Beauty

Foundation Friday | MAC Studio Fix powder plus foundation (+ how to)

20 november 2020

MAC studio fix powder plus foundation review + how to
Ik kreeg een tijdje geleden de vraag of ik vaker een poederfoundation kon uitlichten in deze Foundation Friday rubriek en daarbij de vraag hoe je een poederfoundation óók met een droge huid kan gebruiken. U vraagt wij draaien! In deze review komt de MAC Studio Fix powder plus foundation aan bod en vertel ik hoe je een poederfoundation het beste aan kan brengen.

‘Lees ook: Foundation Friday | bareMinerals originals foundation (review).’

MAC studio fix powder plus foundation review + how to

MAC Studio Fix powder plus foundation

De belofte

“Een twee-in-één poeder en foundation die de huid een egale, onberispelijke, matte finish geeft met gemiddelde tot volledige dekking. Langdurige, fluwelen textuur die de huid laat ademen. Houdt 12 uur, vermindert het aanzien van poriën, houdt glans tot 8 uur onder controle, is bestand tegen zweet en vocht en is photo-friendly.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van talk en silica, waaraan kleurpigmenten en siliconen aan toegevoegd zijn. Er zitten dus verder geen beschermende, hydraterende of verzorgende ingrediënten in.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De MAC Studio Fix Powder Plus foundation is verkrijgbaar via de MAC webwinkel en bijvoorbeeld bij Parfumerie Douglas en kost €34,00/15g. Echt iedereen moet hier wel een kleurmatch in kunnen vinden, want deze foundation is in 53 (!) kleuren verkrijgbaar.

MAC studio fix powder plus foundation review + how to

Tips voor het aanbrengen van een poederfoundation

Ik heb persoonlijk geen voorkeur voor poederfoundations, omdat ze vaak juist niet zo goed werken in combinatie met een droge huid of wanneer je rimpeltjes begint te krijgen. Een poeder accentueert namelijk droge plekjes, velletjes en lijntjes en kan een droge huid er nogal ‘dof’ uit laten zien. En tóch kan ik met een paar handige trucjes en weetjes een poederfoundation werkend krijgen met mijn droge huid. Hier heb je een paar producten voor nodig en volg je onderstaande stappen:

1. Zorg dat je huid goed gereinigd is en dat je een dagcrème hebt aangebracht
2. Breng 1 à 2 druppels van je favoriete huidolie aan op je gezicht
3. Spray je gezicht lichtjes in met een face mist
4. Neem wat van de poederfoundation op met een platte (kabuki) kwast en werk dit in kleine secties in op je gezicht, waarbij je zachte ronddraaiende bewegingen gebruikt
5. Als je de dekking hebt bereikt die je wilde en het geheel egaal oogt ben je klaar
6. Breng als laatste stap nogmaals de face mist aan, om de foundation te ‘setten’ en minder poederig te laten ogen. Klaar!

Mocht je nou een vettere huid hebben, dan kan je de huidolie achterwege laten en de poederfoundation over je normale dagcrème aanbrengen en kan je kiezen voor een face mist die meer aansluit bij jouw huidtype. Zo kan dus eigenlijk alsnog iedere huid vooruit met een poederfoundation.

MAC studio fix powder plus foundation review + how to MAC studio fix powder plus foundation review + how to

Review

De MAC Studio Fix powder plus foundation was vroeger mijn go to poeder waarmee ik mijn gezicht afpoederde. Ik gebruikte hem dus niet in plaats van een foundation, maar óver een foundation heen. Het is dan ook een foundation die je op meerdere manieren kan gebruiken; met een poederkwast voor een lichte tot medium dekking en met een sponsje of een platte kabuki kwast voor een medium tot full coverage dekking. Zeker wanneer je hem gebruikt in combinatie met een vochtig sponsje of een face mist, kan je er een full coverage dekking uit halen.

Deze foundation komt in een zwarte ronde verpakking met aan de binnenkant een spiegel en een dubbele bodem waar een sponsje in zit. Echt een typische MAC verpakking. De foundation heeft verder geen geur en de textuur is zoals die van een fijngemalen geperst poeder. Qua finish kan je bij deze poederfoundation uitgaan van een matte finish. Natuurlijk wordt deze iets meer satijnmat als je hem vochtig aanbrengt, maar hij zal nooit ‘dewy’ worden. Daar heb je eventueel een losse highlighter voor nodig om erover aan te brengen.

MAC studio fix powder plus foundation review + how to MAC studio fix powder plus foundation review + how to MAC studio fix powder plus foundation review + how to

Ik heb deze foundation in de kleur N3, dit is een redelijk lichte tint met een neutrale ondergrond die de roodheid in mijn huid goed neutraliseert en het geheel tot een egaal canvas maakt dat aansluit bij de kleur van mijn hals, decolleté en handen. Een concealer en afpoederen is na het aanbrengen trouwens overbodig. Dat scheelt weer een paar stappen en omdat het een poedertextuur is brengt daarna ook een poederbronzer, -blush en -highlighter heel makkelijk aan, zonder al teveel te hoeven blenden.

De foundation draagt gedurende de dag comfortabel en blijft zeker goed op z’n plek, maar hij kan wel na een uurtje of vier/vijf langzaam beginnen te vervagen en een klein beetje in de lijntjes trekken. Maar van een klein afstandje is hier niks van te zien en vind ik dat mijn gezicht – ondanks mijn droge huid en de combinatie met een poederfoundation – er alsnog ‘fris’ uitziet.

Toch heeft een vloeibare foundation zeker mijn voorkeur, helemaal als het er eentje is waar echt wat verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn. Maar zeker in de zomer, of wanneer je op reis bent is een foundation in poedervorm toch best wel praktisch :) Ik denk dat de MAC Studio Fix powder plus foundation meer een aanrader is voor de vettere tot normale huidtypes.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 20 november 2020 at 10:01

  Ik heb de poeder foundation van jane iredale en deze versmeld zo mooi in mijn huid. Die ook aan de droge kant is. Ik draag er wel een glowy primer onder. Maar het ziet er zo natuurlijk uit en trekt niet in de lijntjes

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 november 2020 at 07:09

  Fijne tips…
  Deze kende ik niet.
  Ik gebruik een fixing spray…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.