Beauty

Skincare | Waarom je ook in de winter SPF moet smeren (+ producttips)

21 december 2020

waarom spf in winter tips
Dat je in de lente en zomermaanden, wanneer de lucht strakblauw is en de zon volop zijn warmte verspreidt, je huid goed moet beschermen tegen de zon is inmiddels wel duidelijk. Maar wat veel mensen vergeten, is dat je óók in de herfst en winter SPF moet smeren. In dit artikel vertel ik je er graag wat meer over en deel ik een aantal fijne producttips met je.

Waarom je iedere dag een crème met SPF moet smeren

SPF staat voor Sun Protection Factor en beschermt je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon, zoals de UV stralen die hiervan afkomstig zijn. En juist in deze maanden – en zeker nu we vanwege de lockdown steeds meer de frisse buitenlucht opzoeken en wandelen populairder is dan ooit – hebben we ook deze bescherming nodig. De schadelijke UV-straling is namelijk altijd aanwezig, ook wanneer het bewolkt is. Maar niet alleen omdat ook in de wintermaanden de ultraviolette straling van de zon heel verraderlijk kan zijn (zeker wanneer er sneeuw ligt en het licht kan reflecteren) maar ook omdat het insmeren met SPF huidveroudering helpt te vertragen.

Uit bovenstaande gelinkte studie, waarbij 450 mensen zich dagelijks insmeerden met SPF en de andere 450 mensen zich alleen insmeerden wanneer ze daadwerkelijk gingen zonnen, kwam een opvallende uitkomst. Na een aantal jaar werd hun huid vergeleken met de voorfoto’s en bleek dat de eerste groep amper meer rimpels en lijntjes had gekregen tegenover de andere groep waarbij de huid duidelijk was verouderd. Daarnaast was de huid van de eerste testgroep ook duidelijk minder droog en meer elastisch en hadden ze minder last van pigmentvlekken. Kortom: zorg dat het dagelijks smeren met een crème met SPF in je dagelijkse routine komt te zitten.

‘Lees ook: Beauty | Tips tegen een droge winterhuid.’

waarom spf in winter tips

Mijn aanraders voor een gezichtscrème met SPF

Als ik voor mijzelf spreek dan is de zoektocht naar een fijne crème voor het gezicht met SPF nog best wel lastig. Veel crèmes zijn te vet, waardoor er een laagje op de huid achterblijft en make-up niet meer mooi aanbrengt, of ze laten een vervelend wittig laagje achter op de huid, ik krijg er traanogen van of zelfs onzuiverheden en/of rode bultjes..

Inmiddels heb ik een aantal producten die ik zonder moeite iedere dag kan gebruiken, en deze tips deel ik graag met je:

NIVEA LUMINOUS630 anti-spot dagcrème met SPF50 €39,99/40ml
Lancaster Sun Sensitive comforting cream SPF50 €25,59/50ml
Paula’s Choice Essential Glow Moisturizer SPF30 €34,00/60ml
Naïf Sunscreen Face SPF30 €24,95/50ml
Hawaiian Tropic Air Soft Face SPF30 €9,10/50ml

De crème van NIVEA gebruik ik nu voor een uitgebreide test al zo’n drie maanden en ik ben er heel erg tevreden over. De uitgebreide review mét de voor- en nafoto’s met de bizarre vermindering van de pigmentvlekken komt deze week online :) De Lancaster is heerlijk verzorgend en heeft die bekende, luxe zonnebrandgeur. Zowel die van Paula’s Choice als die van Hawaiian Tropic geven de huid een heel mooie glow en zijn aanraders voor drogere huidjes en die van Naïf is een mooie natuurlijke zonnebrand.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 december 2020 at 03:06

  Ik gebruik het dagelijks.
  Goed artikel….
  Beter goed beschermd de winter door dan een schadelijke huid..

  Xoxo

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 21 december 2020 at 22:49

  Wat een leuk artikel! Alpha-h heeft ook een mooi product. Gebruik ik al jaren! Het geeft een mooie glow en is een geweldige primer!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.