Eten & drinken

Food | Winter BBQ voor de feestdagen

8 december 2020

winter BBQ (Everdure Cube review/ervaring)
Een barbecue organiseren alleen geschikt voor de zomermaanden? Welnee! Een Winter BBQ is zelfs dé foodtrend voor de komende feestdagen. Je kan er enorm veel verschillende soorten gerechten op bereiden die zeker niet misstaan op de Kersttafel! In dit artikel deel ik de tip voor een fijne compacte barbecue met je én tips voor heerlijke en verrassende recepten die je erop kan bereiden.

Het grote voordeel van vlees, of zelfs een groentegerecht, bereiden op de barbecue is toch wel het typische rokerige grillsmaakje dat je op geen enkele andere manier zo na kan bootsen. Maar één ding is duidelijk: afhankelijk van het type barbecue dat je hebt is er heel erg veel mogelijk! Van kleine gerechtjes tot zelfs hele stukken vlees dat je urenlang kan laten roken. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe barbecue, dan is het dus zeker aan te raden je goed te laten adviseren en dus vooraf te bedenken wat je ermee zou willen doen.

winter BBQ (Everdure Cube review/ervaring) winter BBQ (Everdure Cube review/ervaring) winter BBQ (Everdure Cube review/ervaring) winter BBQ (Everdure Cube review/ervaring) winter BBQ (Everdure Cube review/ervaring)

BBQ tip | De Everdure Cube barbecue

Zo waren wij zelf voor afgelopen zomer op zoek naar een barbecue en kwamen we er na wat vooronderzoek op uit dat we vooral een compact model wilden hebben dat je er echt lekker vlot bij kan pakken. Een barbecue die geen hele handleiding nodig heeft of enorme opwarmtijd, want – zeker met jonge kinderen – wil je gewoon lekker vlot aan de slag. Daarnaast hebben we maar beperkte opbergruimte in de schuur en was een groot model daarom ook niet echt een optie.

Wij kwamen hierdoor al snel uit bij meer een soort tafelmodel barbecue en dat werd de Everdure Cube barbecue. We hebben hem al heel wat keren gebruikt en vinden het een perfect instapmodel voor als barbecueën iets redelijk nieuws voor je is. Je hebt hem in nog geen tien minuten helemaal klaar en heet genoeg om aan de slag te kunnen gaan, hij heeft voldoende capaciteit voor twee volwassenen en twee kinderen en je kan lang genoeg doorgaan totdat iedereen klaar is. Ook fijn: hij is snel schoon te maken, hij heeft een tof design, is in verschillende kleuren verkrijgbaar en komt met een opbergbak met snijplank als totaalpakket waardoor je er ook mee op pad kan. Hij is voor zo’n €140,- onder andere te koop bij Coolblue.

Natuurlijk is het niet te vergelijken met een The Bastard of Big Green Egg en kan je op een ‘open BBQ’ zoals de Everdure Cube geen vlees roken etc. Maar voor grillgerechten, spiesjes, vis-pakketjes en dergelijke is hij perfect. En hij is ook groot genoeg om er met een pan op aan de slag te kunnen gaan zoals je in het volgende recept ziet.

pulled salmon van de bbq pulled salmon van de bbq

Recept tip | Broodje Pulled Pork van de BBQ

Dit recept is echt heel erg snel klaar en vooral de combinatie van de superzachte zalm met de smaken van de overige toppings, is dit een heerlijk broodje voor eigenlijk ieder feestelijk moment. Je hebt er alleen maar zalm, een koekenpan voor op de barbecue (zoals de BK Black Steel pan), zalm, broodjes, avocado, rode ui, rucolamix en homemade fetadip bij nodig. De bereidingswijze voor deze pulled salmon is verder heel eenvoudig. Enjoy!

Gruwelijk Grillen Leonie ter Veld

Gratis e-book | Gruwelijk Grillen (20 kerstrecepten)

In dit artikel kán ik natuurlijk niet anders dan dit toffe e-book van Leonie (van de foodblog Gewoon wat een studentje ’s avonds eet) te delen met je. Je kan hem namelijk hier gratis downloaden via haar website, ziet er super uit en de gerechten erin laten me stuk voor stuk kwijlen. Ik ben vooral heel benieuwd naar de Hasselback aardappel met truffel tapenade en gruyère en de brownies van de barbecue met pecannoten en karamel-zeezout. Oehhh!

Mocht je nou nog meer recepten voor op de Winter BBQ zoeken en daarmee gelijk zien dat je hier heel veel kanten mee op kan, check dan ook zeker even de website (zoek in de receptenindex op ‘bbq’) van Susan Aretz. Eén van mijn favoriete blogcollega’s en iemand met een heerlijke vibe om haar heen :)

–> Heb jij al een idee wat je dit jaar op tafel zet met de feestdagen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 8 december 2020 at 15:18

    Dit lijkt me er leuk….
    Ook gezellig op een balkon of in de tuin…

    Een fijne dag…..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.