Beauty

Skincare Challenge | C-ME Skincare van DermaClinic

2 februari 2021

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review
Als je mij via social media volgt, dan heb je op Instagram al een aantal Stories voorbij zien komen waarin ik vertelde op 1 februari met een nieuwe skincare routine te gaan beginnen. Ik had namelijk een uitgebreid huidconsult bij DermaClinic Arnhem en ga de komende maanden aan de slag met C-ME Skincare, hun eigen lijn met verzorgingsproducten die ze eind vorig jaar gelanceerd hebben. Als #skincarejunkie ben ik hier natuurlijk enorm nieuwsgierig naar en ik ga je in dit artikel alvast wat meer over het merk vertellen, welke producten ik ga gebruiken én welke huidproblemen we bij mij – hopelijk – hiermee gaan aanpakken.

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review

Skincare Challenge met C-ME Skincare van DermaClinic

DermaClinic

Bij DermaClinic kan je terecht voor verschillende behandelingen voor je uiterlijk en het is het beste te omschrijven als een als medisch cosmetisch kliniek, laserkliniek en schoonheidssalon onder één dak. Denk hierbij dus aan behandelingen als injectables, ooglidcorrecties, laserbehandelingen, acnetherapie en permanente make-up, maar ook aan luxe schoonheidsbehandelingen als peelings, bindweefselmassages, microdermabrasie en complete facials.

Inmiddels heeft DermaClinic zeven vestigingen in Nederland en ik  werd uitgenodigd bij de vestiging voor huidverbetering Arnhem voor een uitgebreide huidanalyse inclusief duidelijke voor-foto’s. Daarnaast had ik een gesprek met oprichter en directeur van DermaClinic Dr. Catharina Meijer (cosmetisch arts KNMG en voorzitter NVCG) over haar visie op huidverzorging. Het is niet voor niks dat ze na jaren onderzoek en voorbereiding eind vorig jaar haar eigen huidverzorgingslijn C-ME Skincare lanceerde. Het merk waar ik de komende maanden mee aan de slag mag gaan!

Omdat alle behandelingen die de huidtherapeuten en cosmetisch artsen bij DermaClinic uitvoeren onder de noemer ‘medische beroepsgroep’ vallen, mogen de vestigingen ook in deze tijd open blijven. Er wordt geheel coronaproof gewerkt; denk hierbij aan een goede hygiëne, afstand houden en mondkapjes waar mogelijk en extra desinfecteren.

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review

C-ME Skincare

“Ik geloof dat een mooie en gezonde huid mensen helpt hun innerlijke schoonheid te benadrukken. C-ME is gebaseerd op zeventien jaar praktijkervaring met producten, cliënten en methoden in mijn eigen klinieken. Deze kennis en ervaring liggen ten grondslag van ieder C-ME recept; ieder ingrediënt is zorgvuldig gekozen. Daarnaast hebben we extra aandacht geschonken aan een overzichtelijk assortiment in hygiënische en gebruiksvriendelijke tubes en pompflacons.

Met C-ME Skincare komt een droom uit om mijn kennis en passie voor skincare te delen en beschikbaar te stellen voor iedereen die geïnteresseerd is in huidverbetering en huidverjonging.” – Dr. Catharina Meijer

De producten van C-ME (see me) zijn huidverbeteringsproducten voor thuisgebruik die de huid zullen gaan prikkelen om echt aan huidverbetering te gaan werken waarbij een gezonde huid centraal staat. Daarnaast ondersteunen de producten het resultaat van filler– en botoxbehandelingen en maken ze het effect van een behandeling duurzamer.

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review

De aanpak voor de huidverbetering met deze producten gebeurt in een drie-stappen-routine:

Cleanse & Prepare
Geen routine is compleet zonder een goede reiniging van je huid. Twee keer per dag. Door te reinigen ontdoe je je huid van make-up en dode huidcellen en houd je je poriën vrij van talg en vuil. Daarmee hou je de talgproductie in balans, kunnen werkzame stoffen uit huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen en intensiever hun werk doen en wordt huidvernieuwing gestimuleerd.

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review

Boost
Nu de huid goed gereinigd is, is deze klaar om ‘geprikkeld’ te worden met intensieve werkzame bestanddelen voor een krachtige behandeling om de huid op haar mooist te kunnen krijgen. Denk hierbij aan activerende, beschermende, huidverjongende en hydraterende ingrediënten zoals Retinol, antioxidanten, peptiden en vitamines die de huid gladder en zachter maken, huidveroudering en pigmentatie aanpakken én tegengaan, de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren en ook egaliserend zullen werken.

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review

Protect & Prevent
Om de huid iedere dag te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen, blauw licht en fijnstof, is het belangrijk je huidbarrière te versterken en te beschermen. Zo wordt huidschade een halt toegeroepen, krijgt huidveroudering minder kans en wordt celvernieuwing gestimuleerd.

