Beauty

Krullen of stijl haar? (Chi G2 stijltang review)

4 november 2020

Chi G2 stijltang review/ervaring/test
Nu ik eindelijk echt wat langer haar begin te krijgen, vind ik het heel erg leuk om hiermee te gaan spelen. Om een beetje lief te zijn voor mijn haar laat ik het zoveel mogelijk aan de lucht drogen, of gebruik ik de föhn in een lauwwarme stand. Maar.. om echt leuke effecten te creëren en eens even net wat anders dan anders te kunnen maken vind ik een stijltang een onmisbaar item. Sinds kort heb ik de Chi G2 stijltang en daar vertel ik je graag wat meer over én laat ik je zien dat je er meer mee kan dan alleen je haren stijl maken.

‘Lees ook: Tips om lief te zijn voor je haren (gezond laten groeien).’

Chi G2 stijltang review/ervaring/test

CHI G2

Chi G2 stijltang review

De Chi G2 stijltang is de 2e generatie stijltang van dit merk en heeft keramische platen die voorzien zijn van een titaniumlaagje waar ionische technologie aan toegevoegd is. Hierdoor is het een stijltang voor ieder haartype dat zorgt voor minder statisch haar en eentje die heel weinig wrijving tijdens het gebruik geeft voor een zo soepel mogelijke ervaring en zo min mogelijk nadelig effect voor je haren.

Wat mij in het gebruik van deze stijltang het meeste opvalt is de snelheid waarmee hij warm is. Ik gebruik hem zelf op de medium-hitte (200C) en dan is de stijltang in nog geen halve minuut op temperatuur. Er zitten trouwens drie vaste temperatuurstanden op voor verschillende haartypen, maar je kan hem ook handmatig instellen op een temperatuur tussen de 80 en 220C. Ook fijn: deze stijltang heeft een lang en meedraaiend snoer en wordt geleverd met warmtebestendige mat (waarin je de stijltang handig kan opbergen). Mocht je hem trouwens vergeten uit het stopcontact te halen dan gaat hij na een half uur automatisch uit. Wel zo veilig!

Ik heb door de jaren heen stijltangen van verschillende merken gebruikt en was ergens nog in de veronderstelling dat het ‘vast niet zo’n verschil zal uitmaken’ tussen de verschillende merken. Boy, was I wrong! De Chi stijltang wordt al jaren “de Rolls Royce onder de stijltangen’ genoemd en nu snap ik waarom. Deze Chi G2 stijltang geeft supersnel een mooi en glanzend resultaat en glijdt echt zonder enige moeite supersmooth door je haren waardoor je ook nog eens minder tijd kwijt bent aan het haren stijlen en je minder vaak over eenzelfde pluk heen hoeft te gaan. En dat laatste komt dan ook weer de kwaliteit van je haren ten goede.

Tips voor het gebruik van een stijltang

Want laten we eerlijk wezen: het gebruik van een stijltang is heel erg leuk omdat het je haren mooi laat glanzen, een mooie krul geeft en/of superglad maakt, maar echt heel erg gezond is het natuurlijk niet. Daarom een aantal tips voor het gebruik van een stijltang om zo lief mogelijk voor je haren te zijn:

– gebruik een stijltang alleen op droog (!) haar
– gebruik altijd vooraf een heat protector om je haren te beschermen
– verwen je haren regelmatig met een haarmasker
– Kies voor de juiste hitte voor jouw type haar, probeer hierin zo laag mogelijk te zitten
– Maar zet de temperatuur niet té laag, want dan zal je vaker over dezelfde haren moeten gaan
– Kam je haren goed door voordat je je haar gaat stijlen, voor een zo soepel mogelijke ervaring.

Chi G2 stijltang review/ervaring/test

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Chi G2 stijltang is te koop bij Haarspullen.nl, een Nederlandse webwinkel met een enorm assortiment als het op haarproducten aankomt. Tip: hij is op dit moment in de aanbieding voor €109,00 in plaats van €169,00. Klik hier voor de directe link naar deze Chi G2 stijltang aanbieding.

Tipje: mocht je nog goede stylingproducten zoeken om te gebruiken in combinatie met je stylingtool om beschadigd haar te voorkomen en ervoor te zorgen dat je haren lang in model blijven, kijk dan eens naar de Chi Iron Guard producten. Zelf gebruik ik de Iron Guard Protection Spray, Iron Guard Style & Stay haarspray en de Pliable Polish. Een perfect trio voor beide kapsels. Hier kan je alle Chi haarproducten vinden.

Chi G2 stijltang review/ervaring/test

Stijl of krullen?

Ik vind het in ieder geval enorm leuk om wat te experimenteren met mijn langer wordende haren en zo eens in de zoveel tijd krijg ik de neiging om een grof permanent te laten zetten omdat ik die grove krullen erg mooi vindt staan. Maar in het verleden heb ik dit twee keer eerder laten doen, waarbij één keer ‘coupe schaap’ de beste omschrijving was en ik mijn haar in no time heel kort liet knippen en de andere keer de grootte van de krul wél mooi was, maar mijn haar er toch echt te droog van was geworden. Niet voor herhaling vatbaar.

Daarom is een goede stijltang nu zo leuk: je kan er lekker mee ‘spelen’ en dus ook heel eenvoudig krullen/grove slag mee maken! Gewoon de stijltang op je haar zetten bij de haaraanzet, vervolgens van je af draaien totdat er een lok rondom de stijltang zit en hem dan langzaam naar het uiteinde van de pluk halen. Tadaa!

Aan de andere kant vind ik dat superstijle ook wel weer wat hebben. Het geeft wat chique’s en zo met een middenscheiding gelijk een heel andere look. Ook fijn: zowel het curly als stijle effect is in nog geen tien minuutjes klaar en blijft voor twee/drie dagen mooi. Leuk side-effect: als ik echt even de tijd neem voor mijn haren geeft het me – jaja, heel ijdel misschien – toch ook wel een boost als het op mijn zelfvertrouwen aankomt ♥ Grappig hoe zoiets werkt, maar vast herkenbaar :)

–> Wat vind jij leuker staan: stijl of krullen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Josee
  Reply Josee 9 november 2020 at 09:35

  Ze zijn beiden mooi en ook elk een aparte stijl,.
  Romantisch de krullen en sportief met stijl haar.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 5 november 2020 at 09:24

  Ik vind het je allebei leuk staan! Heb een tijdje geleden die Chi Iron Guard Protection Spray gekocht en die bevalt me goed! Ook wel benieuwd naar de andere Chi producten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2020 at 12:42

   Thanks! Ik vind de tool, maar ook zeker de stylingproducten, aanraders hoor. Zuinig in gebruik en ruikt lekker :D

 • Avatar van Natascha - BeautyOpinie
  Reply Natascha - BeautyOpinie 4 november 2020 at 16:46

  Wat zie je er ontzettend goed (en vooral stralend!) uit Desirée. Ik heb ook een Chi tang en vind hem super fijn omdat je er inderdaad mooie krullen mee kunt maken. Ik vind jou dat ook het leukst staan ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2020 at 12:43

   Wat een enorm lief compliment, heel erg leuk om te horen! En dat ondanks de 22-maanden-gebroken-nachten-ellende :)

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 4 november 2020 at 12:59

  Krullen, veel vrouwelijker.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2020 at 12:44

   Blijft ook leuk om mee af te wisselen en is met deze stijltang zo gemaakt gelukkig!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.