Fashion

New in | Dr Martens Thurston boots (+ tips voor het inlopen van Dr Martens)

12 november 2020

Dr Martens Thurston Lusso (tips inlopen van Dr Martens)
Al een paar jaar lang ben ik voor de koudere maanden aan het twijfelen over een paar Dr Martens schoenen, maar een herinnering van vroeger hield me toch nog wat tegen. Ik had namelijk ooit heel trots een paar gekocht maar omdat het inlopen van Dr Martens the hell bleek, bleef ik blaar op blaar krijgen en heb ik ze uiteindelijk amper gedragen.. En tóch kon ik ze niet uit mijn hoofd krijgen, helemaal toen ik deze toffe Dr Martens Thurston laarsjes tegenkwam. En ohhhh, gelukkig heb ik hier een héél andere ervaring mee met inlopen. Whooptiedoo!

‘Lees ook: Love it! | Het perfecte warme vest.’

Dr Martens Thurston Lusso (tips inlopen van Dr Martens) Dr Martens Thurston Lusso (tips inlopen van Dr Martens)

Mijn nieuwe Dr Martens Thurston boots

Als je de bekende traditionele Docs in gedachten hebt, dan lijken deze er heel veel op. Maar toch hebben de Dr Martens Thurston Lusso nét even wat andere details. Zo heeft dit model een lichtere en doorlopende lage platform zool en heeft het leer minder textuur waardoor ze net even wat cleaner ogen en meer aansluiten bij mijn persoonlijke stijl. Ze kunnen echt bij iedere outfit en staan zelfs heel stoer onder een jurk of rokje. Mijn persoonlijke favoriete combo is natuurlijk met een jeans, blouse en/of sweater, maar ik zal komende week een outfit delen met jurk (waarvan hierboven al een kleine sneak peek) om te laten zien dat dat ook goed kan!

Omdat een paar Dr Martens schoenen best een prijzige aanschaf is, heb ik flink gezocht naar reviews over dit model waardoor ik er al snel achter was dat je beter een maat kleiner aan kan schaffen. En dat kan ik zeker beamen. Ik heb normaal een maat 40 en de maat 39 van dit model zit goed. Zelfs het warme wollen zooltje dat ik er nog extra in heb gelegd past er nog bij in, dus het is zeker een ruimvallend model.

Ik kocht deze Dr Martens Thurston Lusso schoenen rechtstreeks bij de Dr Martens webwinkel voor €179,00. Tip: schrijf je je in voor de nieuwsbrief dan krijg je een kortingscode van 10% voor op je eerste bestelling. Scheelde me zonder moeite bijna twee tientjes :)

Dr Martens Thurston Lusso (tips inlopen van Dr Martens)

Tips om Dr Martens in te lopen

Ik had me vooraf al helemaal voorbereid op het inlopen van een paar Dr Martens en mijzelf ingesteld om er echt even ‘doorheen te moeten gaan’. Maar wat bleek? Dit paar Docs heeft echt amper tot geen inlopen nodig. Ha! Dat komt waarschijnlijk omdat het model ruimer valt en het leer lekker soepel is. Ik heb nogal blaargevoelige voeten, maar voel bij deze enkellaarsjes alleen een beetje wrijving langs de zijkant van mijn hielen en zelfs na een paar flinke boswandelingen is er nog geen blaar doorgekomen. Hallelujah! Ze lopen dus echt als wolkjes, een beetje bouncy, en hebben een goede grip op zelfs een natte ondergrond.

Maar omdat ik weet dat een gemiddeld paar Docs echt wel wat inloopmoeite vergen, zet ik hier in ieder geval alle tips die ik tegenkwam voor je op een rij:

1. Zorg dat je de juiste maat hebt. Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar pas gerust een maat 39 of zelfs een 41 als je standaard schoenmaat 40 hebt, want het kan per model verschillen hoe ze vallen en dit zal al veel uitmaken in het inlopen van je Docs. Te weinig is niet prettig en zal ‘drukken’, maar teveel ruimte zorgt voor teveel wrijving.

2. Heb je de juiste schoenmaat maar is het leer nog te stug? Haal het zooltje uit de schoenen om nét even een klein beetje meer ruimte te creëren terwijl je er je eerste kilometers op maakt. Zodra het leer wat soepeler begint te worden kan je de zooltjes er weer terug in stoppen.

3. Draag je nieuwe Docs niet gelijk op momenten waarbij je weet dat je ‘niet meer terug kan’. Kies ervoor ze in huis in te lopen, tijdens het korte blokje om met de hond, als je boodschappen gaat doen etc.

4. Voorkomen is beter dan genezen, dus plak alvast van tevoren een paar (blaren)pleisters op je voeten op plekken waarvan je weet dat het wel eens voor problemen kan zorgen. Trek er daarna wat dikkere sokken over aan, tijg de veters niet gelijk te strak en begin aan je inloopjourney!

5. Is zelfs met bovenstaande tips het inlopen van Dr Martens geen succes, dan kan je ook even langs de schoenmaker. Met een speciale techniek kan hij de schoenen plaatselijk wat oprekken.

Nee, een paar Dr Martens is geen goedkope aanschaf, maar wel eentje die het wat mij betreft waard is. Ze zijn van een goede kwaliteit, bieden goede ondersteuning aan je voet en – afhankelijk van het model en kleur – een redelijk basic schoen die met bijna iedere outfit te combineren is. Het is echt zo’n cult schoen geworden die maar terug blijft komen en jaren mee kan gaan. Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn nieuwe schoenen en weet zeker dat ik er veel plezier van ga hebben :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 november 2020 at 19:54

  Wauw…
  Pretty shoes….
  Fijne tips.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.