Beauty

Skincare tip | Obagi Daily Hydro-Drops

19 januari 2021

Obagi Daily Hydro-Drops review

Het is echt jaren geleden dat ik een product van dit merk geprobeerd heb, en dat is best wel zonde aangezien het merk zoveel mooie producten in het assortiment heeft zitten. Zo maakte ik kennis met de Obagi Daily Hydro-Drops; een lichtgewicht hydraterend serum dat perfect is om je huid in deze winterperiode wat extra’s te geven.

‘Lees ook: Skincare | Is bakuchiol het nieuwe geheim tegen huidveroudering?

Obagi Daily Hydro-Drops review

Obagi Daily Hydro-Drops

De belofte

Dit lichtgewicht serum is niet-comedogeen, hydraterend en laat de huid fris en zacht aanvoelen. Dankzij de microfluid technologie wordt de abessijnse olie en hibiscusolie gescheiden van de hydraterende basis waardoor je telkens een vers shot van deze ingrediënten gebruikt. Het Obagi Daily Hydro-Drops serum richt zich echt op het meer stralender maken van de huid zodat deze er weer gezond uitziet. Dit gebeurt onder andere door de toegevoegde omega-6 en omega-9 vetzuren die de natuurlijke huidbarrière versterken, de vochtbalans herstellen en vrije radicalen en UV-schade aanpakken. De belofte is dat dit serum niet alleen de huid versterkt, soepeler en zachter maakt en beschermt maar ook de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels aanpakt. Door de lichte textuur is het een product dat voor ieder huidtype geschikt is.

Ingrediënten

In dit serum zit een hoog aandeel van propanediol, dat helpt om andere ingrediënten beter en dieper in de huid door te laten dringen. Maar daarnaast heeft het ook de eigenschap om de huid te hydrateren en bij te dragen aan een zachte huid met dewy uitstraling. Daarnaast zit er onder andere glycerine, niacinamide (vitamine B3), moerasbloemextract, kokosextract, abessijnse olie, hibiscusolie, zonnebloemolie en vitamine E in.

Let wel op als je huid gevoelig is voor parfum, want dit zit er wel in. Iets om rekening mee te houden. Parfum heeft namelijk op (heel) gevoelige huidjes soms een huidirriterende werking.

Gebruik

Volgens de verpakking kan je dit serum zowel in de ochtend als in de avond gebruiken en breng je het aan ná het reinigen van je huid maar vóórdat je een dagcrème of nachtcrème aanbrengt. Je draait simpelweg de dop een kwartslag tot het binnenste rondje omhoog plopt en je deze in kan drukken zodat het pipetje het serum op kan nemen, daarna draai je de hele dop los en gebruik je de hoeveelheid die door het pipetje wordt afgegeven als je het knopje indrukt. Daarna verdeel je het serum over je vingertoppen en breng je het aan op je gezicht, hals en decolleté.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Het Obagi Daily Hydro-Drops serum is verkrijgbaar via de Nederlandse Obagi webwinkel voor €92,47/30ml. Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt 15% korting op je eerste bestelling. Dit merk is verder ook te koop via salons die met Obagi Medical werken.

Obagi Daily Hydro-Drops review Obagi Daily Hydro-Drops review Obagi Daily Hydro-Drops review Obagi Daily Hydro-Drops review

Review

Natuurlijk valt dit product vooral heel erg op door de inhoud ervan en ik vind het daarom mooi dat er voor zo’n eenvoudige verpakking van een ronde glazen pipetflacon is gekozen. Zo kan je de transparante geltextuur met daarin de goudkleurige bolletjes met de oliën goed zien zitten.

Zodra je het serum op je hand aanbrengt voel je direct het verfrissende effect ervan en zodra je het uit begint te smeren ‘knappen’ de goudkleurige bolletjes open zodat alle ingrediënten verdeeld over de huid worden aangebracht. Persoonlijk vind ik de geur voor een ‘mooi skincare product’ als deze nét even iets te geparfumeerd en qua geur moet je dan denken aan een luxe bloemerig parfum.

Ondanks dat er in de goudkleurige bolletjes best een hoge hoeveelheid aan oliën en voedende ingrediënten zit, voelt het serum verder verrassend licht aan op de huid. Het trekt ook erg snel in en laat de huid soepel en zacht aanvoelen, zonder dat er een siliconenzacht of vettig laagje achterblijft. Ik kan me daardoor goed voorstellen dat dit serum inderdaad voor bijna ieder huidtype wel geschikt kan zijn.

Ik merk op mijn drogere huid – helemaal in deze tijd van het jaar – dat ik echt goed aan wat extra hydratatie moet denken. De Obagi Daily Hydro-Drops worden dan ook direct opgeslurpt en het lest de dorst, zeg maar. Dat merk ik doordat mijn huid hierdoor gedurende de dag nét even wat meer comfortabel aanvoelt (zonder droog of trekkerig gevoel dat ik normaal aan het eind van de middag kan ervaren) en na de nacht voelt mijn huid duidelijk meer plumpy aan, dan wanneer ik alleen een nachtcrème heb aangebracht.

Nog een voordeel: door de luchtige textuur en het snelle intrekken, maar wél het heerlijk zachte huidgevoel merk ik dat het serum het ook perfect doet onder make-up. Ook al zit er na het aanbrengen nog een dagrème tussen, mijn foundation brengt duidelijk egaler en gemakkelijker aan dan wanneer ik dit serum niet heb gebruikt.

Wat mij betreft is dit product zeker een aanrader voor de huidjes die op dit moment ook wel wat extra hydratatie en voeding kunnen gebruiken, of wanneer je simpelweg op zoek bent naar een gezichtsserum met mooie bestanddelen die ook op de lange termijn zullen zorgen voor huidverbetering.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.