Eten & drinken Lifestyle Media

5 Vragen aan.. Gezond met Rox!

8 februari 2021

Let's go healthy - Roxanne van Olst - boek - Gezond met Rox
Roxanne van Olst, bekend van Gezond met Rox, helpt als orthomoleculair voedingsdeskundige op een persoonlijke manier mensen met verschillende ziektebeelden en lichamelijke klachten om weer lekker in hun vel te komen zitten en met plezier hun nieuwe gezonde levensstijl vast te kunnen houden. In onderstaand artikel beantwoordt ze vijf vragen over zichzelf en haar missie en daarnaast mag ik 3x haar mooie kookboek/journal Let’s go healthy weggeven!

‘Lees ook: Health | 9 Tips voor meer energie.’

Let's go healthy - Roxanne van Olst - boek - Gezond met Rox

5 Vragen aan.. Roxanne van Olst van Gezond met Rox

1. Wie ben je, wat doe je en wat is je missie?
k ben Roxanne maar de meeste noemen mij Rox. Ik ben orthomoleculaire voedingsdeskundige en ik begeleid mensen met verschillende ziektebeelden. Doormiddel van een anamnese gaan we opzoek naar de oorzaak en met de juiste voeding kunnen we de oorzaak aanpakken en zullen de klachten gaan verdwijnen.

Mijn missie is iedereen bewust maken hoe belangrijk voeding is voor het lichaam. Die missie heb ik gekoppeld aan mijn droom. Mijn droom was om een kookboek uit te brengen. Eind vorig jaar heb ik het eerste kookboek/journal op de markt gebracht. Met mijn boek ‘Let’s go healthy’ hoop ik heel veel mensen te bereiken.

2. Wanneer maakte jij de grootste ommezwaai in je voedingspatroon en was hier een bijzondere aanleiding voor?
Ik heb 15 jaar lang met klachten geleefd. Migraine, eczeem, allergieën en hooikoorts. Vijf jaar geleden heb ik mij verdiept in voeding en heb ik drastisch mijn voedingspatroon aangepast. Ik voelde me snel al zoveel meer beter en na een tijdje merkte ik op dat ik geen klachten meer had. Ik ben me er nog meer in gaan verdiepen en besloot een opleiding orthomoleculaire voeding te volgen.

3. Wat was jouw grootste eye-opener als het op voeding aankomt?
Zolang de mensheid bestaat, is voeding geneeskunde. In de 19e eeuw kwam de farmaceutische industrie en vanaf die tijd is voeding opgeschoven naar een alternatieve geneeskunde. Ik vind het mooi om te zien wat voeding kan doen voor een mens.

4. Wat is jouw belangrijkste tip voor anderen die graag gezonder willen leven?
Combineer dierlijke eiwitten niet met koolhydraten zoals; aardappelen, rijst, pasta en brood. Dit verstoord namelijk de vertering.. vitamines en mineralen gaan verloren, grote kans op een opgeblazen gevoel of onrustige darmen en afvallen zal niet lukken. Uiteraard staat hier meer over in mijn boek ‘Let’s go healthy’.

5. Wat is jouw favoriete ontbijt om de dag vol energie mee te kunnen beginnen?
Variatie is belangrijk om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen ik rouleer altijd met drie verschillende ontbijtjes; kokosyoghurt, smoothiebowls of havermout.

Let's go healthy - Roxanne van Olst - boek - Gezond met Rox

Op welk ontbijt ik altijd lekker ga is de overnight oats. Dit is een havermout ontbijtje die je de avond van te voren al klaar kan zetten. De volgende ochtend hoef je alleen nog de toppings toe te voegen en je kan zo de dag snel en gezond, zonder stress beginnen. Door het zetmeel in de haver verteert havermout langzaam. Dit helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en daardoor zal je lang een vol gevoel hebben. Onderstaande variant met chocolade is heel voedzaam en smaakt als een toetje!

Recept Overnight Oats met chocolade

Ingrediënten voor 1 persoon
– 125ml havermelk
– 50 gram havermout
– 1 banaan
– 1 el cacaopoeder
– handje hazelnoten
– 1 tl honing

Bereidingswijze
Doe de cacao poeder met de havermelk en de honing in een bakje of potje. Voeg de havermout toe en roer dit goed door. Doe de deksel op het bakje of de pot en zet dit voor minimaal 8 uur in de koelkast. Doe de volgende ochtend de banaan in plakjes en de hazelnoten bij de overnight oats. Enjoy!

