Beauty

Foundation Friday | Lancôme Skin Feels Good hydrating skin tint

1 januari 2021

Lancôme Skin Feels Good review
Deze foundation heeft officieel een wel heel erg lange naam; namelijk de Lancôme ‘Skin Feels Good hydrating skin tint healthy glow’. En daarmee zegt het eigenlijk al precies wat het product belooft te doen. Ik kreeg de vraag of ik vaker een getinte dagcrème wilde behandelen in deze rubriek en met dit product zit je daarmee helemaal goed. En voor mij als skincarejunkie is een product als dit – een combi tussen huidverzorging en make-up – natuurlijk ook een heel erg goede match!

‘Lees ook: Skincare | Waarom je ook in de winter SPF moet smeren.’

Lancôme Skin Feels Good review

Lancôme Skin Feels Good hydrating skin tint healthy glow

De belofte

“Voortaan hoef je geen compromissen meer te sluiten en kies je voor make-up die goed is voor je huid. Skin Feels Good van Lancôme is een gekleurde verzorging met moringa-extracten, hyaluronzuur en plantaardige glycerine die de huid door en door hydrateren, zelfs wanneer je de make-up verwijdert.

Skin Feels Good is licht dekkend, maar dekt beter dan een klassieke BB crème. De vederlichte textuur geeft een natuurlijke en stralende tint die aanvoelt als een tweede huid. Ideaal voor vrouwen die normaal geen foundation gebruiken of op zoek zijn naar een 2-in-1 product.”

Ingrediënten

Ik vind het altijd heerlijk om ingrediëntenlijstjes uit te pluizen en heb een zwak voor producten die zowel direct een mooi resultaat leveren, maar óók ingrediënten bevatten die op de langere termijn voordelen hebben voor de huid. Een 2-in-1 product als deze maakt me dan ook zeker blij!

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk dan zie ik onder andere hydraterende glycerine, een veel lagere hoeveelheid siliconen dan in de meeste foundations, verzachtend rozenextract, hydraterend hyaluronzuur, verzachtend moringa extract en verzorgende en beschermende vitamine E. Je moet wel rekening houden met een klein beetje parfum (iets om rekening mee te houden als je een heel gevoelige huid hebt), maar het product bevat verder geen parabenen, is olievrij en er is een SPF23 aan toegevoegd als bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon op de huid en tegen huidveroudering.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Lancôme Skin Feels Good skin tint is in 8 verschillende kleuren verkrijgbaar met een adviesverkoopprijs van €42,50/32ml. Op dit moment is dit product bij zowel Wehkamp, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en Lookfantastic in de aanbieding variërend tussen de €29,45 en €33,25. Ik kocht hem zelf via Wehkamp, omdat de levertijd daar simpelweg het kortst was :)

Lancôme Skin Feels Good review Lancôme Skin Feels Good review

Review

De Lancôme Skin Feels Good ‘foundation’ komt in een tube waarvan een deel transparant is en dat is dan weer handig als je hem vaker hebt gebruikt zodat je kan zien hoeveel product er nog in de tube zit. Daarnaast is het een tube met een pompje, waardoor je heel goed het product kan doseren, het werkt hygiënisch en het maakt zo geen smeerboel zoals je met een potje of een flesje met enkel een gat hebt. Fijn! Ik heb gemerkt dat anderhalf pompje voldoende is voor zowel je gezicht als een stukje van je hals zodat je de kleur mooi kan laten overlopen.

Skin Feels Good heeft een wat dikkere textuur die heerlijk verzorgend aanvoelt op de huid. Hij geeft echt het gevoel alsof je een crème aanbrengt, maar dan eentje die je huid ook nog eens egaler laat uitzien. Dat is een win-win situatie, zéker in deze winterperiode waarin de huid die extra verzorging wel kan gebruiken.

Lancôme Skin Feels Good review Lancôme Skin Feels Good review Lancôme Skin Feels Good review

De dekking is voor een getinte dagcrème best aan de redelijke kant, maar vergeleken met een foundation moet je dan weer eerder denken aan een licht-medium dekking die je iets op kan bouwen tot een goede medium dekking. Hij maakt dus duidelijk alles egaler en geeft de huid een frisse uitstraling, maar vlekjes, donkere wallen en eventuele onzuiverheden schijnen nog licht door. Samen met de finish die heel natuurlijk is (niet te glanzend, zeker niet te mat en een subtiele glow) geeft dat het resultaat alsof je ‘niks’ draagt. Maar dan stiekem toch wel ;)

Doordat er huidverbeterende en hydraterende ingrediënten aan toegevoegd zijn worden de normale tot drogere huidjes hier zeker blij van, want droge plekjes worden juist verzorgd in plaats van geaccentueerd. Ook worden lijntjes, poriën en rimpels er subtiel mee geblurd zonder dat de foundation erin ophoopt en hij houdt dit effect – na lichtjes afpoederen – ook gedurende de dag mooi vast.

Maar.. er is wat mij betreft wederom één maar: de kleur. Ik heb van de Lancôme Skin Feels Good hydrating skin tint de lichtste kleur met een koele ondertoon. Alleen is deze voor een 010C Cool Porcelaine wel serieus aan de warme én aan de donkere kant. Jammer! Voor mij voor nu eigenlijk nét een tintje te donker en meer iets voor de lente/zomerdagen. Maar als je dus nog iets lichter bent dan ik, dan zal je hier helaas geen kleurmatch bij kunnen vinden..

Als ik dit product moet vergelijken met een ander soortgelijk product, dan denk ik gelijk aan de IT Cosmetics CC Cream die ik in de Illuminating variant heb. Ook een verzorgend product met een medium dekking, alleen heeft die van IT Cosmetics nog net even iets mooiere ingrediënten en heeft die duidelijk een meer glanzend effect. Maar ze liggen duidelijk in elkaars lijn als hetzelfde type product: perfect voor als je niet op zoek bent naar het dekkende effect van een foundation en wanneer je huid wel wat extra verzorging kan gebruiken.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 2 januari 2021 at 20:50

  Hi Desirée, dank voor je advies, dacht ook al aan de 01N alleen kan ik die niet in Nederland vinden helaas…daarom hoop ik dat de 01C misschien ook een match is. Lastig nu de winkels ook dicht zijn 😊

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 2 januari 2021 at 16:38

  Ik heb n1 van mac face and body, welke kleur zou denk je bij mij passen? Vind hem zo mooi bij jou dat ik hem ook wil hebben 😊

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2021 at 18:03

   Oeh, lastig om op afstand in te schatten.. Maar ik denk dat je ook deze kleur goed kan hebben.. Of de 01N? Even Googlen op ‘lancome skin feels good 01n’ en dan de foto’s bekijken kan wellicht helpen?

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 1 januari 2021 at 20:28

  Wauw deze foundation geeft je huid een hele mooie frisse uitstraling! 😊
  Voor mijn gevoel lijkt hij helemaal niet te donker op de huid maar misschien komt dat door de foto!?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2021 at 14:13

   Hi Lisa,

   Het kleurverschil met mijn eigen tint is in het echt inderdaad duidelijker te zien dan op de foto en vroeg wel het nodige blendwerk bij de hals en haarlijn ;) Maar inderdaad, hij geeft wel een heel mooie frisse uitstraling. Love it!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 januari 2021 at 20:25

  Wat een prachtige goed dekkende finish.
  Dit zou ik zeker kopen voor een 2e zijdezachte huid van het gezicht….
  Fijne review….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2021 at 14:14

   Dankjewel voor je compliment! Hij voelt ook zeker ‘als huid’ aan, heel fijn :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.