Beauty

Je foundation mondkapjesproof maken + maskne tips

22 januari 2021

maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip)
Vandaag even een nét wat andere Foundation Friday dan normaal, maar eentje waar in deze tijd veel vraag naar is. Want met dat vele op en af zetten of soms urenlang dragen van een mondkapje zijn er een aantal nieuwe vraagstukken bijgekomen. Want hoe zorg je ervoor dat je foundation op z’n plek blijft zitten en niet afgeeft aan het mondkapje? En wat kan je doen tegen ‘maskne’; het krijgen van een onzuivere huid door het dragen van een mondkapje? In dit artikel deel ik een aantal fijne skincaretips met je én een heel budgetvriendelijke touchproof foundation!

‘Lees ook: Skincare | Tips tegen huidirritatie door de baard van je vriend.’

maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip) maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip)

Maskne tips

Doordat het onder een mondkapje, zeker wanneer je deze echt wel even een tijdje moet dragen, best wel wat warm en vochtig kan worden – door je lichaamstemperatuur en de lucht die je uitademt – is er een nieuw huidprobleem bijgekomen. Maskne. Oftewel: het krijgen van een onzuivere huid en/of huidirritatie op de huid onder je mondkapje.

Er zijn een paar dingen die je hier zelf goed tegen kan doen, waarbij het ene deel meer in je gedrag zit en het andere deel vooral huidverzorgingstips zijn. Ik deel de volgende maskne tips dan ook graag met je:

– Probeer zo min mogelijk aan je gezicht te zitten. Niet alleen omdat je zo de minste wrijving op je huid hebt, maar ook omdat je vingers vaak vol bacteriën zitten en je deze niet op je gezicht wil hebben.
– Reinig je huid twee keer per dag zodat je poriën goed schoon worden en de werkzame stoffen uit je crème beter op kunnen nemen.
– Gebruik iedere dag een peeling/exfoliator. Dit kan je helpen je huid en poriën extra diep te reinigen waardoor het ophopen van vuil – en daarmee een bodem voor het ontstaan van onzuiverheden – geen kans krijgt. Mijn tip is hiervoor met name een BHA (beta hydroxy acid) zoals salicylzuur, omdat dit type exfoliant simpelweg het meest effectief hiervoor is. Denk hierbij aan de Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant.
– Hydrateren. Probeer je huid zoveel mogelijk rust te geven buiten het dragen van je mondkapje op en verwen je huid met zoveel mogelijk extra hydratatie. Een persoonlijke (en budgetvriendelijke) aanrader voor een heerlijk verzachtende en hydraterende crème is de Embryolisse Lait-Crème en dan met name de Sensitive variant omdat deze hypoallergeen is en geen parfum bevat en daardoor voor ieder huidtype geschikt is, zelfs de meest gevoelige. En verwen je huid zo af en toe eens met een extra verzorgend gezichtsmasker. Heb je gelijk wat fijne me-time te pakken!

maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip)

Tips om je foundation mondkapjesproof te maken

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ook hierbij dat je huidverzorgingsroutine op orde is. Make-up brengt namelijk het mooist aan op een schone huid en een gehydrateerde basis. Bereid daarna je huid voor op de make-up door een primer aan te brengen. Dit zorgt er trouwens niet alleen voor dat je foundation langer en beter blijft zitten, maar ook dat je minder product nodig hebt voor een mooier effect. Win-win! Probeer een primer te kiezen die aansluit bij jouw huidtype; een hydraterende primer voor de normale tot droge huidjes en een matterende primer voor normale tot onzuivere/vettere huidtypes.

