Eten & drinken

Blueberry Matcha cheesecake muffins (uit de Airfryer)

4 januari 2021

blueberry matcha cheesecake (keto/koolhydraatarm/Airfryer recept)
Een nieuw ‘speeltje’ in de keuken maakt me altijd enthousiast om er gelijk van alles mee uit te gaan proberen. Zo kochten we als Kerstcadeau voor onszelf een Airfryer en stoomoven in één en daar ben ik nu dus lekker mee aan het experimenteren. En dit probeersel slaagde zo goed dat ik het recept van deze Blueberry Matcha cheesecake muffins graag met je deel. Nouja, muffins.. Er moest een naam aan het beestje gegeven worden en qua vorm lijken ze hier het meeste op. Vandaar!

Jep, dat las je helemaal goed. Sinds kort staat ook hier in huis een Airfryer op het aanrecht. Na enthousiaste verhalen uit de omgeving begonnen we er toch steeds meer de voordelen van in te zien. Ik deed wat uitzoekwerk en kwam uit op de Princess Steam Aerofryer en deze sprak ons vooral aan omdat je er naast de heteluchtfunctie ook een stoomfunctie op hebt zitten waarmee je bijvoorbeeld groente en vis gaar kan stomen. Een leuk eindejaarscadeautje dat we voor onszelf kochten :)

Sindsdien hebben we hem al heel wat keren gebruikt voor de basics zoals broodjes (af)bakken en frietjes in bereiden en dat gaat allemaal helemaal prima. De stoomfunctie hebben we nog niet uitgeprobeerd, maar ik heb er al wél mijn eerste baksel in gemaakt. Namelijk deze heerlijke Blueberry Matcha cheesecake muffins. En – zoals je kan zien – ging dat helemaal goed en dan ook nog een stukje sneller dan uit de oven aangezien je de Aerofryer niet hoeft voor te verwarmen zoals een oven én het er ook nog eens minder lang in hoeft te bakken. Tot nu toe zijn we dus zeker positief over onze nieuwe keuken gadget.

–> Mocht er interesse in zijn.. Zal ik een uitgebreide review over dit keukenapparaat schrijven?

‘Lees ook: Recept voor kruidcake met noten en banaan.’

blueberry matcha cheesecake (keto/koolhydraatarm/Airfryer recept)

Recept | Blueberry Matcha cheesecake muffins

Maak je geen zorgen als je geen Airfyer of andere heteluchtoven hebt, ik zal in het recept ook de tijd en temperatuur voor een normale oven vermelden zodat je hier alsnog mee aan de slag kan :) Oh, en mócht je je ermee bezig houden dan zijn deze muffins helemaal keto-proof/koolhydraatarm. Hier is niet met opzet voor gekozen, maar het leek me gewoon een leuk experimentje zo zonder bodem eronder zodat je de twee laagjes mooi zou zien.

blueberry matcha cheesecake (keto/koolhydraatarm/Airfryer recept) blueberry matcha cheesecake (keto/koolhydraatarm/Airfryer recept)

Ingrediënten

Dit recept is voldoende voor zes luchtige muffins. Het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, zoals de blauwe bessen, roomkaas en eieren. Dit geeft een romiger resultaat en gladdere textuur.

– 200 gram (Philadelphia) roomkaas
– 2 eieren
– 2 eetlepels amandelmeel
– een flinke handvol blauwe bessen
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel matcha (hoge kwaliteit groene thee poeder)
– 1 theelepel vanille-extract
– amandelschaafsel ter decoratie

Bereidingswijze

1. Scheid het eigeel en eiwit van elkaar
2. Meng het eigeel samen met de roomkaas, honing, het vanille-extract en het amandelmeel tot er een romige substantie ontstaat
3. Klop het eiwit stijf totdat er pieken ontstaan en je de kom op de kop kan houden zonder dat het eruit valt
4. Meng heel voorzichtig het mengsel van stap 2 en het opgeklopte eiwit door elkaar met een spatel en probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden
5. Verdeel het mengsel in twee delen, meng door het ene deel het matchapoeder en door het andere deel de (met een vork) geprakte blauwe bessen
6. Gebruik een siliconen bakvom of een muffin bakvorm, spray deze licht in met bakspray en verdeel vervolgens eerst een laagje van het matcha-mengsel en daarbovenop een laagje van het blauwe-bessen-mengsel. Als laatste verdeel je bovenop wat amandelschaafsel
7. Zet de muffins in een voorverwarmde oven van 180C voor ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is, óf maak ze klaar in een Airfryer die je niet hoeft voor te verwarmen. Je zet deze dan op 160C en plaatst de muffins erin voor ongeveer 12-14 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 4 januari 2021 at 14:07

    Yummie
    Ik dat er al een aantal dagen aan 9m iets heerlijks te maken daaruit…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.