Fashion

Fashion | Must-know tips voor het kopen van een BH

11 februari 2021

bh kopen tips juiste maat
BH’s, je hebt er nooit genoeg van wanneer je het aan mij vraagt! Het is altijd leuk om een nieuwe BH of nieuw setje aan te schaffen. Maar.. weet jij wel waar je op moet letten wanneer je een nieuwe BH aanschaft? Dont worry! In samenwerking met Annadiva Lingerie deel ik een aantal handige tips voor het kopen van een BH met je, waardoor je er niet alleen eentje scoort die er mooi uitziet maar ook nog eens heerlijk zit :)

Een BH kopen wordt een eitje met deze tips!

Ken je BH maat

Je heel cliché, maar 80% van de vrouwen draagt de verkeerde BH maat. Het dragen van een verkeerde maat BH zorgt ervoor dat een BH minder comfort en stevigheid biedt. Bovendien kan het dragen van de verkeerde maat BH zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Wanneer een BH te strak zit kan er teveel druk op de borst worden uitgeoefend en een knellende BH kan ervoor zorgen dat de ligamenten van het borstweefsel worden aangetast, wat hangende borsten als gevolg heeft. En dat willen we nou juist voorkomen! Een te grote BH kan echter ook schadelijk zijn; je borsten krijgen dan namelijk te weinig ondersteuning waardoor je last kan krijgen van de pezen in je schouders.

bh kopen tips juiste maat

Hoe kom je achter de juiste BH maat?

Het is belangrijk te weten dat een BH maat uit twee onderdelen bestaat. De cupmaat (bovenwijdte) en de omvangsmaat (onderwijdte). De omvangsmaat kun je opmeten door een meetlint, net onder je borsten, rondom je lichaam te houden. Let er wel op dat je strak genoeg meet tot aan een normale uitademing. Het aantal centimeters dat hieruit komt is jouw omvangsmaat. Op de omvangsmaat zit een tolerantie van ongeveer 2,5 centimeter. Meet je bijvoorbeeld 68 cm, dan is jouw omvangsmaat 70. Meet je 91, dan is jouw omvangsmaat 90.

Je cupmaat, ook wel bovenwijdte, meet je door een meetlint op het diepste deel van je borsten te leggen (ter hoogte van je tepels). Zorg ervoor dat je recht meet, dit houdt in: op gelijke hoogte aan de voor- en achterkant. Raadpleeg een meettabel zoals hierboven om te zien welke cupmaat er past bij jouw gemeten centimeters.

Mocht je er niet uitkomen, of twijfelen dan is het aan te raden om je op te laten meten door een expert in een goede lingeriewinkel. Met de expertise van een goede lingerieverkoopster weet je daarna niet alleen jouw juiste BH-maat, maar ook welk type BH het beste en mooist zal zitten bij jouw borsten. Een aanrader!

‘Lees ook: Health | Waarom je vaker seks zou moeten hebben!’

bh kopen tips juiste maat

Meet met regelmaat

Je hoeft echt niet elke maand jouw maten opnieuw op te meten, maar wanneer je bent afgevallen of aangekomen, is het zeker aan te raden even opnieuw te meten. Ook een zwangerschap kan invloed hebben en je na de bevalling en/of na een eventuele borstvoedingsperiode een heel andere cupmaat geven. ‘Meten is weten’ geldt dus ook zeker voor een passende BH!

Naast het regelmatig meten is het van belang te investeren in een goede BH. Koop een paar BH’s in de juiste maat, die jij écht lekker vindt zitten en waar je je prachtig in voelt. Dit geeft je iedere dag weer een fijn gevoel en bovendien zorg je zo goed voor je borsten. Ten slotte is het belangrijk te letten op de volgende details: Zitten de schouderbandjes goed? Kruipt de band van jouw BH niet omhoog? Snijden de bandjes niet? Check, check, check? Dan heb je joúw perfecte BH gevonden. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 12 februari 2021 at 11:12

  Moet dringend nieuwe bh’s kopen want ze zijn te klein geworden. Bedankt voor de tips!

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 11 februari 2021 at 10:56

  Nog een gezondheidsaspect, een te strakke BH is niet goed voor je rugwervels. Daar waar het bandje zit gaan je wervels minder bewegelijk worden. Kreeg als tip mee bij mijn feldenkrais therapeute, deze kon haarfijn voelen waar mijn bh bandje altijd zit, daar zat dus minder beweging. Nu let ik nog beter op de juiste pasvorm, elk merk zit anders, dus check goed en laat je goed informeren. Doe altijd wat rek, strek bewegingen en buig ik voor over bij het passen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 februari 2021 at 10:58

   Wat een waardevolle aanvulling/tip, dankjewel voor het delen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 februari 2021 at 09:52

  Fijne tips.
  Nu met de huidige situatie kan ik het helaas niet opnieuw laten opmeten….
  Ik ga naar een speciaalzaak die bh’s verkoopt maar ook naar een warenhuis.
  Helaas kom ik niet buiten want hoe ik mezelf moet verplaatsen buiten denk ik dat het een grote schaatsbaan is….
  Dus wacht ik tot alle sneeuw verdwenen is en de winkels weer opengaan…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 februari 2021 at 10:57

   Wat zou dat fijn zijn he, als alle winkels weer open gaan en we weer eens kunnen winkelen, nieuwe collecties in het echt kunnen bekijken en inderdaad: de juiste BH maat op kunnen meten voor we een nieuw setje kunnen aanschaffen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.