Let's go healthy - Roxanne van Olst - boek - Gezond met RoxLet's go healthy - Roxanne van Olst - boek - Gezond met Rox Let's go healthy - Roxanne van Olst - boek - Gezond met Rox Let's go healthy - Roxanne van Olst - boek - Gezond met Rox

Winactie | Let’s go healthy

Ik ontving dit healthy boek-kookboek-dagboek in één en was direct onder de indruk. Niet alleen heeft het boek een mooie vormgeving en staan er lekkere recepten in waardoor ik geprikkeld word om de keuken in te duiken, ook staat er veel informatie en bijbehorende tips in over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Maar misschien wel het mooiste? Dit boek nodigt je uit om echt actief aan de slag te gaan om jouw nieuwe gezonde(re) lifestyle aan te pakken en vast te kunnen houden. Zo zitten er pagina’s in waarin je jouw vooruitgang bij kan houden, is er ruimte voor weekmenu’s, to-do’s, notities en zitten er vragen/reflecties in die je kan beantwoorden en je aan het denken zetten.

ISBN 9789491863554 | 160 pagina’s | Uitgeverij Leessst | €19,95 bij o.a. bol.com & eigen website 

In samenwerking met Roxanne mag ik haar boek ‘Let’s go healthy’ maar liefst 3x weg gaan geven en meedoen met deze winactie is heel eenvoudig:

1. Laat een reactie onder dit artikel achter met een korte feel good motivatie
2. Een extra winkans als je mij volgt op Instagram en/of Facebook en bij de bijbehorende post een reactie achterlaat, deze liket en/of deelt :)

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 14 februari 2021, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 14 februari 2021 at 17:36

  Ben benieuwd naar de gezonde en lekkere recepten, de kilos mogen er wel af van mij

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 13 februari 2021 at 16:31

  Lijk me erg gezond, ik doe erg graag mee 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 • Avatar van Hermien Lok
  Reply Hermien Lok 13 februari 2021 at 16:02

  Ben benieuwd naar de recepten en of deze mij inspiratie geven.

 • Avatar van sandra
  Reply sandra 12 februari 2021 at 16:29

  Het boek ziet er mooi uit, al ben ik heel benieuwd naar de recepten

 • Avatar van Inge Bergsma-Kiezebrink
  Reply Inge Bergsma-Kiezebrink 11 februari 2021 at 11:07

  Wat een leuke actie, ik loot ook graag mee.
  Alle hulp is welkom om de corona kilo’s buiten de deur te houden. 😅

 • Avatar van Renilda
  Reply Renilda 10 februari 2021 at 21:44

  Geniet van elke dag!

 • Avatar van iris
  Reply iris 10 februari 2021 at 21:44

  Gezond, lekker eten maakt je gelukkig

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 10 februari 2021 at 19:58

  Gezondheid is super belangrijk, maar na een flinke (“Corona”) dip. Ben ik wel toe aan wat structuur, houvast en een goeie tip! Om gelukkig te worden, beter in mijn vel te zitten en lager in gewicht. Vandaar dat ik je hoop over te halen met mijn gedicht. Om me moed te geven, dat steuntje in mijn rug. Dan vind ik mezelf vast en zeker terug. En wordt 2021 een veel beter jaar. Met dit boekje bij de hand is dat zeker waar!!!

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 10 februari 2021 at 19:08

  Een goede start, begint met goed eten .

 • Avatar van Lottie
  Reply Lottie 10 februari 2021 at 18:49

  Lach ook al ben je niet jarig!

 • Avatar van Wessel
  Reply Wessel 10 februari 2021 at 13:07

  Een gebrek aan energie en kiezen voor makkelijke, voor de hand liggende maaltijden begint mij nu toch echt parten te spelen… Dit boek staat open voor nieuwe inzichten en het roer om te gooien! Je bent nooit te laat om een verandering in te voeren!

 • Avatar van Debby Koeman
  Reply Debby Koeman 10 februari 2021 at 10:09

  Van goed en gezond eten ga je je vanzelf ook beter voelen. En als je daarnaast rust neemt en probeert om los te laten, zit je binnen no-time beter in je vel!

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 10 februari 2021 at 09:16

  Wat een mooi vormgegeven boek vol met gezonde inspiratie! Ik doe graag mee!

