Fashion Lifestyle

Personal | Maandelijkse doelen (+ outfit of the day)

23 januari 2021

maandelijkse doelen / outfit of the day
Het is alweer jaren geleden dat ik deze rubriek een tijd volgehouden heb en ik merk dat ik wel weer een kleine stok achter de deur kan gebruiken. Daarom deel ik drie persoonlijke doelen met je waar ik de komende tijd van mijzelf aan moet gaan werken. Wellicht een leuke manier om dit samen te doen en zo elkaar een beetje te kunnen motiveren? Ook deel ik een Outfit of the Day met een paar nieuwe favorieten. Let’s go!

‘Lees ook: How to | Doelen stellen én behalen.’

maandelijkse doelen / outfit of the day maandelijkse doelen / outfit of the day

Outfit of the day

En ach, laat ik er dan eerst maar eens een ouderwetse Outfit of the Day ingooien. Een outfitje waar ik me heel lekker in voel en een paar nieuwe favorieten tussen zitten! Zo wist ik eind vorig jaar eindelijk te slagen in m’n zoektocht naar een perfect basic zwart lederen jasje en wist ik die te vinden van het merk Ibana. Eronder draag ik de roze hoodie van The Avocado Show die ik van Paul cadeau kreeg (heerlijk zacht van binnen en een fijne iets-langere-lengte!) gecombineerd met een simpele zwarte mom jeans van MANGO.

Deze New Balance sneakers (model WS997 in de kleur Alba Grey) had ik al een hele tijd op het oog, maar telkens waren ze er niet meer in mijn maat of waren ze overal uitverkocht. Maar ik heb ze uiteindelijk via Van Keeken Schoenen kunnen bemachtigen en ben er enorm blij mee! Ze zijn mooi afgewerkt en volledig van superzacht suède gemaakt, hebben een goed ondersteunend voetbed en zitten vanaf het eerste moment als pantoffeltjes. Het komt maar weinig voor dat ik nieuwe schoenen aan kan trekken en er direct kilometers op kan wandelen zonder schuurplekjes of blaren. Dus zeker een aanrader als je nog op zoek bent naar een comfortabel én mooi paar sneakers ♥

Van Keeken Schoenen kende ik voorheen nog niet, maar het is een schoenenwinkel in Bodegraven dat al sinds 1929 (!) bestaat en waar je terecht kan voor schoenen voor het hele gezin. Ze hebben ook een overzichtelijke webwinkel waar je schoenen van merken als Durea, AQA Shoes, Cycleur de Luxe, Ecco, Floris van Bommel, Lowa, Timberland en Vans kan vinden.

maandelijkse doelen / outfit of the day

Mijn persoonlijke doelen voor komende maand

Liever voor mijzelf zijn

Als er één ding is, waar ik – helaas – heel goed in ben dan is het toch wel mijzelf voorbij lopen. En ik merk dat dat door de jaren heen een terugkomend probleem is.. Zeker in deze tijd waarbij we vanwege de lockdown met z’n vieren dag in dag uit op elkaars lip zitten, er thuisscholing gegeven moet worden, ik mijn werk in de spaarzame dutjesmomenten van de jongste, de avonden en de weekenden moet zien te doen is het een hele opgave om een beetje tijd voor mijzelf vrij te maken.

En dat moet veranderen, want ik merk dat ik er een klein beetje doorheen begin te zitten. De komende weken ga ik dus vooral een beetje liever voor mijzelf zijn. Dan neem ik het huishouden maar even iets minder strikt en moet ik misschien wat vaker ‘nee’ verkopen, ik weet dat mijzelf op nummer één zetten niet egoïstisch is maar juist heel erg nodig om me goed te voelen en daardoor ook een leukere vrouw en moeder te kunnen zijn. Een heel belangrijk punt van aanpak dus.

Ontspullen

We hebben het afgelopen jaar al flink opgeruimd, opnieuw ingedeeld en veel rotzooi en oude spullen weggedaan maar ik wil dat nu nog voor een tweede ronde aan gaan pakken. 1. Omdat we nog een keertje een kamerwissel willen doen en daarbij het één en ander een mini make-over willen geven, maar 2. ook omdat het gewoonweg heerlijk is om meer ruimte over te houden; zowel qua leefruimte als ín de kasten.

