Reizen & vrije tijd

5 verrassend mooie wandelroutes in Nederland (die nog niet zo bekend zijn)

1 november 2020

wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk)
Ik hou ervan: even lekker uitwaaien, de wind ‘door mijn hoofd’ voelen en door de mooie veranderingen in de natuur van de seizoenen van dichtbij te zien. Wandelen is misschien wel één van de gemakkelijkste manieren om lekker in beweging te komen en heeft ook nog een aantal fijne gezondheidsvoordelen. Zo is het goed voor je hart- en bloedvaten, versterk je er je botten en spieren mee, verbrand je zo gemakkelijk een aantal calorieën en het verlaagt je stresslevels. Maar nu het wandelvirus rond lijkt te gaan, zijn veel mooie wandelgebieden best druk geworden. Daarom in dit artikel een aantal verrassend mooie wandelroutes in Nederland die nog níet zo bekend zijn.

Mooie wandelroutes in Nederland voor het hele gezin

Holidu, dé zoekmachine als het aankomt op vakantiewoningen, heeft voor onderstaande tips de handen ineen geslagen met AllTrails, een handige en mooie app voor gedetailleerde wandelroutes. Onderstaande routes hebben een level ‘gemakkelijk’ waardoor hij zelfs met (oudere) kinderen goed te doen moet zijn. Zeker als je af en toe even een pauze tussendoor neemt om de natuur van dichterbij te bekijken, sporen te zoeken etc. Zo maak je er al snel een fijn en gezond dagje uit van!

wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk)

Kampina en Oisterwijkse Vennen | Afstand: 15,4 km

Geniet van een sprookjesachtig landschap waarbij duinlandschap wordt afgewisseld met grasvelden, bossen en mooie valleien. Op deze wandelroute vind je veel uitzichtpunten en zal je zeker zeldzame planten- en diersoorten kunnen spotten. Een aanrader voor het hele gezin en ook goed te doen met een fiets.

wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk)wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk)

Rondwandeling Maasduinen | Afstand: 16,4 km

Je leert Nationaal Park Maasduinen tot in de puntjes kennen met deze uitgebreide wandeling waarbij goed schoeisel aan te raden is vanwege de vele zandweggetjes. Geniet van de rust rondom het Reindersmeer en neem gerust je verrekijker mee om vogels te spotten, want hier is bijvoorbeeld de ijsvogel actief. Een leuke afwisselende route door de rivierduinen, heidevelden, een halfverharde weg, loopbrug en gemengde bossen.

wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk)

Erfgooiersbos rondwandeling | Afstand: 7,7 km

Tot in de jaren veertig was het Erfgooiersbos alleen een heidegebied, maar sinds die tijd is er een dennenbos aangeplant dat uitgroeide tot het enorme bos waar je urenlang doorheen kan wandelen. Het is vooral een wandelroute tussen loofbomen die je heerlijk tot rust brengt.

wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk)

Lingeroute | Afstand: 16,6 km

De Linge is de langste rivier van Nederland en deze wandelroute laat je de vele gezichten ervan zien. Langs mooie dijken, rijkgevulde boomgaarden, historische dorpjes en meanderende paden. Leuk: maak een stop bij de fruittuin om je eigen fruit voor onderweg te plukken!

wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk) wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk) wandelroutes nederland voor het gezin (niet bekend/druk)

Mastbos Breda | Afstand: 10 km

Deze route ten zuiden van Breda is er eentje vol verrassingen en zal je niet vervelen door de afwisseling van de rijkdom aan geschiedenis, flora en fauna. Alsof je terug gaat in de tijd wanneer je door het 500 jaar oude bos met loof- en naaldbossen en door de mooie beukenlanen wandelt. Probeer zo vroeg mogelijk op de dag te gaan en je komt geheid vossen, uilen en herten tegen..

Zelf gaan we regelmatig wandelen in de omgeving van Arnhem. Denk hierbij aan Beekhuizen, Velp, de Posbank en dergelijke. Maar ik krijg er bij bovenstaande tips zeker zin in om eens wat andere routes te gaan proberen!

–> Ben jij ook zo’n wandelliefhebber? Welke route(s) zijn jouw aanraders?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.