 • Avatar van 0ma Will
  Reply 0ma Will 9 februari 2021 at 23:02

  Lekker koken en bakken maakt mijn coronatijd en de lockdown uiteindelijk dragelijk. Zit al bijna 1 jaar binnen, omdat ik tot de risicogroep behoor. Lekker koken vrolijkt mij echt op. Heel graag laat ik mij nog meer opvrolijken en doe graag mee voor dit boek met gezonde recepten.
  Ik volg op bloglovin en loot graag mee.

 • Avatar van Elise Rutten
  Reply Elise Rutten 9 februari 2021 at 21:53

  Wauw wat een mooie boek. Ben heel benieuwd. Ben op dit moment goed op mijn gezondheid aan het letten en zoek inspiratie voor het eten.

 • Avatar van Roy
  Reply Roy 9 februari 2021 at 21:19

  Ik doe graag mee, als gezin stap voor stap omslag aan het maken naar meer gezond en meer duurzaam

 • Avatar van Anja jager
  Reply Anja jager 9 februari 2021 at 20:24

  leuk om wat lekkers te kunnen maken naar een sneeuw wandeling

 • Avatar van Mel81
  Reply Mel81 9 februari 2021 at 20:16

  Ik heb veel last van eczeem en zou hier veel voor overhebben in dit onder controle te krijgen. Voor mijn gevoel kook ik gezond en maak veel zelf. Maar ik wil heel graag weten hoe ik mijn lijf goed voed. Natuurlijk ook voor mijn gezin.

 • Avatar van co
  Reply co 9 februari 2021 at 17:50

  wat een prachtig boek!!! ik doe graag mee

 • Avatar van Yvonne W.
  Reply Yvonne W. 9 februari 2021 at 17:06

  Het water loopt me in de mond bij het zien/lezen van de Overnight Oats … dat vraagt om meer!

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 9 februari 2021 at 16:57

  Gezondheid is groots iets. Ik ben dit jaar begonnen met gezonder te leven ook om mijn diabetes onder controle te krijgen.

 • Avatar van Edith Koolen
  Reply Edith Koolen 9 februari 2021 at 15:54

  “Zolang de mensheid bestaat, is voeding geneeskunde.” Wat een ontzettend goede zin is dit en het is een waarheid als een koe. Jaren geleden realiseerde ik me dat ik van een heleboel “dingen” helemaal niet weet dat ik ze kan eten en als ik het wel weet niet weet hoe. Terwijl ze 1. hartstikke gezond zijn en 2. ruim voor handen zijn. Daar ben ik toen maar eens mee begonnen (ben nog lerende en proberende trouwens) en inmiddels behoren paardenbloemen tot mijn top 3. Mijn darmen zijn mijn graadmeter qua voeding en ik merk nu ik in de overgang kom/ben dat wat vroeger werkte nu niet meer per se hoeft te werken. Dus ben ik nu bezig met uit “te vogelen” hoe ik na de overgang (zal toch niet eeuwig duren) het e.e.a. weer in harmonie krijg qua voedsel. Want ik denk dat de zin “Zolang de mensheid bestaat, is voeding geneeskunde.” ook hier werkt. Ik weet alleen nog niet precies hoe ………. het is teruggaan naar de basis maar die ben ik en ik denk velen met mij uit het oog verloren.

 • Avatar van Eliatha Buurmans
  Reply Eliatha Buurmans 9 februari 2021 at 15:38

  Gezondheid waardeer je pas echt als je het niet meer hebt, ik wens iedereen veel gezondheid toe.

 • Avatar van Jorine
  Reply Jorine 9 februari 2021 at 15:12

  Ik doe graag mee! Sporten & gezond eten zijn zó belangrijk in deze tijd. En een beetje hulp daarbij kan nooit kwaad!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 9 februari 2021 at 14:55

  ben altijd wel op zoek naar nieuwe gezonde receptjes dus deze is ideaal voor mij

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 9 februari 2021 at 14:38

  Oeh wat gaaf! Deze medewerker van de Kinder Intensive Care die tegelijkertijd aan het afstuderen is kan wel een boost gebruiken! Verantwoord genieten: dat is wat lukt met deze recepten! Duimen dat ik gauw inspiratie op mag doen en aan het kokkerellen mag.

 • Avatar van fokje bakkernes
  Reply fokje bakkernes 9 februari 2021 at 14:30

  ik loot graag mee

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 9 februari 2021 at 13:47

  Buiten het feit dat ik graag een paar kilootjes kwijt wil, zien je gerechten (voor zover ik ze kan zien) er ook nog eens heerlijk uit! Dus wat kan er beter zijn dan afvallen met heerlijk eten? Daar zou ik mij meer dan goed bij voelen! Ik maak dan ook graag kans om dit boek te winnen.