En ja, een gekke kronkel van mij uit gezien misschien maar ik vind zoiets dus ook nog eens heel ontspannend en rustgevend werken. Een vuilniszak naast me, een koptelefoon met een fijn muziekje op en dan simpelweg per kamer aan de slag gaan om van alles uit te zoeken en de rest netjes in te ruimen. Love it!

maandelijkse doelen / outfit of the day maandelijkse doelen / outfit of the day

Meer naar buiten

Vanwege de drukke tijd waarin er veel rollen op één dag in te vullen zijn merk ik dat er echt wel dagen tussen zitten waarin ik gewoonweg niet buitenkom. En dat terwijl frisse lucht me altijd enorm goed doet. Kortom: meters maken en lekker wandelen (waarbij m’n Fitbit Versa 2 smartwatch ook nog eens enorm motiverend werkt) waar ik ook maar even de tijd ervoor vrij kan maken of er even wat vaker met de meiden op uit naar de speelplaats of speeltuin in de buurt. Nee, ik ga mijzelf geen minimaal aantal stappen per dag opleggen, maar ik wil er in ieder geval echt een heel stuk vaker op uit.

De komende weken ga ik aan bovenstaande drie doelen werken en ik heb er veel zin in. Ik merk dat het de laatste tijd best ‘gemakkelijk’ is om in een neerwaartse spiraal te raken, maar daar heeft helemaal niemand wat aan en het maakt de boel er niet leuker op. Tijd dus om op een laagdrempelige manier het één en ander aan te gaan pakken :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 24 januari 2021 at 13:15

  Het is vast omdat we allemaal ineens langer in ons huis doorbrengen … ik ruim nu ook mijn boeken op en ik heb dat nog nooit eerder zo hard gevoeld. Waar ik eerst dacht dat ik alle boeken best nog wel eens een keer zou lezen, heb ik de afgelopen maanden gemerkt dat met alle tijd die ik nu heb ik dat dus niet doe. Dus waarom heb ik ze dan nog staan? En nu staan er dus al 40+ boeken in een doos te wachten op een nieuwe eigenaar/lezer en ben ik van plan 1/3 van mijn boeken weg te doen. Dat zijn zo rond de 1000 boeken in totaal, dus er blijft genoeg over om te herlezen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2021 at 15:48

   Daar ben je wel even zoet mee ja! En daarna weer heerlijk wat ruimte in je kasten voor een luchtigere invulling (en ruimte voor nieuw leesmateriaal :)

 • Avatar van ria
  Reply ria 24 januari 2021 at 11:04

  Afgelopen jaar ook flink opgeruimd en naar kringloop gebracht.
  Kasten opruimen doe ik eigenlijk ook best wel vaak , beetje bij beetje .
  We wandelen nu iedere dag sinds de sportschool dicht is en dat is eigenlijk alles wat nog mag.
  Verdere doelen leg ik mezelf niet op, ja gezond blijven en gelukkig zijn met wat je hebt.
  En dat is best heel veel in vergelijking met andere landen.
  Maar 1 doel heb je wel bereikt Desiree en dat is je haar, kijk dan hoe lang ,!!
  Leg de lat niet te hoog, geniet van je mooie gezin en stay strong, you can do it.
  Mooie dag nog.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2021 at 13:11

   Heerlijk toch wel he, zo lekker aan het opruimen in huis! En even goed een frisse neus halen en okee zijn met ‘een stapje terug doen’, want je hebt helemaal gelijk: we hebben het echt helemaal zo slecht nog niet. En ja, die haren groeien enorm snel dit jaar. Blij mee! Een heel mooie dag gewenst :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 januari 2021 at 21:29

  Wat staat deze outfit jou mooi.
  Dat is zeker erg belangrijk om jezelf in deze huidige situatie in het land om jezelf veel meer tijd te gunnen…..
  Ook na het ontspullen is er in kasten veel meer ruimte…..
  Ik ben benieuwd en wens je veel succes….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.