Eten & drinken

Blondies met witte chocolade en pistache

27 februari 2021

recept blondies witte chocolade pistache
Ik heb een zwak voor brownies, maar wilde eens wat anders proberen en dook de keuken in voor de lichte tegenhanger ervan: blondies! Maar het is verder allerminst een licht koekje te noemen ;) Ach, iets met #treatyourself en je leeft maar één keer. Toch?! Mijn probeersel pakte heel erg goed uit en ik deel mijn recept voor deze chewy blondies met witte chocolade en pistache dan ook graag met je!

‘Lees ook: Recept | Blueberry matcha cheesecake muffins.’

recept blondies witte chocolade pistache recept blondies witte chocolade pistache recept blondies witte chocolade pistache

Recept | Blondies met witte chocolade en pistache

Ingrediënten

– 200 gram bloem
– 250 gram witte chocolade
– 175 gram suiker
– 175 gram ongezouten roomboter
– 100 gram gezouten pistachenootjes (tip: een zakje van 200 gram pistachenootjes maakt ongeveer 100 gram gepelde nootjes)
– 3 eieren

Bereidingswijze

1. Zet de boter in een steelpannetje op laag vuur zodat deze langzaam smelt en ga ondertussen verder met de volgende stappen. Zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is zodat het nog wat af kan koelen voordat je het bij stap 4 gaat mengen met de andere ingrediënten. Verwarm de oven voor op 180C
2. Pel de pistachenootjes, doe ze in een boterhamzakjes en geef hier een paar flinke meppen met een deegroller op totdat ze zo fijn of grof zijn als je lekker vindt. Laat een handje gehakte nootjes opzij liggen voor de decoratie
3. Hak de witte chocolade fijn (of gebruik hier een rasp voor, maar kijk uit voor je vingers!) en verdeel dit in één portie van 200 gram en een portie van 50 gram
4. Meng in een kom de bloem, suiker, eieren, witte chocolade, fijngehakte pistachenootjes en boter tot het een geheel is, doe dit mengsel in een met bakpapier beklede brownie-bakplaat en zet dit voor 30-35 minuten in de oven
5. Laat de blondie afkoelen, smelt de witte chocolade kort in de magnetron, verdeel deze eroverheen en strooi hier als laatste het handje gehakte pistache nootjes over.

Zodra de witte chocolade hard is geworden kan je de blondie in vierkantjes snijden en klaar zijn je blondies met witte chocolade en pistache. Een knapperige buitenkant en een heerlijk boterkoek-achtige chewy binnenkant met een tikkeltje zoute pistache-bite.. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Shirley
    Reply Shirley 13 maart 2023 at 10:37

    Ik heb dit recept afgelopen weekend gemaakt… heerlijk zeg, maar ook machtig. Heb vandaag wat stukjes meegegeven aan onze dochter voor haar en haar collega’s, want dit krijgen we niet op.
    Dit ga ik zeker vaker maken :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 maart 2023 at 11:13

      Wat enorm leuk om te horen! :)

  • Avatar van Kirsten
    Reply Kirsten 27 februari 2021 at 21:52

    Oh wat klinkt dat heerlijk, ben dol op brownies & blondies met pistache is vast ook verrukkelijk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.