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 9 februari 2021 at 13:17

  Doordat ik chronische pijn heb probeer ik echt alles om mijn situatie te verbeteren, waaronder ook het aanpassen van mijn voedingspatroon. Wellicht kan ik hier nog tips uithalen. Elke stap vooruit (hoe klein dan ook) betekent een vooruitgang!

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 9 februari 2021 at 12:58

  Wat een fijn kookboek!! Doe graag mee aan deze fijne actie. Maak veel wandelingen, eet gezon en geniet van de kleine dingen in het leven die zijn toch echt vaak het belangrijkst!

 • Avatar van Imina Jaarsma
  Reply Imina Jaarsma 9 februari 2021 at 12:54

  Feel good? Kijk uit het raam en zie de zon op de sneeuw. De wereld roept binnenkort om weer lekker naar buiten te gaan en te genieten van de natuurlijk en het lekkere eten. En tsjaa.. als je goed bezig bent, dan voel je je ook steeds beter. Hoe leuk is het dan om al je vorderingen vast te leggen in het boek en zo steeds meer motivatie te krijgen om er gezond tegenaan te gaan. Geluk zit in de kleine dingen en ik weet zeker dat dit kookboek je ook kleine doosjes geluk zal brengen!

 • Avatar van Cox
  Reply Cox 9 februari 2021 at 12:37

  Hmm 15 jaar klachten waaronder eczeem, ik heb al ongeveer net zo lang kloofjes aan mijn vingers. Het wordt er zeker niet beter op. De dermatoloog heeft me een pilletje bezorgd, als ik dat neem gaat het goed, maar het blijft medicatie. Als mijn vingertoppen dan hersteld zijn stop ik en binnen afzienbare tijd gaat het weer berg afwaarts. Dus het komt van binnen uit. wie weet kan dit boek me helpen

 • Avatar van pam
  Reply pam 9 februari 2021 at 12:32

  wat mij zo aantrekt in dit boek tegenover vele andere gezonde kookboeken is dat t vanuit de invalshoek geschreven is om je lichaam gezond te houden-maken. OOk ik kamp met eczeem,hooikoorts en allergieen en ben al goed op weg maar kan zeer zeker inspiratie en tips gebruiken. dus zou echt heel erg graag kans willen maken op dit boek.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 9 februari 2021 at 12:03

  AH wat grappig! Ik ken Roxanne nog van vroeger :)

 • Avatar van Nelly Nieuwenhuis
  Reply Nelly Nieuwenhuis 9 februari 2021 at 11:47

  Voel je je even niet zo goed, pak je dit boek en zoek de onderwerpen waar je helemaal gelukkig van wordt.Naturlijk houd ik mijn sportieve prestaties bij in dit boek.

 • Avatar van Ditty Dirks
  Reply Ditty Dirks 9 februari 2021 at 11:41

  Om nog beter de Corona ver weg te houden, lijkt me dit boek met super recepten zo fijn om te gebruiken

 • Avatar van sanne
  Reply sanne 9 februari 2021 at 11:17

  Sinds 2 jaar onze leefstijl veranderd, gezondere voeding en meer bewegen, hierdoor ook meer energie gekregen. Ben erg benieuwd naar dit boek en de recepten dier er in staan!

 • Avatar van Ine Josten
  Reply Ine Josten 9 februari 2021 at 10:55

  Ik ben een uur bezig geweest om in en om de tuin een beetje sneeuwvrij te krijgen, daar krijg ik energie van.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 9 februari 2021 at 10:21

  Doe wat je kan, je hoeft niet in een keer je levensstijl om te gooien. Doe het in kleine stapjes

 • Avatar van marij brand
  Reply marij brand 9 februari 2021 at 09:46

  ben dol op inspiratie opdoen uit kookboeken. Ik kook graag maar ook graag divers. Leuke aanvulling dit kookboek

 • Avatar van Tanja
  Reply Tanja 9 februari 2021 at 09:42

  Mijn zoontje en ik hebben allebei last van eczeem, misschien dat dit boek ons ook kan helpen. Het voorbeeld recept is keg heerlijk, meteen gemaakt. 😋

