Reizen & vrije tijd

Tips voor een coronaproof vakantie in eigen land

3 november 2020

coronaproof vakantie tips
Nu we in een wereldwijde epidemie zijn beland en het afgeraden wordt om naar het buitenland op vakantie te gaan, zijn we steeds meer op zoek naar hoe we alsnog een stukje ontspanning en het gevoel van ‘er even tussenuit zijn’ kunnen ervaren. En dát snap ik wel: een weekendje of weekje weg met je partner of je gezin kan je enorm goed doen. Gelukkig zijn er nog een heleboel opties voor een coronaproof vakantie in eigen land over. In dit artikel lees je een aantal tips!

Zo ga je coronaproof op vakantie in eigen land!

Ga met de auto op vakantie

Er wordt aan ons gevraagd om zo min mogelijk met het OV te reizen en daardoor kom je voor een weekendje weg of een vakantie toch wel aan op een auto. Zo reis je enkel en alleen met je gezin. Als je een eigen auto hebt is het natuurlijk helemaal ideaal, maar je kan ook voor een huurauto kiezen. Veel autoverhuurbedrijven hebben nu online check- ins en maken de auto na iedere verhuur extra goed schoon.

Zorg dat je autoverzekering op orde is als je met je eigen auto op vakantie gaat en bekijk ook goed de voorwaarden als je kiest voor een huurauto. Een persoonlijke tip: wij hebben voor eerdere buitenland reizen goede ervaring met Sunny Cars en hun all-in autohuur. Zo heb je er standaard een extra wa verzekering, schadeverzekering en een diefstalverzekering bij in zitten en dat geeft fijn wat extra rust.

Huur contactloos een vakantiehuisje

Er zijn steeds meer aanbieders waar je geheel contactloos een vakantiehuisje kunt huren. Denk hierbij aan aanbieders zoals Natuurhuisje.nl en ook bij steeds meer bungalowparken van de bekende aanbieders als Landal en Center Parcs zijn er soortgelijke mogelijkheden. Zo’n contactloos verblijf kost je vooraf iets meer tijd, maar je hoeft vervolgens vanaf het inchecken tot aan je vertrek met niemand contact te hebben, niet in ruimtes zoals een receptiehal te komen en je kan vaak ook een eventueel lekker ontbijtje of diner aan deur bij je huisje laten bezorgen. Let op: lees vooraf wel even de voorwaarden omtrent de COVID-19 situatie goed door in verband met eventueel annuleren van je vakantie etc.

Omdenken maar!

Vind je het in deze tijd prettiger om gewoonweg lekker thuis te blijven? Probeer er dan een extra vakantiegevoel in te brengen door bijvoorbeeld een week lang iedere avond een recept uit een ander land uit te proberen of kies juist voor een weekje een Frans thema. Inclusief Franse aankleding in huis en een wijnproeverijtje natuurlijk ;) Of haal alle matrassen naar de woonkamer en maak er een family sleepover van of zet – als je tuin groot genoeg is – een tent op in je tuin en overnacht daarin met je kinderen, zet de BBQ gewoon nog eens aan en geniet. Met een beetje omdenken kom je een heel eind!

coronaproof vakantie tips

De natuur in

Natuurlijk kan je op nog veel meer manieren het vakantiegevoel krijgen. Ga lekker de natuur in voor extra lange wandelingen. Zeker als je doordeweeks of heel vroeg in de ochtend gaat is het nog niet zo druk en kom je erachter dat Nederland nog echt heel veel mooie plekjes om te ontdekken heeft. Of ga naar bijvoorbeeld Giethoorn of een andere leuke plek en huur een bootje samen met je partner of je gezin of maak een uitgebreide fietstocht (zoals de Elfstedentocht?) en neem een picknickmand vol lekkers mee.

Belangrijke aanvulling

Er wordt gevraagd onze reisbewegingen te minimaliseren en drukke plekken te vermijden. Het is dus niet anders dan dat een vakantie er op dit moment anders uitziet dan we misschien gewend waren. Hou je daarom aan alle richtlijnen zoals door de RIVM opgesteld zijn en ga goed voorbereid op pad; zorg dat je altijd een mondkapje bij je hebt voor waar het nodig is, was regelmatig je handen, neem anderhalve meter afstand van elkaar en ga er alleen met je eigen gezin op uit.

De impact in ons gezin

Wij houden ons als gezin goed aan alle huidige regels en dat heeft best een impact. Boodschappen laten we bezorgen, we laten onze hond op een rustig straatmoment uit, een tussendoor-boodschapje haalt Paul of ik alleen en op een rustig moment en eerder gingen we er regelmatig een dagje op uit naar een dierentuin, pretpark, indoor events, de bioscoop, bezoekjes naar familie en vrienden.. We hebben hier en daar corona-proof nog wel een uitje gedaan maar dat voelde achteraf niet altijd even prettig vanwege niet voldoende (mogelijkheid) tot het naleven van de richtlijnen.

Aan de ene kant merken we, vooral bij onze oudste dochter, dat ze bepaalde dingen best wel mist maar aan de andere kant doet het cocoonen als gezinnetje en een beetje back to basic ons ook zeker wel goed. Omdenken! We bakken dus regelmatig wat lekkers, maken van onze woonkamer een bioscoopje, bouwen een tent in huis, gaan samen kleuren en spelletjes spelen of gaan in het weekend in de vroege ochtend een lekker stuk wandelen in de natuur :)

Wel zijn we voor de Kerstvakantie en/of de voorjaarsvakantie aan het uitkijken om een weekje weg te gaan naar een bungalowpark. Kijken of we iets leuks kunnen vinden aan zee bijvoorbeeld waar we met z’n viertjes én hond Coosje naartoe kunnen. Want even zo’n andere locatie om je heen doet altijd goed. Mocht iemand nog een leuke tip hebben qua huisje/rustig vakantiepark..?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 3 november 2020 at 11:29

    Je zegt dat je dochter bepaalde dingen mist, dat snap ik. Sterker nog, onze huisdieren reageren hier ook op. De hond was echt gewend vaak met ons mee te gaan in de weekenden. Nu blijven we 7 dagen thuis en loopt hij alleen zijn rondje in de buurt. Hij wil dan ook vaak naar de bushalte lopen, waarschijnlijk in de hoop dat we dan op het idee komen de bus in te stappen en érgens heen te gaan, waar dan ook!
    En we hebben geen auto natuurlijk. Wel een fiets en die gebruiken we nu heel veel.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.