morgen ook weer op het menu met zoete aardappel en pastinaakfrietjes! Heerlijk!

  • Avatar van Tamara
    Reply Tamara 15 november 2020 at 12:16

    https://www.bk.nl/bk-bourgogne-braadpan-24-cm-pitch-black
    Tot nu toe is rendang mijn favoriete stoofgerecht misschien omdat deze goed gelukt was en lekker. Ik gebruik hiervoor het recept van https://www.24kitchen.nl/recepten/rendang-van-oma-ita Ik vind het heerlijk als ik eters krijg om een lekkere pan stoofvlees op tafel te zetten en de tevreden gezichten te zien. O ennuh Belgisch stoofvlees met zelfgemaakte friet daar loopt het water me ook van in de mond….

  • Avatar van Fatshionista
    Reply Fatshionista 15 november 2020 at 12:12

    De dusty pink vind ik het allermooist! Deze pan is al een plaatje en in het roze is ze helemaal af. Als ik haar zou winnen, zou ik als eerste de vegan boeuf bourguignon maken van Wat eet je dan wel. Deze pan lijkt mij daar heel geschikt voor. Het recept vind je hier > https://wateetjedanwel.nl/vegan-boeuf-bourguignon/
    Ben erg benieuwd naar hoe je brood in deze pan gaat bakken!

  • Avatar van Heidie van der Steeg
    Reply Heidie van der Steeg 15 november 2020 at 12:09

    Mooie pannen, alle kleuren hebben wel iets. Mijn favorieten zijn de olive green, de royal blue en de chill red.

    Als echte Limburgse heb ik nog nooit Zoervleisj gemaakt, dat kan toch eigenlijk niet. Mocht ik de pan winnen, ga ik dat als eerst erin bereiden.
    Maar ik kan wel een recent voor een ander stoofpotje geven.
    ca. 7 runderlappen
    wat bloem
    2 uien
    2 paprika’s een rode en groene
    3 tl paprikapoeder
    1 laurierblaadje
    1 tl karwijzaad
    1 tl tijm
    snufje peper (zwarte)
    75 gr tomatenpuree
    ca. 300 ml runderbouillon

  • Avatar van Ilona
    Reply Ilona 15 november 2020 at 12:08

    Dusky Pink is mijn favoriete kleur. Sinds ik een roze fluitketel heb van Le Creuset, ben ik roze keukenspulletjes bij elkaar aan het sparen. Een roze stoofpan heb ik nog niet. Ik heb twee favoriete stoofvlees-gerechten. Zoervleis met donker bier en Rendang! Deze twee maak ik in de winter vaak en dan ook meteen voor meerderde dagen. Het kan perfect in de vriezer. Ik heb laatst ontdekt dat een tosti met Rendang superlekker is. Ideaal wanneer je restjes hebt.

  • Avatar van Tessa
    Reply Tessa 15 november 2020 at 12:03

    Ik vind de Sunny Yellow echt super mooi! Wat een heerlijk recept! Ik zou sowieso een linzenstoofpotje maken, dat gaat er hier thuis heel goed in!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 15 november 2020 at 11:58

    Zo leuk en ik zou dan zeker deze hachee koken…
    De prachtige kleur chili red heeft mijn voorkeur voor de vrolijk gekleurde braadpan…
    Ouderwetse hachee
    Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.
    Ingrediënten:
    500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur) 500 gr.uien 2 th.l.rietsuiker 2 eetl.bloem 5 dl.runderbouillon van tablet 1 fl.leffe bruin of bruin bier 2 blaadjes laurier 2 kruidnagels 100 gr.margarine flinke scheut olie(om te bakken) Peper en zout 2 sneetjes peperkoek in blokjes
    Voorbereiding
    Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden, uien schillen en grof snijden
    Bereidingswijze
    Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden. Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper. Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken. Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min.doorbakken. Bloem erover strooien en goed doorroeren. De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten. De peperkoek erbij doen De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen. Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen

    Bon apetit….

    Xoxo

  • Avatar van Evelien De Vos
    Reply Evelien De Vos 15 november 2020 at 11:56

    De Sunny yellow kleur is prachtig! Mijn vriend heeft gisteren nog stoofvlees gemaakt waar we vanmiddag nog lekker van kunnen eten! :-) We maken meestal het klassieke Vlaamse recept zoals Jeroen Meus in Dagelijkse kost. De toevoeging van een boterham met scherpe graantjesmosterd maakt dit recept tot onze favoriet! Voor de saus gebruiken we Averbode Abdijbier of Gouden Carolus Classic, van brouwerijen uit onze buurt. In deze mooie gele pan zouden onze winterse stoofpotjes een zomers tintje krijgen.

  • Avatar van Jacomine
    Reply Jacomine 15 november 2020 at 11:46

    Oh die rode pan graag! Maar die roze is ook geweldig!
    Mijn recept is simpel maar altijd prijs!!
    Runderlappen aanbraden met zout en peper! Dan uien snijden, blikje tomatenpuree, knoflook, wortels erbij, blik tomatenstukjes, of verse tomaten, twee eetlepels appelstroop, rode wijn en sudderen maar…paar uur pruttelen op laag vuur!!!! Mmm! Serveren met aardappelpuree of rijst! En een groene salade erbij!

  • Avatar van Carolien
    Reply Carolien 15 november 2020 at 11:44

    Ik ga voor de olive green en mijn favoriet is een stoofpotje van wild.

  • Avatar van rilana van oostenbrugge
    Reply rilana van oostenbrugge 15 november 2020 at 11:34

    Mijn favoriete kleur is dan toch echt die roze pan. Tja blijf toch een echt meisje meisje, met af en toe roze lokken in mijn haar.

    Wat ik zou gaan uitproberen in deze pan is toch wel het stoofpannetje van een kookworkshop die ik vorig jaar heb gevolgd:
    Varkenswangetjes met rodenbach saus
    500 gr varkenswangetjes (ontvliest)
    1 ui gesnipperd
    1 teentje knoflook gesnipper
    boeter
    1 eetl mosterd
    1 eetl bruine suiker
    1 witte boterham
    1 fles rodenbach bier (en niet stiekem een slokje er van drinken)
    2 laurier bladen
    1 takje tij
    enkele takjes peterselie

    1. snij de varkenswangetjes in grote dobbelstenen
    2. de boter in deze mooie nieuwe pan smelten
    3. kruid vlees met peper / zout en bak ze aan tot ze mooi goudbruin zijn.
    4. vlees aan de kant schuiven en bak de uit en de knoflook
    5. maak van laurierblad, tijm en peterselie een boeket garni (met een stukje keukentouw) en leg dit samen met de kruidnagel op het vlees
    6. giet het bier over het vleesmengsel
    7. strooi de suiker over het vlees
    8. besmeer de boterham met mosterd en leg die boven op het vlees
    9. laat dit ongeveer 2 uur sudderen
    10. op smaak brengen met peper en zout

    En…. laat het je smaken!

  • Avatar van Corine
    Reply Corine 15 november 2020 at 11:31

    Dusky Pink is heel mooi! Stoofvlees is ons favoriete gerecht!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.