Huis & interieur

Home | Tips voor het inrichten van een thuiswerkplek

6 januari 2021

thuiswerkplek inrichten tips
Als zelfstandig ondernemer werk ik al jaren vanuit huis, maar vanwege de huidige situatie zijn we momenteel min of meer genoodzaakt om allemaal zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Zo werkt Paul, die normaal op een kantoor werkt, nu ook alweer zo’n tien maanden vanuit huis.  Vanwege het vele thuiswerken zijn veel mensen aan de slag gegaan om thuis een fijne werkplek in te kunnen richten. Maar, hoe pak je het nou zó aan dat je ook echt een goede thuiswerkplek maakt waar je uren aan kan werken? Denk hierbij niet alleen aan een fijne sfeer en wat privacy, maar zeker ook aan een goede ergonomische werkplek. In dit artikel lees je hier een aantal fijne tips voor.

‘Lees ook: Selfcare | Tips tegen een winterdip.’

thuiswerkplek inrichten tips

Een ergonomische thuiswerkplek

Bij het inrichten van een nieuwe ruimte of het maken van een nieuw ‘hoekje’ voor jezelf, denk je vaak meteen aan nieuwe kleuren op de muur, een andere indeling en wellicht nieuwe accessoires en dergelijke. Maar doe vooral je lijf een lol en sta er bij stil dat een werkplek vooral ergonomisch moet zijn omdat je er heel wat uren door zal gaan brengen. Je wil dan comfortabel kunnen zitten en geen last krijgen van je nek en schouders doordat je een verkeerde houding aanneemt.

Denk bij het inrichten van je thuiswerkplek dus zeker aan ergonomisch meubilair zodat fysieke klachten voorkomen kunnen worden. Ergonomische meubels houden er rekening mee dat ze verstelbaar zijn naar bijvoorbeeld jouw lengte zodat je veilig en verantwoord kan werken, zonder belemmeringen. Zoals een verstelbaar bureau en een ondersteunende bureaustoel.

thuiswerkplek inrichten tips thuiswerkplek inrichten tips

Zorg voor een eigen hoekje

Of je nu je werkzaamheden die je normaal op kantoor uitvoert moet uitvoeren vanuit huis, of dat je onderneemt, blogt, schrijft of simpelweg regelmatig achter een computer zit: een duidelijke eigen plek hiervoor hebben is heel belangrijk. Hoe verleidelijk werken vanaf de keukentafel dan ook mag zijn, het leidt teveel af en zorgt voor een te vage grens tussen werk en privé.

Heel veel ruimte voor een eigen plekje is er niet eens nodig. Natuurlijk is een eigen werkhoek op een (zolder)kamer of een afzonderlijke werkruimte het meest ideaal, maar zelfs als je geen kamer meer over hebt is er vaak nog wel een klein bureau of een secretaire ergens neer te zetten. Zo heb Veel ruimte is er niet voor nodig en in ieder interieur is er wel een afzonderlijk plekje voor te vinden. Woon je wat kleiner of is er gewoonweg geen aparte kamer meer voor over dan zou je ook aan een secretaire of iets dergelijks kunnen denken. Een beetje creatief nadenken en voor je het weet heb je echt een eigen werkhoek.

thuiswerkplek inrichten tips

Maak je thuiswerkplek inspirerend

Nu je een goede ergonomische basis hebt gecreëerd is het tijd om je werkplek niet alleen functioneel maar ook inspirerend te maken. Zo breng je die uurtjes aan je bureau toch echt wel een heel stuk prettiger door. Denk hierbij aan een handige desk organizer, zet er een plant of verse bloemen neer (dit ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook een kalmerende werking), denk aan goede gerichte verlichting en wat handige opberghulpjes. Zo zorg je voor een opgeruimde en fijne werkplek waar je graag aan de slag gaat. Oh, en ook nog een persoonlijke tip: een goede noise cancelling koptelefoon. You’ll thank me later, zeker als je (kleine) kinderen thuis hebt ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 januari 2021 at 14:51

  Mooie en zeer rustgevende werkplek…
  Oh wauw…. de prachtige headphone….
  ook belangrijk….

  Een fijne dag….

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.