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 9 februari 2021 at 09:39

  Sinds augustus 2020, ben ik gestart met een dieet. Het ging als een speer dat ik de kilo’s kwijt raakte. Nu doet mijn man ook mee maar volg niet meer het dieet maar gerechten van voedingscentrum.
  Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen en de tussendoortjes waren al, sinds aug, verleden tijd.
  Wij hebben wel afgesproken om 1 x in de maand, iets lekkers te geen eten. Dat kan een stukje taart zijn of iets hartigs. Je moet wel een doel voor ogen hebben, om het vol te kunnen houden.
  Zo kun je er weer tegen aan.
  “Lets go healthy -journaal ” kan ons nog meer en verder helpen.
  In aug, staat er een groot feest voor ons te wachten. Daar willen we graag slank en gezond verschijnen.

 • Avatar van Anna Maria
  Reply Anna Maria 9 februari 2021 at 09:06

  Mijn feel good motivatie is iets koken wat ik zelf lekker vind en in de avond als d ekinderen slapen in bad met een goed boek en een wijntje. benieuwd naar alle gezonde recepten in dit boek!

 • Avatar van W.Brugge
  Reply W.Brugge 9 februari 2021 at 09:04

  ik doe graag mee

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 9 februari 2021 at 08:06

  Wat een gaaf boek. Ik doe graag mee

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 9 februari 2021 at 07:30

  Aaaaah geweldig! Ik doe graag mee.. hou er heel erg van om nieuwe dingetjes uit te proberen

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 9 februari 2021 at 05:38

  Ik loot mee. Zou het graag willen winnen. Mooie actie en boek.

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 9 februari 2021 at 00:25

  Een kookboek (/ journal) van een orthomoleculair voedingsdeskundige, dat lijkt me wel interessant. Nu ben ik sowieso wel van de kookboeken en dan met name die met gezonde recepten (en liefst ook een beetje makkelijke). Ja, ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken.

 • Avatar van Amanda
  Reply Amanda 8 februari 2021 at 21:44

  Wat een toffe actie! Als ik niet win ga ik het boek zeker kopen! Duimen dus!!!

 • Avatar van ria
  Reply ria 8 februari 2021 at 19:56

  Yes dit is een winactie waar ik graag aan mee doe.
  Gezonde recepten om wat corona kilo’s kwijt te raken ?
  Ben wel bekend met orthomoleculaire therapie , mocht ik boek niet winnen, ga ik het zeker kopen.
  Maar vooralsnog “duimen” .

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 8 februari 2021 at 16:03

  Als je toch je je eigen pad sneeuwvrij aan het maken bent… even dat van die ene oude mevrouw uit de straat meenemen! Leverde mij een blij en dankbaar gezicht op!
  Het zien van deze enkele recepten uit dit smaakt naar meer… ik ben erg benieuwd!

 • Avatar van Leo
  Reply Leo 8 februari 2021 at 13:02

  Dat lijkt me een leuk boek! En dat recept klinkt ook lekker! Nieuwsgierig naar de rest van mn boek! Perfectter ondersteuning van mn gezonde lifestyle.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 februari 2021 at 12:19

  De tijd nemen om een kaart naar familie en vrienden te sturen dat voelt zo goed……
  Omdat men er iets persoonlijks op kan schrijven…..
  In deze moeilijke en lastige tijd waar we nu in zitten geeft net dit iets extra’s….
  Men kan er ook stickers op plakken….
  Ik doe graag mee met deze winactie

  Xoxo

 • Avatar van Mark
  Reply Mark 8 februari 2021 at 12:00

  Dit zou een mooi cadeau zijn voor mijn vriendin, die altijd op zoek is naar fijne hulpmiddelen rondom eten. “Go with the flow, maar weet waar je grenzen liggen”

 • Avatar van Mariska wiggemansen
  Reply Mariska wiggemansen 8 februari 2021 at 11:54

  Ik ben al jaren aan het schommelen en wil zoo graag die gezonde lifestyle weer oppakken. De woorden van Rox maken indruk😊

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 8 februari 2021 at 11:07

  Het kost me in deze chaotische tijd veel meer moeite om mezelf op te peppen en ergens energie uit te halen. Ik merk wel dat wat ik eet verschil maakt in hoe ik me voel en wil daar heel graag meer over weten.

 • Avatar van Willem de Wal
  Reply Willem de Wal 8 februari 2021 at 10:41

  Elke dag even een belletje doen naar iemand in je vriendenkring die alleenstaand is, je krijgt een goed gevoel en je krijgt bovendien ook heel veel terug.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.