Beauty

Skincare | De 7 meest gemaakte dagcrème fouten

10 februari 2021

dagcrème fouten en tips

Dit is een expertblog door Hilde van Hilla Skincare | Een dagcrème aanbrengen: je doet het waarschijnlijk iedere dag zonder er echt bij stil te staan. En bij deze dagelijkse handeling worden er toch echt wat foutjes gemaakt zodat je huid er niet optimaal van kan profiteren. In dit artikel lees je de 7 meest gemaakte dagcrème fouten en een handige checklist hoe je wél het meeste uit je dagcrème kan halen.

Deze dagcrème fouten worden veel gemaakt

Met je vinger door de pot

Door met je vinger door de pot te gaan laat je bacteriën achter en tast je het product aan. Hierdoor heb je meer kans op irritaties en onzuiverheden. Gebruik dus een lepeltje of, nog beter, gebruik een crème met een pompje.

Aanbrengen op een droog gezicht

Je profiteert nóg meer van de positieve effecten van een dagcrème door deze op een (licht) vochtige huid aan te brengen. De crème wordt daardoor namelijk beter geabsorbeerd en wordt daardoor effectiever.

Niet reinigen

Vergeet niet je gezicht te reinigen voordat je een dagcrème aanbrengt. In de ochtend verwijder je namelijk het vuil dat de huid tijdens de nachtelijke herstelperiode zelf naar de oppervlakte heeft gebracht. Een schone huid is veel beter in staat om de actieve stoffen goed op te nemen.

Lekker wrijven

Een dagcrème heeft het meeste effect als deze zacht wordt in gemasseerd. De huid wordt op die manier gestimuleerd om de actieve stoffen beter op te nemen. Daarnaast blijft de crème minder “op” de huid liggen, én zorgen de beweging ervoor dat de huid soepel blijft en je dus minder snel last krijgt van rimpels. Win-win-win. Extra tip! Masseer met bewegingen naar buiten toe, dan heb je het meeste anti-rimpel effect!

One size fits all

Een dagcrème moet aansluiten op een huidtype. Ieder huidtype heeft namelijk een andere verzorgingsbehoefte. Denk hierbij aan hydrateren, kalmeren of juist het reduceren van de talgproductie (bij een vette huid). Ga dus niet voor de crème die het lekkerste ruikt, maar voor de crème die jouw huid de juiste verzorging biedt.

Je nek vergeten

Smeer een dagcrème óók altijd uit op je hals, nek en decolleté. Deze gebieden worden blootgesteld aan dezelfde invloeden en hebben vaak ook een dunnere huid. Voorkom dat je hier vroegtijdig tekenen van huidveroudering gaat ziet door iedere ochtend ze mee te nemen in jouw routine.

Altijd dezelfde crème gebruiken

Je huid is niet altijd hetzelfde. Afhankelijk van bijvoorbeeld de wisseling van de seizoenen reageert de huid anders en heeft deze andere behoeften. Denk bijvoorbeeld aan een droge huid in de winter. Door de actieve stoffen in jouw dagcrème regelmatig te wisselen zorg je dat je altijd de juiste verzorging hebt voor jouw huid.

dagcrème fouten en tips

Leuk weetje! Je geeft de huid een extra ‘boost’ door regelmatig te wisselen van actieve stoffen. Een huid wordt niet snel immuun voor de werkende stoffen uit een dagcrème, maar de actieve stof zal wel een ander effect hebben in de verschillende seizoenen.

Voor de zekerheid. Zó moet het dus wel:

– Ga voor een dagcrème uit een pompje of gebruik een lepeltje
– Maak je gezicht een heel klein beetje vochtig voordat je de dagcrème aanbrengt
– Breng de dagcrème aan op een gereinigde huid
– Masseer de crème zachtjes in de huid
– Smeer de dagcrème ook uit op jouw nek, hals en decolleté
– Je hebt een dagcrème die aansluit op jouw huidtype
– Je wisselt regelmatig van actieve stoffen, die aansluiten op het seizoen/jouw huidbehoeften.

Liefs,
Hilde

Deze expertblog werd geschreven door Hilde, founder van Hilla Skincare waar je je eigen crème samen kan stellen op basis van huidtype en aandachtsgebied. Hierdoor krijg je een samenstelling die perfect bij jouw huid past, het hele jaar door. Lees hier mijn persoonlijke ervaring met Hilla Skincare

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.