Lifestyle Media

Must read | Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle

6 februari 2021

dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle - Marieke Eyskoot boek
Wij proberen hier in huis steeds bewustere en meer duurzame keuzes te maken en ik denk dat we ook echt al wel een goed stuk op weg zijn. Maar dat er op dit onderwerp ook nog veel te leren is, kwam ik pas echt achter na het lezen van dit boek van Marieke Eyskoot. Na de Nederlandse versie die in 2017 al een bestseller werd, is er nu een herziene editie verkrijgbaar in zowel Nederlands als in het Engels, met updates van feiten, cijfers, weetjes, merken, adressen en winkels. Een must read als je meer wil lezen en weten over een duurzame(re) levensstijl.

‘Lees ook: Duurzamer leven | Simpele tips om minder plastic te gebruiken.’

This is a good guide for a sustainable lifestyle – Marieke Eyskoot

“Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Wil je best wat bewuster leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit jouw boek.

Het staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen kunnen gaan. En vooral dat het gaat om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek maakt Marieke Eyskoot, expert op het gebied van duurzame mode en lifestyle, groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar. De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat je nodig hebt. Want iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: kan het veel beter?”

Marieke Eyskoot (1977) is duurzame lifestyle-expert. Ze zet slim, sustainable leven in stijl wereldwijd op de kaart. Marieke is veelgevraagd keynote spreker, presentator/dagvoorzitter, consultant, stond meermaals in de Trouw Duurzame 100, op TEDx, in verschillende topvrouw-lijsten en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Met zo’n twintig jaar ervaring is ze voor veel media de go-to-persoon over deze onderwerpen.

Good to know: Marieke wordt bij het schrijven dit boek en het doen van uitlatingen niet gesponsord door de industrie, merken of bedrijven.

Dit boek is zowel in een Engelse versie als een Nederlandse versie verkrijgbaar | BIS Publishers | 288 pagina’s | ISBN 9789063695880

dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle - Marieke Eyskoot boek

Als je denkt dat dit boek enkel en alleen over onderwerpen als milieu en klimaat met de voor-de-hand-liggende onderwerpen gaat, dan gaat er een wereld voor je open. Het boek is zeker een aanrader als je meer wil weten over bewuster leven en hoe je kunt helpen klimaatverandering tegen te gaan, maar het gaat verder dan dat de breedte in over hoe je kan bijdragen aan een betere wereld. Denk hierbij dus ook aan onderwerpen als gelijke rechten, antiracisme, body liberation en zero waste suggesties.

Maar er staan voornamelijk veel interessante feiten, cijfers en weetjes in, aangevuld met relatief eenvoudig toepasbare tips & tricks over het verduurzamen van keuzes op het gebied van mode, beauty, huishoudelijke producten, voeding, huis en interieur, energie, vervoer en reizen.

Voor mij persoonlijk een boek waar duidelijke eye-openers in staan en me aan het denken heeft gezet over meerdere onderwerpen, waar ik mee aan de slag zal gaan bij het maken van bepaalde – zowel dagelijkse kleine als de grotere – keuzes in het leven.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 februari 2021 at 08:24

  Dit lijkt me een super handig boek met fijne tips.
  Deze mode en lifstyle-expert is heel goed….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2021 at 15:46

   Yes, echt een aanrader als je meer over dit onderwerp wil leren!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.