Beauty

Foundation Friday | Lycogel Breathable Camouflage

8 januari 2021

Lycogel Breathable Camouflage foundation review
Vandaag laat ik in deze rubriek een wat specifiekere ‘foundation’ zien die officieel onder een camouflageproduct valt om te gebruiken na een intense cosmetische behandeling of bij huidproblemen zoals rosacea, couperose, acne(littekens) of pigmentvlekken. Ik heb het hier over de Lycogel Breathable Camouflage. Een mooi product, maar wel eentje met een kleine gebruiksaanwijzing om een natuurlijk resultaat te krijgen dat daarna erg longlasting, touchproof en zelfs waterproof is. Ik vertel je er graag alles over in deze uitgebreide review.

‘Lees ook: Tips voor het vinden van een perfecte foundation voor jouw huidtype.

Lycogel Breathable Camouflage foundation review

Lycogel Breathable Camouflage review

De belofte

“Deze elegante, matte dekking gaat de strijd aan met elk huidprobleem. Onze Breathable Camouflage is in lagen aan te brengen en is verkrijgbaar in 12 verschillende tinten, die onderling gecombineerd kunnen worden tot uw perfecte teint. Geniet langdurig van een volmaakte look, die de hele dag meegaat. U kunt zelfs een verfrissende duik nemen met deze waterbestendige dekking.

Lycogel Breathable Camouflage is geschikt voor pigmentstoornissen, rosacea, couperose, acne(littekens), anti-aging en gevoelige huidtypen. Het camoufleert en bevordert het huidherstel na een cosmetische behandeling en is resistent tegen water en wrijving.”

Ingrediënten

De Lycogel Breathable Camouflage is een product op gelbasis en bevat ingrediënten zoals antioxidanten, probiotica, appelextract, Japanse kamperfoelie extract, hyaluronzuur, squalaan, peptiden, vitamine A (retinol) extract, vitamine E, olijfextract, algenextract, centella extract en glycerine. Daarnaast is er een SPF30 aan toegevoegd.

Kortom; een mooie mix aan ingrediënten die de huid verzorgen, verzachten en kalmeren, maar ook de huid kunnen verbeteren, huidveroudering aanpakken en de huidbarrière versterken. Wel zitten er siliconen in; deze zorgen er aan de ene kant voor dat het product gemakkelijker smeerbaar is en laat de huid zachter aanvoelen, maar als je een heel gevoelige huid hebt dan kan je hier nog wel eens bultjes of onzuiverheden van krijgen. Iets om rekening mee te houden en wellicht eerst een proefje van deze ‘foundation’ uit te proberen.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Lycogel Breathable Camouflage is in twaalf kleuren verkrijgbaar via verschillende huidtherapeuten, klinieken, salons en (online) apotheken met een adviesprijs van €67,00/30ml. Ik kocht hem zelf bij Triaderm in Arnhem.

Lycogel Breathable Camouflage foundation review

Review

De Lycogel Breathable Camouflage komt in een transparante pompflacon met fris blauwe bodem en dop. Er zit een standaard hoeveelheid in voor een foundation, maar dan met als kanttekening dat dit product zoveel kleurpigmenten bevat dat je er veel minder van nodig hebt en dit flesje dus veel langer mee zal gaan. Het product is zo goed als geurloos en de textuur is wat dikker/’stugger’ om mee te werken en daar zit hem dan ook de uitdaging in.

Zo’n vastere textuur laat zich namelijk niet gemakkelijk verdelen en blenden en de grootste tip voor dit product is dan ook om hem direct (!) nadat je je huid hebt gereinigd en je serum en/of dagcrème hebt aangebracht met je vingers aan te brengen en vlot uit te werken. Op die manier vermengd het zich met de dagcrème, smelt het door de warmte van je huid en vingertoppen en kan je er dus zeker een heel natuurlijk resultaat mee krijgen.

Ik draag zelf de kleur ‘crème’ en er is nog een kleur die nét een tintje lichter is, maar die was net iets te warm voor mijn ondertoon. Met een half pompje – een hoeveelheid van ongeveer een flinke erwt – is voldoende voor mijn huid voor een best goede medium dekking. Wil je nu een intensere dekking of echt huidproblemen en/of roodheid camoufleren, dan kan je deze foundation in laagjes opbouwen door hem nogmaals kloppend over de eerste basislaag aan te brengen waardoor je echt een full coverage effect kan bereiken.

Lycogel Breathable Camouflage foundation review Lycogel Breathable Camouflage foundation review Lycogel Breathable Camouflage foundation review

Voor mij geeft één dun laagje een heel mooie dekking dat duidelijk de roodheid en vlekjes camoufleert, maar mijn huid er alsnog heel natuurlijk uit laat zien. Het kan zijn dat je even moet wennen en ‘spelen’ vanwege de textuur, maar zoals je ziet kan je er dan echt een fris geheel mee krijgen zonder dat het droge plekjes, poriën of rimpeltjes en lijntjes accentueert. Volgens de belofte geeft dit product een matte finish, maar ik vind het eerder een satijnen en natuurlijke skinlike finish. Zoals je ook goed op de foto’s kan zien is hij niet te mat en niet te glanzend, waardoor je huid er ook echt als huid uit blijft zien.

Wacht na het aanbrengen een paar minuutjes voordat je de rest van je make-up aanbrengt. Met een klein stipje concealer onder mijn ogen, een transparante poeder, bronzer, blush, mascara en lipstick ben ik zo in 5 minuten klaar voor de dag. Met als heel groot voordeel dat ik me de hele dag geen zorgen hoef te maken over mijn make-up. Want de Lycogel Breathable Camouflage blijft zitten als een huis, geeft niet af op een mondkapje en doorstaat met gemak een regenbui tijdens een wandeling en een zweetsessie met sporten. Dat betekent wel dat je in de avond even extra de tijd moet nemen om je gezicht te reinigen, zodat je het product echt goed van je huid af hebt. Maar een goede oliereiniger zoals bijvoorbeeld de Kiehl’s Cleansing Oil heeft dit in no-time voor elkaar :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 8 januari 2021 at 18:32

  wauw, mooi resultaat!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 januari 2021 at 08:06

  Zo een fijne review…
  Pfff maar ik verwachtte al zoveel goeds want dit is niet goedkoop…
  Mooie verpakking…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.