Beauty

Foundation Friday | LOOkX Silky Touch foundation

18 december 2020

LOOkX Silky Touch foundation review
Als je mij al een beetje langer volgt, dan weet je dat mijn hart sneller gaat kloppen wanneer er een goede foundation voorbij komt die óók nog eens mooie skincare voordelen heeft doordat er bijvoorbeeld hydraterende, anti-age en huidverbeterende ingrediënten aan toegevoegd zijn. En ja hoor, daar maakte ik kennis met de LOOkX Silky Touch foundation. Eentje die álles voor zich heeft, met één best wel grote ‘maar’… Je leest er alles over in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Foundation Friday | Rimmel Lasting Finish breathable foundation (review).’

LOOkX Silky Touch foundation review

LOOkX Silky Touch foundation

De belofte

“De LOOkX Silky Touch foundation smelt samen met je huid en blijft 12 uur lang perfect zitten. Deze foundation voelt aan als een ‘second skin’, camoufleert oneffenheden, verzacht fijne lijntjes, hydrateert je huid en werkt anti-ageing. De hybride formule egaliseert, bevat een SPF15 en komt in een airless pump om het product net zo vers te houden als toen je het kocht.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van hydraterende ingrediënten waaraan pigmenten zijn toegevoegd, met een kleinere hoeveelheid siliconen dan menig foundation. Er zit onder andere hydraterende glycerine, verzachtende urea, retinolextract dat tegen huidveroudering werkt, beschermende vitamine E, witte truffel extract met een sterke anti-age werking en hectoriet dat de huidstructuur verbetert en een zijdezacht gevoel geeft.

Ja, hier word ik als skincarejunkie heel erg blij van! Zeker ook omdat er een SPF15 aan toegevoegd is en de foundation verder vrij is van parabenen, parfum en minerale oliën, duurzaam geproduceerd is, van een merk van eigen bodem én daar bovenop is dit product ook nog eens vegan en dierproefvrij. Hallelujah!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De LOOkX Silky Touch foundation is verkrijgbaar via de webwinkel van LOOkX voor €38,74/40ml.

LOOkX Silky Touch foundation review LOOkX Silky Touch foundation review LOOkX Silky Touch foundation review

Review

Het valt me als eerste al snel op dat deze foundation een inhoud heeft van 40ml en dat is al snel een kwart meer dan de meeste foundations bevatten. Daarnaast is de verpakking helemaal in de stijl van LOOkX zoals ik het merk ken: een zilverkleurige verpakking met pomp en een cleane uitstraling.

Het pompje werkt goed en er komt met één tot anderhalf keer drukken voldoende product uit om je gezicht mee te bedekken en een deel van je hals mee te kunnen nemen. De textuur is lekker romig en versmelt een beetje met de warmte van je huid waardoor je hem heel mooi kan uitwerken zonder dat het streperig of vlekkerig wordt. De geur is heel neutraal en eigenlijk nauwelijks waarneembaar, maar dat was te verwachten omdat er geen parfum aan toegevoegd is. Hierdoor kan het ook een erg fijne foundation zijn voor mensen met een gevoelige huid. Hij voelt verzorgend aan op de huid en laat de huid gedurende de dag niet trekkerig aanvoelen.

Qua dekking valt voor mij deze foundation onder een medium; hij maakt het gezicht egaler en de ergste wallen, plekjes en roodheden worden bedekt, maar er zijn nog altijd sproetjes en dergelijke te zien. Dit geeft een heel natuurlijk effect dat wordt versterkt door de natuurlijke finish van de foundation. Deze is namelijk niet te mat en niet te glanzend en als je hem mooi blendt lijkt het daardoor nét alsof je niks draagt.

LOOkX Silky Touch foundation review

Tenminste.. Als je een goede kleurmatch hebt met deze foundation. Want hier zit toch wel dé grote ‘maar’ van dit product. De LOOkX Silky Touch foundation is namelijk in slechts vier kleuren verkrijgbaar, waarvan ik hier de lichtste kleur (Porcelain) heb. Op de foto’s van het resultaat lijkt het mee te vallen, maar als je kijkt hoe ver de kleur af ligt van een tint die ik normaal draag (rechts op het doosje) dan verschilt dat toch echt een paar kleurnummers. Geloof me: er kwam heel wat blendwerk tot aan mijn hals bij kijken.. Zo enorm jammer! Ik hoop dan ook zeker dat er nog een verruiming in de kleuren gaat komen :)

Vraag: Voor deze rubriek ben ik heel benieuwd of je een verzoeknummer hebt? Welke foundation zou je eens door mij onder de loep genomen zien worden met een uitgebreide review? Laat het me weten en ik ga ermee aan de slag!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ria
  Reply Ria 18 december 2020 at 18:40

  Weer een mooie foundation, jammer slechts 4 kleuren.
  Is eigenlijk niet meer van deze tijd.
  Op mijn eeuwige zoektocht naar fijne foundation, die ook nog betaalbaar is, ben ik toch eens bij catrice naar de true skin foundation gaan kijken.
  En ik moet zeggen , ben blij verrast zelfs als concealer onder mijn ogen doet ie het goed.
  En kleur 010 ook schot in de roos.
  Ben er blij mee, iets voor jou om te testen ?
  Graag wil ik je mooie feestdagen wensen en op naar coronavrij 2021.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 december 2020 at 15:10

  Mooi dekking geeft deze foundation….
  Fijn merk.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.