Lifestyle

Health | Mijn ervaring met Primal Health CBD olie

20 februari 2021

Primal Health CBD olie full-spectrum CBD ervaring/review/test
Ik ben vast niet de enige waarbij het afgelopen jaar een grote uitdaging is geweest, en eigenlijk nog steeds is. De druk en stress van en door een wereldwijde pandemie, twee jonge kinderen die lange tijd niet naar school, de opvang of de BSO konden, zelf lesgeven aan de oudste, proberen je bedrijf draaiende te houden.. en dan daarbovenop de gebroken nachten door onze jongste dochter. Naast de dingen die ik zelf in de hand heb – zoals zo gezond mogelijk proberen te eten, rust nemen, selfcare en voldoende bewegen – besloot ik wel wat hulp van buitenaf te kunnen gebruiken. Ik moest er ineens aan denken jaren geleden CBD olie te hebben gebruikt waar ik positief op reageerde en besloot dit nu ook weer te gaan nemen. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en wil ik graag mijn ervaring met je delen.

‘Lees ook: Health | Met deze tips krijg je meer energie.’

Primal Health CBD olie full-spectrum CBD ervaring/review/test

Wat is CBD?

Ondanks dat CBD olie al jaren onder andere in gezondheidswinkels en drogisterijen te koop is, is het een product waar nog altijd veel vragen over zijn.

CBD staat voor cannabidiol en is een natuurlijke stof die in de hennepplant voorkomt. Het is een cannabinoïde, waarvan CBD en THC de meest bekendste zijn. THC (tetrahydrocannabiol) is het stofje waar je high of stoned van kan worden. CBD is echter niet psychoactief en zal dus niet zorgen voor een bewustzijnsverandering zoals high of stoned worden.

Wat kan CBD olie voor je doen?

Een heleboel! Het is niet voor niks dat er enorm veel dagelijkse gebruikers van CBD olie zijn en dat deze aantallen alleen maar toenemen. Denk bijvoorbeeld aan zowel lichamelijke als psychische ondersteuning; zo werkt het ontstekingsremmend, ondersteunt het de spijsvertering, stofwisseling en het immuunsysteem, kan het zorgen voor een betere concentratie en focus, heeft het een pijnstillende werking en ken het helpen je slaappatroon te verbeteren.

Bedenk wel: ieder lichaam is anders en het kan zijn dat je even op zoek moet naar het voor jou best werkend percentage product. Zo is er bijvoorbeeld CBD olie in percentages van 2%, 5% en 10% verkrijgbaar en dan moet je nog zien welke dosering het beste aanslaat..

Primal Health CBD olie full-spectrum CBD ervaring/review/test

Primal Health

Ik gebruik nu zelf de full-spectrum Primal Health CBD olie. Dit is een cbd health shop dat werkt met gecertificeerde hemp telers uit de Europese Unie waarbij zowel de telers als de verkregen grondstoffen intern als extern worden getest op kwaliteit. Hierdoor is er controle van kweek tot aan eindproduct.

De CBD producten van Primal Health zijn een full-spectrum product dat met een unieke lage druk extractie worden verkregen waardoor de cannabinoïden en andere belangrijke stoffen die van nature in de hennepplant aanwezig zijn, zoveel mogelijk behouden blijven. In een full-sprectrum CBD product kunnen dus alle werkzame stoffen elkaar zoveel mogelijk versterken wat voor een betere opname en werking zorgt.

Primal Health CBD olie full-spectrum CBD ervaring/review/test

Mijn ervaring met CBD olie

Laat ik beginnen met de reden waaróm ik besloot om de Primal Health CBD olie een kans te geven. Als je mij al wat langer volgt dan weet je vast dat onze jongste dochter Cate, die inmiddels twee jaar is, over een periode van 22 maanden een zeer slechte nachtrust had. We konden er met gemak vijf keer op een nacht uit om haar weer tot slaap te moeten krijgen. Die verstoorde nachten over zo’n lange periode hebben ervoor gezorgd dat ik continu een soort onrust in mijn lijf voel, ik heb er spanningshoofdpijn door gekregen, mijn concentratie en focus waren niet meer wat het geweest was en ik kon steeds minder goed omgaan met de stress.

