Huis & interieur

Home | Tips voor een sfeervol en kleurrijk interieur

13 februari 2021

kleurrijk interieur tips

Wil jij graag een interieur met een warme en knusse uitstraling, dan kom je bijna niet onder het gebruik van kleur uit. Natuurlijk kan je in een all-white-interior ook wel bepaalde warmte creëren door het toevoegen van natuurlijke elementen als hout en door te werken met aaibare stoffen als breisels en nepbont, maar wil je écht die warme cocoon-sfeer dan is het tijd om wat kleur toe te voegen. Met onderstaande tips kan je in een weekendje tijd zorgen voor een warm en knus huis!

kleurrijk interieur tips kleurrijk interieur tips kleurrijk interieur tipskleurrijk interieur tips

Met deze tips maak je een sfeervol en kleurrijk interieur

Kleur op de muur

De meeste mensen hebben best wel een ‘veilige basis’ in huis, waarbij een grijze of taupe (hoek)bank op nummer één staat, waarbij veel muren wit zijn gelaten in combinatie met houten, witte en/of zwarte meubels. Niks mis mee! Want meubels zijn een dure aanschaf waar je het liefst jarenlang van wil genieten. En.. juist een basis als deze kan je er al snel heel anders uit laten zien door bijvoorbeeld te kiezen voor het verven van een wand, of doe eens gek: alle wanden. De zogenaamde accentmuur is een beetje ‘geweest’ en als je de interieurtrends mag geloven gaan we steeds meer voor kleur op álle muren, inclusief plinten en vaak zelfs een deel van het plafond. Dit kan er in slechts een paar uurtjes voor zorgen dat je interieur een heel andere look & feel krijgt!

Maar, durf ook eens te spelen met een toffe print en maak van je muur een eye-catcher door bijvoorbeeld te kiezen voor behang. Op de afbeelding hierboven zie je een heleboel kleurrijke inspiratie vol Eijffinger behang en je ziet al snel dat er veel – heel veel – mogelijk is. Doordat de muur zo niet één kleur krijgt, maar gehuld wordt in een mooie print maak je je interieur ook al snel net even wat spannender.

kleurrijk interieur tips kleurrijk interieur tips kleurrijk interieur tips

De afwerking

Nu je die basis hebt aangepakt en de keuze hebt gemaakt welke kleur(en) of print je op je muur of muren wil aanbrengen, is het tijd om het geheel iets verder te trekken. Bekijk welke kleuren mooi passen bij je gekozen muurverf, of welke accentkleur uit je behang volgens jou wel wat meer terug mag komen in het geheel. Werk met een bepaald kleurenpalet waardoor je zal merken dat alles uiteindelijk echt één geheel zal worden. Een kleurrijk interieur oogt namelijk al snel rommelig, maar dat hoeft dus zeker niet! Door hier vervolgens mee te gaan spelen in bijvoorbeeld een vloerkleed en andere gordijnen zal je merken dat het al snel één warm geheel zal gaan worden, doordat je niet alleen de wanden een andere kleur of print hebt gegeven maar bijpassende kleuren door bent gaan trekken in de rest van je interieur.

‘Lees ook: Tips voor een open en ruimtelijk interieur.’

kleurrijk interieur tips kleurrijk interieur tips

De finishing touch

Nu is het tijd voor misschien wel het leukste van alles: de finishing touch die jouw kleurrijk interieur helemaal ‘af’ maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi plaid en kussens in nieuwe kleuren en verschillende materialen en vergeet ook zeker niet te kijken naar nieuwe potten om je planten of het toevoegen van nieuwe planten. Vooral dit laatste kan een ruimte tot leven laten komen.

Door niet alleen de keuze te maken alleen een wand in een andere kleur te verven of behang aan te brengen, maar het geheel verder door te trekken in een bepaalde sfeer of kleurenthema zal je woonkamer al snel dat cocoon-gevoel vol knusheid en warmte krijgen. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 15 februari 2021 at 09:22

  Mooie foto’s!! Ik heb voornamelijk wit. Maar ben er wel op uitgekeken. Tijx voor vrolijkheid :D

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 15 februari 2021 at 09:11

  Leuk artikel en leuke tips! 😊

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 februari 2021 at 07:17

  Vrolijke kleuren.
  Zo mooi.
  Maar dit zou ik niet willen….
  Pastelteinten of felle kleuren…..
  Een mix zou ook tof zijn….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.