Huis & interieur Mama & Kind

Home | 3 leuke ideeën voor fotobehang op de kinderkamer

20 februari 2021

fotobehang kinderkamer behang inspiratie tips
Ik heb altijd al een grote interesse in interieur en de inrichting ervan gehad, maar sinds ik moeder ben geworden is het duidelijk welke kamers ik het liefste inricht: die van de meiden! Er is ook gewoonweg zoveel leuks verkrijgbaar om van hun kamers hun eigen paleisjes te maken en zeker als je kinderen ouder worden is het leuk om hier samen met je kind mee aan de slag te gaan. En als je kijkt naar fotobehang voor de kinderkamer is er zoveel mogelijk, dat je voor iedere interieurstijl ervoor terecht kan! Maar soms kan behang toch nog een beetje ‘intimiderend’ zijn en daarom deel ik drie tips met je hoe je hier alsnog mee aan de slag kan gaan.

fotobehang kinderkamer behang inspiratie tips

Inspiratie voor fotobehang op de kinderkamer

Kinderen hebben natuurlijk een enorme fantasie en hebben op een bepaalde leeftijd al heel snel in door dat hun slaapkamers echt hun eigen ruimte is waar ze zich terug kunnen trekken, ongestoord kunnen spelen en wat echt als hun veilige nestje aanvoelt. Maar kinderen kunnen ook nog eens lekker wispelturig zijn waardoor ze het ene moment nog een prinsessenkamer willen en dan toch weer een stoere inrichting..

Wat daarom heel erg slim is om te doen, is om de basis van de kamer wat rustiger te houden als het aankomt op de kleuren van de basismuren, de vloer, gordijnen en meubels. Waardoor je met bijvoorbeeld één accentwand, een wandpaneel (daar kom ik zo op terug!) en wat andere accessoires en beddengoed in een paar uurtjes een heel andere look kan creëren. Hieronder drie leuke en best eenvoudige fotobehang kinderkamer tips!

De accentwand

Misschien niet de meest spannende of verrassende tip, maar wel eentje die het grootste effect geeft en alsnog in een paar uurtjes klaar is. Als je voor een beetje goede kwaliteit behang gaat is het heel eenvoudig aangebracht omdat je tegenwoordig vaak enkel de muur hoeft in te lijmen en vervolgens de banen al op nummer en in de juiste kamerbreedte en hoogte besteld kunnen worden. Zo is er amper nog maar wat te passen of te meten en heb je al snel een prachtig resultaat. Op het filmpje hierboven zie je een voorbeeld van hoe eenvoudig het kan zijn om fotobehang te gebruiken.

Zoals je op de foto’s in dit artikel goed kan zien kan je met het simpelweg vervangen van het behang echt een compleet andere sfeer aan een kamer maken en hem zo met je kind mee laten groeien. Of ze nu een voorkeur hebben voor een jungleprint, lieflijke bosdieren, het heelal, een sprookjesbos mét eenhoorns, dromerige dierenprints of meer voor zachte aquarelprints die in elkaar overvloeien.

‘Lees ook: Home | 3x originele ideeën voor de kinderkamer.’

fotobehang kinderkamer behang inspiratie tips fotobehang kinderkamer behang inspiratie tips

Een wandpaneel maken

Ben jij – of je kind – iemand die het leuk vindt om met de meubels te schuiven en om regelmatig de kinderkamer een andere look te geven dan kan je van meubelpanelen op maat heel eenvoudig wandpanelen (behangpaneel) maken. Je kiest een formaat en of je er één, twee of drie naast elkaar wil zetten en vervolgens lijm je aan de platen het behang vast of je gebruikt er een niettang voor. Alhoewel onze woonkamer er nu alweer anders uit ziet, kan je in dit artikel een voorbeeld voor wandpanelen met behang zien en het effect wat dit kan geven :)

fotobehang kinderkamer behang inspiratie tips fotobehang kinderkamer behang inspiratie tips

Maak er bijpassende accessoires mee

Heb je een wand of een behangpaneel behangen met het fotobehang van je keuze, dan is het leuk om dit printje ergens anders in de kamer terug te laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leuke houten kistjes die je kan behangen, lijst leuke delen van het behang in en maak er een toffe art wall mee door allerlei lijstjes in dezelfde kleur in vorm bij elkaar te hangen boven het bureau of gebruik het behang bijvoorbeeld om boeken mee in te kaften.

Zoals je merkt is er echt enorm veel mogelijk met behang en fotobehang. Door een ander printje maak je ook al snel een make-over van babykamer naar peuterkamer bijvoorbeeld. Supersimpel door het grootse effect van een andere print en andere kleuren te gebruiken.

Als je wil kan je zelfs gepersonaliseerd fotobehang laten maken waardoor je een foto die je zelf hebt gemaakt op behang kan laten drukken waardoor je dit enorm uitvergroot op de muur aan kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan een detailfoto van het handje van je baby voor op de babykamer, een mooie familiefoto, een detailfoto van het oog van je kind waarop je de iris en wimpers goed kan zien.. Ook hier is weer enorm leuk mee te spelen.

Ik hoop dat je met dit artikel weer wat leuke inspiratie hebt opgedaan. Alvast veel klusplezier gewenst! ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke.
  Reply Mieke. 22 februari 2021 at 17:12

  Oh wauw wat een mooie voorbeelden zitten ertussen! Wij hebben 3 witte en 1 turkooizen muur in onze slaapkamers. Het is de bedoeling dat er nog muurstickers komen in de kamer van ons meisje, maar die mag ze zelf kiezen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 februari 2021 at 16:35

  Zo mooi ;-)
  Fijne tips.
  Kon het maar in mijn woning maar helaas.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.