Wil je dit jaar met Kerstmis of Oud&Nieuw eens wat anders-dan-anders op tafel zetten, dan is deze feestelijke oliebollencake een aanrader! Je hebt net zoals bij de traditionele oliebol een lekkere bite in de handen, maar het dient net even wat feestelijker op en het is net even wat minder vettig. Oh, en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Let’s go!
‘Lees ook: Kerstrecept | Deense risalamande (dessert).’
Feestelijke oliebollencake
Ja, dat lees je goed. Voor dit recept gebruik je lekker gemakkelijk een kant-en-klaar pak mix voor oliebollen en je maakt het beslag ook op dezelfde wijze klaar. Alleen ga je ze daarna niet als oliebollen bakken in het vet maar doe je het beslag in een vorm in de oven.
Onderstaand recept maakt voldoende voor een goed gevulde springvorm van 24cm of twee cakes. Voor het maken van één oliebollencake in de traditionele cakevorm heb je dus de helft van alle ingrediënten nodig.
Ingrediënten
– 1 pak oliebollenmix
– 1 appel
– 100 gram bigarreaux (gekonfijte kersen) of rozijnen
– 75 gram amandelspijs
– een flinke snuf speculaas- & koekkruiden
Bereidingswijze
1. Maak de mix voor de oliebollen klaar zoals aangegeven op de verpakking
2. Snij de amandelspijs en bigarraux in stukjes (en/of wel de rozijnen een kwartier in water en dep ze droog)
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes
4. Meng de stukjes appel, de speculaas- en koekkruiden, de bigarreux en/of rozijnen en de stukjes amandelspijs door het beslag, dek af met een handdoek en zet het 40 minuten opzij op een warme plek om te rijzen. Zet zo richting het eind de oven aan op 200C zodat deze voor kan verwarmen
5. Schep het beslag zonder te roeren (om de cake mooi luchtig te houden) in een ingevette bakvorm en zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven
6. Zet de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen. Eventueel serveren met poedersuiker.
Enjoy!
Liefs,
Desirée
Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥
Reacties op dit artikel
Haha, ik heb er voor volgende week ook een klaar staan. :) Het is echt heel lekker! En zo gemakkelijk! Ideaal!
Mmmm…
Die gekonfijte vruchten….
Xoxo