Beauty

The Body Shop Lemon

7 januari 2021

The Body Shop Lemon review
Helemaal nieuw in het assortiment van The Body Shop is de Lemon bodycare. Een vegan lijn die bestaat uit vijf producten met zuiverende en beschermende ingrediënten zoals essentiële citroenolie. In dit artikel lees je er alles over én deel ik mijn persoonlijke favoriet met je!

‘Lees ook: Skincare | Dé tip tegen pigmentvlekken (met voor- en nafoto’s).’

The Body Shop Lemon review

The Body Shop Lemon

The Body Shop Lemon review

Lemon Purifying Face wash 125ml, €13,00
Dit is een schuimende reinigingsgel waarmee je je dag begint met een flinke oppepper en een opgefriste huid. Simpelweg een beetje van de gel met wat water vermengen op je vingertoppen totdat er een zacht schuim ontstaat, dit masseer je zachtjes over je gezicht en daarna spoel je je huid af met water en/of een washandje.

Naast reinigende citroenolie zit er ook diepreinigend salicylzuur en rustgevende aloë vera in verwerkt. Hoe lekker fris deze face wash ook ruikt, voor mijn droge en iets gevoelige huid is het helaas geen match. Er zit SLES in verwerkt en net even te weinig verzorgende ingrediënten waardoor mijn huid er wat trekkerig van wordt..

The Body Shop Lemon review

Lemon Purifying Hair & Body Wash 400ml, €12,00
Oehhhh, so fresh! Als je van de geur van verse, zingy citroentjes houdt dan moét je deze douchegel zeker in huis halen. Waar veel beautyproducten met citroen toch een wat zoetere ondertoon hebben, is dit écht écht écht een doorgesneden pittige citroengeur. En dat zorgt voor een heel erg zomerse en oppeppende douche-ervaring!

Je kan deze douchegel volgens de verpakking ook gebruiken om je haren te wassen, maar persoonlijk heb ik geen voorkeur voor een shampoo met SLES omdat dit mijn droge hoofdhuid irriteert en zorgt voor droogteschilfertjes. Voor mijn lichaam heb ik hier niet zoveel problemen mee en vind ik het een fijne douchegel die lekker schuimt en een squeeky clean gevoel heeft.

The Body Shop Lemon review

Lemon Protecting Hand & Body Lotion 200ml, €12,00
Nu we onze handen nóg meer wassen dan voorheen, hebben we ook meer last van droge handen en nagelriemen dan ooit. De handcrème is hier in huis daardoor niet aan te slepen en zo’n lekkere grote tube vind ik dan ook ideaal! En waar de meeste handcrèmes een laagje achterlaten op de huid waardoor overdag je handen insmeren niet heel erg prettig is (lees: vettige vingers overal op en van alles dat aan je vingers blijft plakken) is een handcrème die snel intrekt dubbel zo welkom. Zodat je niet alleen voor het slapen gaan je handen en nagelriemen insmeert, maar dit ook overdag gerust een paar keer extra kan doen.

Deze handcrème is hier dus ideaal voor! Er zit onder andere kokosextract, shea boter, olijfolie en glycerine in, maar door de samenstelling en toegevoegde siliconen voelen je handen en nagelriemen na het insmeren alweer snel droog maar zacht en soepel aan. Ja, zoals je kan merken is de hand & body lotion van deze The Body Shop Lemon lijn wel echt mijn persoonlijke favoriet!

Verder zit er in The Body Shop Lemon productlijn ook nog een Purifying Hand Wash en een Caring & Purifying Hair Mist. Je kan alle producten uit deze lijn via de webwinkel van The Body Shop bestellen. Tipje: neem dan ook gelijk een kijkje in de lopende sale vol heerlijke producten tegen flinke kortingen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke.
  Reply Mieke. 9 januari 2021 at 09:06

  Hmm, ik kan me de frisse geur al voorstellen! Jammer genoeg is er geen winkel meer in de buurt..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 januari 2021 at 07:14

  Dit klinkt heel verfrissend….
  Had allang niet meer bij TBS geshopt.. ..
  ik ga er meteen eens rondkijken….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.