Nu het tijd is voor het aanbrengen van je foundation kan je het beste werken in dunne laagjes zodat deze goed kan hechten aan de primer zonder dat er ophopingen ontstaan. Trust me: less is more! Laat de foundation na het aanbrengen een paar minuten opdrogen voordat je verder gaat met de rest van je make-uproutine en vergeet niet je gezicht naderhand af te poederen met een finishing powder en/of gebruik een finishing spray voor een éxtra longlasting, touchproof en mondkapjesproof resultaat.

maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip) maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip)

Mondkapje tip

En als we dan toch zo lekker in het thema zitten, dan kan ik natuurlijk ook goed mijn favoriete mondkapje met je delen. Ik kreeg deze een tijdje geleden binnen om uit te proberen en sindsdien is het mijn favoriete mondmasker geworden. Het is het Copper Inside IIR mondneusmasker waarin beschermende koperoxidedeeltjes, een 99,9% bacteriële filtering en ook nog eens zo’n 50 keer te gebruiken zijn dus een heel stuk duurzamer en vriendelijker voor het milieu. Daarnaast is hij niet zo ‘verstikkend’ als veel (wasbare) maskers en kan je er prettig doorheen ademen. Oh, en hij ziet er ook nog eens mooi uit. Door de koperdeeltjes krijgt het een beetje een marmer-look en door de kleur zie je een eventueel foundationvlekje ook niet ;)

maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip) maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip) maskne tips (longlasting mondkapjesproof foundation + fijn mondmasker tip)

Foundation tip | Max Factor Lasting Performance

Natuurlijk kan je met de eerdergenoemde tips uit bijna iedere foundation een longlasting resultaat halen, maar hey: als er minder moeite voor nodig is, is dat alleen maar mooi meegenomen. Toch? Het is fijn dat er daarom foundations zoals de Max Factor Lasting Performance foundation bestaan. De samenstelling ervan hecht zich goed aan de huid, blijft zitten als een huis en oogt alsnog heel natuurlijk. En ook fijn: deze foundation is met zo’n €8,00/35ml (via bol.com) ook nog eens heel budgetvriendelijk. Ik draag de kleur 40 Light Ivory.

Een longlasting foundation zoals deze is vaak net wel even iets ‘droger’ in gebruik, dus een beetje vlot werken als je hem aanbrengt en vooraf je huid goed hydrateren is wel aan te raden. Maar verder brengt hij heel prettig aan, heeft hij een goede medium dekking en blijft hij echt de hele dag zitten zónder af te geven op kleding of een mondkapje. Zeker een aanrader als je het mij vraagt!

Nog een allerlaatste tip: de lipstick die ik hier draag is de Max Factor Lipfinity in de kleur 022 Forever Lolita. Een longlasting lipstick die niet afgeeft, zodat je toch je favoriete lipkleur kan dragen zónder dat je het afsmeert op je mondkapje :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dieuwertje
  Reply Dieuwertje 26 januari 2021 at 09:56

  Super handige tips! Ik ga vandaag deze routine is proberen :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 23 januari 2021 at 14:13

  Leuk en handig artikel. Ik was mijn mondmaskers (stof) na elke dag werken steeds met kokend water en wasmiddel. Krijg nooit last van onzuivere huid gelukkig. Deze mondmaskers lijken me ideaal eigenlijk, maar ik dacht dat zulke alleen bestemd waren voor zorg en ziekenhuis personeel. Er staat op hun site dat je ze 50 uur kunt gebruiken. Je schreef 50x hierboven 😉. Dit zou voor mij echt ideaal zijn wanneer contactberoepen weer mogen voor m’n visagie werk 🤗

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 januari 2021 at 20:22

   Ik las ergens dat je een stoffen mondkapje hetzelfde moet zien als een onderbroek: elke dag een schone en/of iedere dag in de was. Haha! Ik snap die vergelijking wel, dus goed dat je hem elke dag lekker uitwast :) Ik vind dit mondkapje in ieder geval echt een aanrader!

 • Avatar van Van Semmertier Sandra
  Reply Van Semmertier Sandra 22 januari 2021 at 20:05

  Ik kreeg de raad van mijn dermatologe om na een hele werkdag met mondkapje op bij het thuiskomen mijn make up te verwijderen en al mijn avondroutine toe te passen. Dit werkt voor mij beter dan hele dag make up te dragen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 januari 2021 at 20:21

   Ben ik helemaal mee eens inderdaad, mooie aanvulling op het artikel. Je kan inderdaad het beste je huid zoveel mogelijk ‘natuurlijk’ schoon en fris houden. Dus lekker de make-up eraf zodra je thuiskomt en niet meer de deur uitgaat is een goede tip :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 januari 2021 at 15:07

  Fijne tips om een make-up vrij mondkapje te hebben…..

  Een fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.