Beauty

Foundation Friday | Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation

15 januari 2021

bobbi brown intensive skin serum foundation review (W-026 Warm Ivory)
Ik denk dat dit misschien wel de meest aangevraagde foundation is voor in deze rubriek, maar telkens verdween hij toch weer wat naar de achtergrond. Totdat er wederom een verzoekje binnenkwam, ik besloot er wat ‘onderzoek’ naar te doen en me bedacht dat dit een perfecte foundation moet zijn voor deze tijd van het jaar. Ik heb het hier over de Bobbi Brown Intensive Skin Serum foundation. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een foundation met huidverzorgend serum in één waar vooral droge huidjes blij van moeten worden. Je leest er alles over in deze uitgebreide review.

‘Lees ook: Foundation Friday | Lycogel Breathable Camouflage review.’

bobbi brown intensive skin serum foundation review (W-026 Warm Ivory)

Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation

De belofte

“Onthul je meest stralende huid met de luxueuze Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation. Deze zijdezachte foundation is doordrenkt met serum en geformuleerd met een elixer van natuurlijke extracten door middel van een ultra-refined Cold Fusion proces. Het Skin Energizing Complex met Cordyceps en Artemia omhult de huid in een aura van energieke glans. Natriumhyaluronaat maakt de huid voller, gladder en verhoogt het vochtgehalte van de huid onmiddellijk en na verloop van tijd. Deze foundation is de perfecte combinatie tussen huidverzorging en make-up en belooft een natuurlijke finish en een ademende huid die van binnenuit wordt verzorgd.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan zie ik een foundation op siliconenbasis met een SPF40 (!) waaraan verschillende huidverzorgende ingrediënten zijn toegevoegd zoals watermeloenextract, algenextract, lychee extract, linzenextract, cordyceps extract, appelextract, lavendelolie, bamboe extract, peptiden, vitamine E, glycerine en hyaluronzuur.

Een heel interessant en mooi lijstje waaronder een aantal ingrediënten die je niet vaak tegenkomt. Zo zit er onder andere cordyceps in. Dit is een schimmel die groeit op de larven van insecten zoals motten en ziet er een beetje uit als een versteende rups. Het wordt in verschillende culturen al honderden jaren als medicinale drug gebruikt, maar blijkt ook huidverbeterende eigenschappen te hebben. Het is voornamelijk een antioxidant die de huid kalmeert, versnelt het huidvernieuwingsproces, herstelt de huidbarrière, helpt de huid om beter vocht vast te kunnen houden vrije vetzuren die droge en geïrriteerde plekjes verzachten en de aanwezige aminozuren, proteïnes en peptiden werken aan een stevigere en vollere huid met een mooie glow.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Deze foundation is in 16 verschillende kleuren verkrijgbaar en komt tegenwoordig in een pompflacon. Eerder had deze foundation een pipetje, maar dat bleek niet goed te functioneren en leverde nogal wat klachten op. Een goede verbetering dus, het pompje! De foundation is onder andere bij verkrijgbaar bij Parfumerie DouglasICI Paris XL en Wehkamp voor een adviesverkoopprijs van €65,50/30ml en valt daarmee duidelijk onder de high-end foundations.

Ik kocht hem zelf bij Wehkamp vanwege de korte levertijd (vandaag besteld = morgen in huis) en hij is daar op dit moment zo’n €10,- goedkoper dan op andere plekken.

bobbi brown intensive skin serum foundation review (W-026 Warm Ivory) bobbi brown intensive skin serum foundation review (W-026 Warm Ivory)

Review

Het mag gezegd worden: dit is misschien wel de mooiste foundation in mijn verzameling, als het op de verpakking aankomt. Natuurlijk is dit wel smaakgevoelig, maar ik vind de zwarte verpakking met de goudkleurige accenten en strakke witte opdruk heel erg mooi en duidelijk niet iets dat te vergelijken is met andere merken.

