Huis & interieur

Tips voor het creëren van een wellness @ home

27 januari 2021

wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen

We brengen vanwege het vele thuiswerken en de huidige maatregelen meer en meer tijd thuis door en dat is goed te merken; de bouwmarkten en interieurwinkels hebben het drukker dan ooit. We zijn massaal bezig ons huis op te ruimen en te ontspullen, make-overs en upgrades aan het geven en – mede doordat faciliteiten buiten de deur gesloten zijn – willen we ook dat welverdiende stukje wellness naar ons eigen huis halen. En dat kan op heel wat manieren opgepakt worden! In dit artikel deel ik dan ook graag een aantal tips met je voor een wellness spa in je eigen huis. Van luxe en groots (a girl can have dreams..) tot aan een meer subtiele aanpak die misschien voor meer van ons is weggelegd. Inclusief een portie heerlijke badkamer-inspiratie!

wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen

Picture © The Ice Bath

wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen

Een luxe wellness @ home

Als ik denk aan een wellness spa in mijn eigen huis, en ik mag er even bij wegdromen, dan zou ik de hele zolderverdieping flink aanpakken tot één grote open master bedroom met daarbij een badkamer met jacuzzi en een sauna. Dat lijkt me nou echt ultiem genieten: zo’n eigen verdieping waar je je helemaal terug kan trekken en volledig tot rust kan komen met een fijn muziekje, kaarsen aan, lekker badderen en de spieren los laten komen in een infraroodsauna om daarna helemaal soezig het bed in te kunnen duiken.

Misschien wel iets om in de toekomst naar te kijken, want een sauna kopen hoeft niet eens zo heel erg bizar veel geld te kosten aangezien hij voor zo’n privésetting ook niet heel erg groot hoeft te zijn. Er is online heel veel informatie over te vinden en bij goede leveranciers zoals Rhodos Wellness staan bijvoorbeeld ook gewoon heel prettig indicatieve prijzen vermeld zodat je een beetje weet waar je aan moet denken als je de ruimte (zowel in huis als in budget) hebt om dit te gaan realiseren :)

wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen wellness thuis badkamer inspiratie sauna kopen

Een budgetvriendelijke spa @ home

Maar, zo luxe en uitgebreid hoeft het natuurlijk helemaal niet om dat spa-gevoel thuis te kunnen ervaren. Door je eigen badkamer een upgrade te geven met wat nieuwe accessoires kom je al een heel eind en door dit in rustige tinten te doen en je mooiste spulletjes uit te stallen, oogt je eigen badkamer al snel als nieuw en luxe. Denk hierbij aan producten zoals:

– een nieuwe badmat
– mooie organizers zodat je je spulletjes uit het zicht kan opbergen
– extra grote en superzachte handdoeken
– groene planten (die brengen iedere kamer tot leven, hoe klein dan ook)
– een fijne geurkaars
– en ook accessoires van natuurlijke materialen zoals houten bakjes, potten en opbergers doen het goed voor het wellnessgevoel.

In het kader van #treatyourself mag je ook best eens wat voor jezelf kopen om je lijf mee te kunnen verzorgen, zoals een set van een scrub, douche-olie of bruisbal en bodybutter van Rituals, Lush of The Body Shop bijvoorbeeld.

En dan? Kwestie van wachten tot de kinderen op bed liggen en tegen je partner zeggen dat je het komende uur niet gestoord wil worden. Zet je telefoon op mute, draai een fijne playlist af met een kaarsje erbij en met een opgeruimde en sfeervol gestylde badkamer én die heerlijke verzorgingsproducten voel je je al snel een ander mens na dit uur. Je verdient het! ♥

–> Mocht je het leuk vinden, dan kan je altijd nog aan de slag met een leuke Beauty DIY om zelf een gezichtsmasker, shower melts of scrub te maken!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 januari 2021 at 14:51

  Wat een fijne tips om een prachtige wellness van de badkamer te maken….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2021 at 14:52

   Dankjewel! Wellicht inspireert het je om thuis ook aan de slag te gaan met een fijne make-over :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.