Huis & interieur

Dit zijn de interieurtrends voor 2021!

5 november 2020

interieurtrends 2021 (interieur trends)
Het blijft ieder jaar weer een leuk moment om naar uit te kijken: Oktober Woonmaand. Een maand waarin zo’n beetje alle bedrijven die ook maar iets met interieur te maken hebben hun nieuwe collecties bekendmaken die allemaal zijn geïnspireerd en aansluiten bij de interieurtrends voor 2021. Ik volg deze nieuwtjes op de voet en deel dé trends voor het nieuwe jaar graag met je.

‘Lees ook: Zo maak je van je IKEA keuken een unieke designkeuken.’

interieurtrends 2021 (interieur trends)

Dit zijn de interieurtrends 2021!

Ingetogen kleuren

Je kan er niet omheen: de kleuren in ons interieur worden volgens de trendwatchers een heel stuk meer ingetogen. Flexa lanceert ieder jaar weer de Kleur van het Jaar en dat is voor 2021 de kleur Brave Ground geworden. Het is een ingetogen natuurlijke bruintint met een warme basis.

“Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden: de veerkracht van de natuur; de betrouwbaarheid van de aarde; het heiligdom van onze huizen. Brave Ground is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven.” – Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab

Mocht je je gehele woonkamer in deze tint hullen, dan kan het geheel al snel wat grauw en kleurloos ogen. Volgens Flexa kan je hem daarom heel mooi combineren met zachte pasteltinten en zal het één zo het ander meer tot leven laten komen. En wat denk je van diep donkerblauw? Oók een trendkleur voor het nieuwe jaar en combineert heel chique met Brave Ground!

Scandinavische Hygge

Een blijvertje in de interieur trends voor het nieuwe jaar zijn de Scandinavische invloeden, zoals licht hout, veel wit, open ruimtes en geometrische vormen. Het kan even een kunstje zijn om ruimtes hiermee niet snel kil te laten lijken. Speel hierdoor met verschillende texturen, voeg mooie breisels als dekens en kussens toe, kies voor een hoogpolig vloerkleed en kleed het geheel aan met planten. Zo krijgt een Scandinavische inrichting meer warmte, ‘hygge’ en komt een ruimte tot leven.

interieurtrends 2021 (interieur trends)

Industrieel interieur

Nog een blijvertje: het industriële interieur waarbij bijvoorbeeld hout gecombineerd wordt met zwart staal. Iets dat heel mooi staat in een donker en warm interieur dat zo een luxe hotel vibe zal krijgen. De – vaak meer open – industriële kasten zorgen voor een mooie plek om persoonlijke items, een verzameling en planten in tentoon te stellen en door bijvoorbeeld een tv meubel industrieel tegen een donkere wand te plaatsen valt de televisie wat meer weg in je interieur wat de knusheid van de zithoek meer naar voren laat komen.

Botanische prints

De afgelopen jaren zijn we vooral meer gaan investeren in het groen in huis en was de urban jungle niet meer weg te denken. Naar verwachting zullen de interieurs steeds groener worden en halen we het buiten naar binnen met meer en grotere planten. Naast de planten komen komend jaar ook de botanische prints weer helemaal terug. Denk hierbij aan XXL fotobehang of monochrome prints op behang, maar ook ton-sur-ton bladmotieven op kussens en dergelijke.

interieurtrends 2021 (interieur trends)

Een boom in huis

In het vorige kopje werd het al even aangehaald: we halen steeds meer groen in huis en kiezen daarbij ook steeds meer voor een statement piece als het op planten aankomen. En waarom dan niet voor een kleine boom kiezen? Té leuk als opvallend item in de woonkamer! Denk bijvoorbeeld aan een Ficus Lyrata als blikvanger die zo’n 180-200cm hoog zal worden en mooie grote groene bladeren heeft.

Duurzaamheid

Je kan er niet meer onderuit: we zullen heel wat moeten verduurzamen willen we de aarde een handje helpen. Ook in de interieurtrends zien we dit terug komen en steeds meer winkels en merken haken hier mooi op in. Zo zal IKEA starten met de inkoop van tweedehands IKEA meubels (en zelfs een tweedehandswinkel openen), zijn we meer dan ooit in kringloopwinkels te vinden om tweedehands meubels en accessoires een tweede kans te geven en kiezen we meer en meer voor gerecycled materiaal of een meer duurzaam en verantwoord geproduceerd item.

–> Welke van de interieurtrends voor 2021 spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van teddy
    Reply teddy 5 november 2020 at 12:50

    Heel erg gaaf! Wat leuk zo’n kleine boom :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.