De Bobbi Brown Intensive Skin Serum foundation heeft een wat dunnere textuur en doet me daarmee zeker aan een serum denken. Door de dunnere textuur was ik wel bang voor de dekking, aangezien dunnere foundations vaak een lichte dekking hebben. Maar niks is minder waar: deze foundation geeft met één laagje een medium dekking die eventueel verder op te bouwen is tot richting full coverage. Maar mocht je nou van een subtielere dekking houden, dan kan je hem eenvoudig met je dagcrème mengen voor dit gewenste resultaat. Er is heel eenvoudig op die manier mee ’te spelen’ en daardoor ook echt wel een foolproof foundation.

De foundation brengt aan als een verzorgend huidproduct en voelt heel comfortabel aan, ook gedurende de dag. Wel valt tijdens het aanbrengen de geur op: lavendel! Niet heel erg parfum-achtig, maar wel duidelijk aanwezig en misschien iets om rekening mee te houden als je hier niet van houdt of als je huid minder goed reageert op lavendelolie. Dit staat er namelijk helaas om bekend een licht-irriterende parfumstof te zijn.

bobbi brown intensive skin serum foundation review (W-026 Warm Ivory) bobbi brown intensive skin serum foundation review (W-026 Warm Ivory) bobbi brown intensive skin serum foundation review (W-026 Warm Ivory)

Bij het bestellen van een foundation, zeker in deze prijsklasse, vind ik het altijd spannend als dit enkel online te doen is. Zoals nu vanwege de huidige maatregelen. Heel wat speurwerk verder bedacht ik me dat de kleur W-026 Warm Ivory wel eens een goede match kon zijn. En yes, het is de perfecte kleur die heel mooi aansluit bij mijn hals. Ondanks dat hij onder de warme ondertonen valt, is hij niet te geel of te oranje en vind ik hem zelfs redelijk ‘neutraal’. Deze ondertoon neutraliseert de roodheid in mijn huid heel erg goed zoals je kan zien op de foto’s.

Qua finish is dit een foundation die duidelijk de huid een glow geeft. Niet mat, zelfs niet satijn, maar echt een stralende finish. Dat moet iets zijn waar je van houdt, want zelfs eventueel afpoederen houdt de glow niet tegen. Persoonlijk vind ik dit effect de laatste tijd steeds mooier, aangezien het de huid er heel erg fris en verzorgd uit laat zien. Waar ik een beetje bang voor was met zoveel verzorgende ingrediënten en die mooie glowy finish is – helaas – ook werkelijkheid: deze foundation is niet helemaal touchproof en ook geen uitblinker als het op longlasting aankomt. Door het gebruik van een primer en het afpoederen kan je dit trouwens wel verlengen. Het is trouwens echt niet zo dat de foundation na een paar uur al verdwenen is, en gelukkig vervaagt hij na een uur of 8 heel geleidelijk, maar het is wel een foundation waarbij je gedurende de dag niet teveel aan je gezicht moet zitten en niet de hele tijd een mondkapje op en af moet doen.

Niet geschikt voor als je een normale tot vettere huid hebt, maar wel degelijk een aanrader voor normale tot (zeer) droge huidjes die wel wat extra’s kunnen gebruiken. En maak je geen zorgen als je rimpeltjes en lijntjes hebt: deze foundation hoopt er niet in op maar strijkt ze optisch juist wat gladder. Voor mijn huid zeker een blijvertje voor op het badkamerplankje, helemaal in deze tijd van het jaar waarbij hij mijn drogere en doffere huidje mooi laat stralen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van ria
  Reply ria 15 januari 2021 at 14:03

  Goede kleurkeuze Desiree, bij mij gaat het nogal eens mis.
  Lijkt me heerlijke foundation, helaas voor mijn gecombineerde huid geen match.
  Kijk altijd uit naar je foundation friday review
  Mooi weekend met misschien wel sneeuw !!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 15 januari 2021 at 09:10

  Heel mooi! Ziet er heel fris en glowy uit.
  Zo jammer, ik heb ook wel eens een foundation gehad van Bobby Brown, ook heel mooi en voelde heel comfortabel maar omdat daar ook siliconen inzaten kreeg ik er pukkeltjes van (terwijl ik bijna nooit pukkeltjes heb) zo jammer 😕

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 januari 2021 at 07:05

  Woehoe….
  Zo een goede review.
  Ik zet dit meteen op mijn wishlist…
  Moet hem hebben…
  Zeg nou eerlijk welke vrouw kan niet zonder dit merk…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.