Zo’n beetje twee jaar lang gebroken nachten heeft vooral gezorgd voor een compleet verstoord slaappatroon waarin ik zelf nog maar heel lastig in kan slapen en ook moeite heb met doorslapen. Zelfs als Cate dus wel eens een nachtje of wat meer uur achter elkaar doorslaapt, word ik vaak wakker gedurende de nacht en duurt het lang voordat ik weer in slaap kan vallen..

Na persoonlijk advies van Primal Health ben ik begonnen met de full-spectrum CBD 5%, twee keer per dag 5 druppels. Om dit in een vast ritme te houden heb ik het flesje in de badkamer staan zodat ik het simpelweg als onderdeel van mijn ochtend- en avondroutine inneem. Zo merk ik dat ik het niet vergeet en zat het al snel in mijn dagelijkse routine. De smaak van de olie is een beetje notig en aards, maar lang niet zo sterk als ik me kon herinneren van de CBD olie die ik in het verleden gebruikt heb. Goed te doen dus!

Tipje: het is aan te raden om de druppels onder de tong te laten vallen en dan even twee minuten niet te slikken, zodat de werkzame bestanddelen snel in de bloedbaan kunnen worden opgenomen.

Primal Health CBD olie full-spectrum CBD ervaring/review/test

Het duurde nog geen week voor ik verschil begon te merken. Ik had het gevoel van een ‘lichter hoofd’ en voelde duidelijk minder spanning in mijn lijf, waardoor ik ook minder hoofdpijn begon te krijgen. Aangezien ik op dat moment verder niks veranderd had, kon ik dit dus duidelijk toewijzen aan het beginnen met CBD. Nu we ruim een maand verder zijn merk ik nog een paar voordelen: ik val sneller in slaap, slaap dieper/vaster en kom gedurende de nacht – wanneer ik door Cate of uit mijzelf wakker word – weer sneller in slaap. Grappig detail: dit was vooral te merken doordat mijn smartwatch een heel stuk betere nachten begon te registreren waarna ikzelf ook dit verschil begon te merken aan hoe ik mijn dagen doorkwam.

Mocht je het nodig vinden de dosering op te hogen, dan zou je op een gegeven moment ook 3x per dag 5 druppels in kunnen nemen. Maar ik merk dus duidelijk al voldoende verschil met een dosering van twee keer per dag. Ook fijn: ik merk niet echt iets als gewenning of ontwenningsverschijnselen als ik het eens een dagje of twee vergeet in te nemen. Ik merk dan echter wel dat bepaalde klachten/symptomen weer wat meer naar de voorgrond treden en probeer de inname dan wel weer lekker vlot op te pakken. Tsja, sommige mensen zeggen dat het een placebo-effect kan zijn, maar ik merk dus wel degelijk verschil en dat is me heel wat waard.

Je hoort me niet zeggen dat het een wondermiddel is dat iedereen zou moeten proberen, maar ik wil wel heel graag mijn ervaring delen omdat ik er van overtuigd ben dat het wel zou kúnnen helpen. Voor mij geeft het in ieder geval duidelijk een fijne ondersteuning in deze hectische tijd en dat is echt heel erg welkom!

–> Heb jij wel eens CBD olie genomen? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en/of tips hiermee :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Disclaimer
Ik deel in dit artikel mijn persoonlijke ervaring met dit product. Ik ben geen medisch professional. Heb je serieuze twijfels over je lichamelijke of geestelijke gezondheid trek dan eerst aan de bel bij je huisarts. Ook als je medicijnen slikt, is het aan te raden om contact op te nemen met de huisarts om eventuele geneesmiddeleninteractie te voorkomen. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Primal Health, dit heeft verder geen invloed op het delen van mijn oprechte mening.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 februari 2021 at 10:13

    Zo fijn dat dit heel goed werkt.
    Ik denk dat ik het ook maar moet gaan kopen….

    Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.