De complete C-ME Skincare lijn bestaat uit de volgende 11 producten:

– Deep Cleanser
– Vivid Scrub
– Clarifying Pads
– Daily Exfoliant
– Retinol Bright Skin 1%
– Retinol Bright Skin 0,25%
– Retinol Plus Night Serum
– Peptide Night Serum
– Anti-Oxidant Day Serum
– Rebalance
– UV Protect SPF30

–> Bekijk de brand website en C-ME webwinkel voor meer product- en prijsinformatie.

Good to know: de producten van C-ME zijn dierproefvrij en mooi om te zien dat een merk zo in zijn eigen kracht gelooft, dat er een ‘14 dagen geld terug garantie’ gegeven kan worden op de producten. Dat staat wel voor iets vind ik persoonlijk!

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review C-ME Skincare DermaClinic ervaring review

Mijn huidanalyse & Plan van aanpak

Tijdens de kennismaking bij DermaClinic Arnhem werd eerst mijn huid goed gereinigd, zodat de huidconditie goed beoordeeld kon worden en er duidelijke voor-foto’s gemaakt konden worden. Er werd me tijdens dit huidadvies gevraagd welke huidproblemen ik zelf graag aan zou willen pakken en dat zijn voor mij de vooral de volgende punten:

Pigmentvlekken. Deze zijn het afgelopen jaar al flink verminderd, maar nog altijd zichtbaar en ik stoor me hier persoonlijk best aan omdat ze me er vermoeider uit laten zien dan ik ben omdat ze precies onder mijn ogen/boven mijn jukbeenderen zitten en zo een donkere schaduw onder mijn ogen geven.

Reactieve huid. Mijn huid reageert heel snel op veranderende weers- en temperatuursveranderingen, bepaalde voedingsstoffen, ingrediënten in beautyproducten en aanraking. Dit zie je vervolgens terug in rode vlekken op vooral mijn wangen, kaken en voorhoofd.

Huidtextuur. Ondanks mijn goede huidverzorgingsroutine en het dagelijks exfoliëren heb ik, vooral op mijn wangen, last van wat kleine bultjes en een wat grovere huidtextuur. Iets dat ik eigenlijk al vanaf mijn tienerjaren heb en ik graag anders zou zien/voelen.

En nu ik steeds meer richting de ‘eind dertig’ ga vind ik het stukje huidveroudering ook steeds belangrijker worden. Ik heb geen enkele moeite met ouder worden en een rimpeltje en lijntje hier en daar, maar om dit zo minimaal mogelijk te houden en op een ‘zo mooi mogelijke manier ouder te worden’ is wel iets waar ik voor wil gaan. Tijdens de huidanalyse werd het duidelijk dat de door mij aangehaalde drie punten zeker aangepakt moeten kunnen worden met de producten van C-ME Skincare. Ook kwam er uit de analyse dat ik een lichte vorm van couperose heb, iets dat zeker aansluit bij de omschrijving van mijn reactieve huid.

C-ME Skincare DermaClinic ervaring review C-ME Skincare DermaClinic ervaring review

Ik heb zowel de producten die voor de gewenste huidtransformatie moeten zorgen en een duidelijk te volgen protocol meegekregen waarmee ik aan de slag zal gaan vanaf vandaag. In het protocol staat welk product ik in welke volgorde, zowel in de ochtend en/of in de avond moet aanbrengen én in welke hoeveelheid ik ze moet gebruiken. Het lijkt misschien een heel proces, maar ik ben vanuit mijzelf al wel wat gewend qua huidroutine en weet dat wanneer ik dit eenmaal een aantal dagen trouw volg het ritme er al snel in zit en het in een aantal minuten klaar zal zijn.

Wow! Dat was wel even een heleboel informatie in één artikel, maar er viel dan ook best een boel te vertellen :) Ik ben in ieder geval enorm nieuwsgierig naar wat de producten voor mijn huid zullen gaan doen en natuurlijk ga ik jullie – inclusief de professionele foto’s – op de hoogte houden van de bevindingen en mijn persoonlijke ervaring met de producten. De ingrediëntenlijsten en de verpakkingen zien er in ieder geval alvast erg goed uit.

–> Er kwamen al een aantal vragen binnen via social media en mijn mail over het merk en de producten, dus ik zal ook zeker een Q&A erover meenemen. Heb jij er vragen over, laat deze dan gerust achter onder dit artikel of stuur me een berichtje via social media en/of de e-mail. Dan kom ik – of één van de huidtherapeuten – er graag inhoudelijk op terug.

Nou, kom maar op met deze skincare challenge en hopelijk op naar mooie resultaten!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van ria
  Reply ria 2 februari 2021 at 20:42

  En jouw huid is al zo prachtig.!
  Ben reuze benieuwd.
  Mooie overzichtelijke site van C-ME , maaarr gezien de prijs haak ik af.
  Ik blijf bij mijn Imageskincare , ook niet goedkoop , wel een topmerk (ook)
  Succes en plezier met het testen Desiree.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 februari 2021 at 15:11

  Goed artikel…
  Ben heel benieuwd als jij een lange tijd de producten gebruikt die je had meegekregen…
  Net had ik op de site gekeken waar je geweest was.

  Een fijne dag Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.