Beauty

Foundation Friday | FLOWER by Drew Barrymore light illusion foundation

13 november 2020

flower beauty light illusion foundation review
Afgelopen maand heeft actrice Drew Barrymore haar make-uplijn FLOWER Beauty eindelijk ook in Nederland en België gelanceerd. Ik had hier en daar al wel wat meegekregen vanuit de beautypers in Amerika, maar nu kon ik het dan ook eindelijk zelf uitproberen. Tijd om mijn ervaring met de FLOWER Beauty Light Illusion foundation in een uitgebreide review met je te delen + een lookje met wat andere producten van dit merk.

Sidenote
Mijn wenkbrauwen zijn op dit moment een beetje off vanwege het nét laten bijwerken van mijn ombre powder brows. De kleur zal nog wat koeler worden en de intensiteit zal weer vervagen tot het meer natuurlijke effect en dan kan ik er weer een jaar mee vooruit :)

‘Lees ook: Krullen of stijl haar? (Chi G2 stijltang review).’

flower beauty light illusion foundation review

FLOWER Beauty

“FLOWER Beauty is het geesteskind van de bekroonde Hollywoodster waarmee zij haar ongecompliceerde no-nonsense filosofie van empowerment wil verspreiden onder vrouwen wereldwijd. Met haar FLOWER Beauty maakt Drew kwalitatieve make-up toegankelijk voor een grote groep vrouwen en laat zij zien dat schoonheid voor iedereen toegankelijk is.”

Het merk is 100% dierproefvrij en richt zich op een luxe kwaliteit en premium verpakkingen, in combinatie met betaalbare prijzen. Deze succesformule maakte het merk al snel één van de snelstgroeiende cosmeticamerken in de VS. In Nederland is het exclusief bij Kruidvat te koop en de prijzen van de producten variëren van €11,99 tot €16,49.

flower beauty light illusion foundation review flower beauty light illusion foundation review

FLOWER Beauty Light Illusion foundation

De belofte

“Light Illusion is a breakthrough foundation that achieves the impossible; provides you with medium to buildable coverage to smooth and perfect, while imparting your skin with the most flattering soft luminosity imaginable. All with a weightless, nude skin feel. Imperfections and uneven skintone are diminished. Only a flawless, smooth, and incredibly natural complexion is revealed.”

Kortom; een foundation die een medium en opbouwbare dekking belooft met een soft focus finish waardoor je huid gaat stralen. Daarnaast belooft de foundation lichtgewicht aan te voelen alsof je geen make-up op hebt.

Ingrediënten

De FLOWER Beauty Light Illusion foundation is er eentje op basis van water, kokosextract en glycerine wat hem een redelijk verzorgende basis geeft. Verder zitten er onder andere siliconen, kleurpigmenten, bijenwas en een zonbeschermingsfactor SPF18 in. Als ik zo naar de ingrediënten kijk denk ik dat dit wel meer een foundation voor de normale tot iets drogere huidjes is.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De foundation is in 15 kleuren verkrijgbaar voor €14,99 bij Kruidvat, ook in de Kruidvat webwinkel.

flower beauty light illusion foundation review flower beauty light illusion foundation review flower beauty light illusion foundation review

Review

De verpakking van de FLOWER Light Illusion foundation vind ik heel erg mooi. Een transparante glazen flacon met een witte dop, witte tekst en een roségoudkleurig detail hier en daar. En bovenal: de foundation komt met een pompje. Een zeer goede start dus, als het alleen al op de looks aankomt.

De textuur van de foundation is wat aan de dikkere kant, maar als je van tevoren je huid goed hydrateert met een crème en een primer aanbrengt glijdt hij eroverheen en versmelt hij door de warmte van je huid mooi als één geheel. Ik heb deze foundation zowel met de vingers, een beautyblender als een kwast uitgeprobeerd en er is eigenlijk geen manier waarop je hem niet mooi aan zal brengen. Zeker een foolproof foundation dus! Gewoon met één pompje beginnen, van binnen naar buiten werken, goed blenden langs de kaaklijn en haargrens en je bent klaar.

Qua dekking is het zeker een goede medium te noemen en als je hem met een kwast aanbrengt dan ga je gemakkelijk richting een full coverage foundation. Mocht je nou van wat minder dekking houden, dan kan je hem het beste met de vingertoppen aanbrengen of een beetje mengen met je dagcrème. Hierdoor kan je met deze foundation een heleboel kanten op. De finish is heel natuurlijk, fris en stralend zonder teveel te glanzen.

flower beauty light illusion foundation review flower beauty light illusion foundation review

Ik draag hier de foundation in de kleur Ivory L2 en die is misschien net een heel klein tintje te donker voor me op dit moment, maar na het afpoederen en het aanbrengen van de overige make-up kan het goed. Gelukkig zijn er nog twee lichtere tinten verkrijgbaar, dus ook met een heel lichte huid kan je hier een match in vinden. De ondertoon is niet te koel en niet te warm, een mooie neutrale tint die de roodheid in mijn gezicht hierdoor op een mooie manier neutraliseert.

Verder draag ik op de laatste foto ook nog de volgende FLOWER Beauty producten:

– Flower Pots powder blush – Warm Hibiscus PB4
– ForeverWear longwear eyeliner – Sapphire
– Warrior Princess mascara – Royal Black
– Perfect Pout lipstick – Blush Rose (prachtige herfstkleur)
– Seal the Deal luminizing setting spray (eindelijk een mist zónder spettertjes).

Mocht ik een nadeel moeten noemen, dan is het dat deze foundation mij heek iets van een itchy face geeft. Ik heb dat bijvoorbeeld ook bij de MAC Studio Fix Fluid foundation. Niet heel erg hinderlijk of irriterend, maar wel aanwezig. Daarnaast heeft de foundation een klein beetje de neiging in lijntjes en rimpeltjes te trekken, waardoor vooraf een primer aanbrengen en naderhand lichtjes afpoederen onmisbare stappen zijn.

Sinds de lancering van de producten in Amerika zijn er vooral over de foundation heel veel lovende reviews online gekomen en ik kan wel begrijpen waarom. Hij ziet er mooi uit, levert een mooie dekking, blijft goed op z’n plek, laat de huid er heel natuurlijk en fris uitzien en heeft ook nog eens een goede prijs.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 6 februari 2021 at 20:36

  Ik heb de foundation vandaag voor het eerst op en vind hem erg fijn. Hij ziet er niet maskerig/foundation achtig uit en gaat niet ophopen in de fijne lijntjes. Geeft een frisse, glowy look. Wat ik wel jammer vind, is dat Kruidvat niet de allerlichtste kleur (Shell) in het assortiment heeft opgenomen. Want Ivory is ietsie te donker en Porcelain is te rozig voor mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2021 at 14:01

   Wat leuk om te horen dat jij ook zo tevreden bent over de foundation! Wel jammer, dat vaak in Nederland niet alle kleuren van foundationcollecties worden opgenomen. Het kan voor mensen met een écht lichte huid een hele zoektocht zijn om een goede kleurmatch te vinden..

 • Avatar van teddy
  Reply teddy 13 november 2020 at 11:41

  Ik ben deze foundation op dit moment ook aan het testen! Vind hem tot nu toe erg fijn

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.