Beauty

Foundation Friday | Rimmel Lasting Finish breathable foundation (budget tip!)

4 december 2020

Rimmel Lasting Finish Breathable foundation review
Wat kan het toch leuk zijn om op zoek te gaan naar een pareltje van een foundation, maar dan eentje die wél betaalbaar is. Dit verzoekje komt namelijk vaak binnen maar die zoektocht kan soms best lastig zijn.. Deze Rimmel Lasting Finish breathable foundation is er eentje in die categorie; een mooi resultaat, comfortabel op de huid en ook nog eens lekker betaalbaar. Je leest er alles over in deze review!

‘Lees ook: Foundation Friday | MAC Studio Fix Powder Plus foundation (review).’

Rimmel Lasting Finish Breathable foundation review

Rimmel Lasting Finish breathable foundation

De belofte

Rimmel omschrijft deze foundation als één van de meest lichtgewicht en tegelijkertijd meest langhoudende foundations in hun assortiment. Een goede longwearing foundation kan namelijk al snel een verstikkend gevoel op de huid geven, maar ze wilden dit effect juist bereiken met een lichte en comfortabele textuur. Verder belooft deze foundation een medium dekking te hebben en de poriën niet te verstoppen.

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan zie ik dat het een foundation is op water- en glycerinebasis waaraan siliconen en polymeren aan toegevoegd zijn. Glycerine zorgt voor een goede hechting aan de huid en heeft hydraterende eigenschappen en siliconen en polymeren zorgen voor een goede smeerbaarheid van een product. Daarnaast is er onder andere vitamine E (huidbeschermend), urea (voedend), Vitamine A/retinol extract (tegen huidveroudering) en hyaluronzuur (vochtinbrengend) aan toegevoegd. Ik word altijd blij van een foundation waar nét even dat beetje extra aan toegevoegd is, zodat het je huid een beetje blij kan maken :) #skincarejunkie

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Rimmel Lasting Finish breathable foundation is niet meer heel erg gemakkelijk verkrijgbaar, maar ik spotte hem nog bij bol.com waar hij op dit moment €12,50 kost en in twaalf kleuren verkrijgbaar is. Je kan ook nog geluk hebben dat jouw kleur er nog tussen zit bij Lookfantastic (€10,45) of Notino (slechts €5,49).  Ik kocht hem zelf bij Notino want daar hadden ze mijn kleur nog. Wát een koopje!

Rimmel Lasting Finish Breathable foundation review Rimmel Lasting Finish Breathable foundation review

Review

De Rimmel Lasting Finish breathable foundation komt in een transparante ronde verpakking van glas met een grijze kunststof dop en rode letteropdruk. Handig dat je door die transparante verpakking kan zien hoeveel product je nog over hebt! Alhoewel de verpakking niet heel erg speciaal is, zit er een verrassing zodra je hem opendraait. De foundation heeft namelijk geen pompje maar een soort grote en zachte lipgloss-applicator. Hiermee heb je in één keer voldoende product te pakken en verdeel je het gemakkelijk over je gezicht heen. Daarna met je vingers of een foundationkwast uitwerken en je bent good to go.

De textuur van deze foundation is best wel aan de dunne kant en ik raad aan om hem vooraf even goed te schudden. De geur is redelijk neutraal en qua kleur zie je hier op de foto’s 010 Light Porcelain, die een koele tot neutrale ondertoon heeft en op dit moment perfect matcht met mijn huidtint.

Rimmel Lasting Finish Breathable foundation review Rimmel Lasting Finish Breathable foundation review Rimmel Lasting Finish Breathable foundation review

De dekking is inderdaad medium te noemen; dekkend genoeg om roodheid te egaliseren en het één en ander te neutraliseren en toch zie je pigmentvlekjes en sproetjes er nog doorheen komen. Dit vind ik een mooi natuurlijk resultaat ‘voor iedere dag’. De finish is niet te glanzend, maar zeker niet mat. Persoonlijk vind ik iets meer glow wel mooier, maar dat kan je met een losse highlighter natuurlijk zo tevoorschijn toveren :)

Ik was heel benieuwd hoe deze ‘breathable’ formule op de huid aan zou voelen en werd daar heel positief door verrast. Ondanks de dunne textuur geeft het een mooie dekking en voelt het toch heel fris en comfortabel aan op de huid, bijna alsof je niks draagt. Hij vervaagt zo richting het einde van de middag rondom mijn neus een klein beetje, maar blijft verder mooi op z’n plek zitten en trekt niet in lijntjes of rimpeltjes en accentueert ook drogere plekjes niet. Win-win-win!

Zoals je kan merken, ben ik erg onder de indruk van deze foundation en ik kan hem zeker aanraden om eens uit te gaan proberen. Zeker als je geluk hebt en hem voor die paar euro bij Notino op de kop kan tikken.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.