Beauty

Foundation Friday | Mádara Skin Equal soft glow foundation

26 februari 2021

Mádara Skin Equal soft glow foundation review
Het blijft leuk om soms even de archieven in te duiken, want het is inmiddels alweer zo’n tien jaar (!) geleden dat ik aanwezig was bij perspresentatie van de introductie van Mádara in Nederland. Het is een ecologisch, vegan, dierproefvrij en organic merk met inmiddels een best uitgebreid aanbod aan huidverzorging en make-up. Ik had er al lang niks meer van geprobeerd, maar toen ik over deze foundation las werd ik gelijk getriggerd. Ik heb het over de Madara Skin Equal soft glow foundation waar ik je alles over ga vertellen in deze review.

‘Lees ook: Make-up | Zo kom je erachter welke ondertoon foundation je nodig hebt!’

Mádara Skin Equal soft glow foundation review

Mádara Skin Equal soft glow foundation

De belofte

Mádara belooft dat deze Skin Equal soft glow foundation ‘gelijk is aan de huid’. In zoverre dan dat het een huidverzorgingsproduct en make-up in één is die de huid respecteert. De dekking zou op te bouwen zijn en er wordt een stralende finish belooft die een no-make-up-make-up-look geeft.

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk word ik hier heel erg blij van. Dit is een foundation op basis van aloë vera gel aangevuld met onder andere rijstolie, olus olie, zonnebloemolie, pioenroosextract, extract van blauwe bessen, lipiden, hyaluronzuur, vitamine C en vitamine E. Bovendien heeft deze foundation ook nog een ingebouwde minerale SPF15 tegen de schadelijke effecten van de zon. Kortom; een heel hydraterende, verzorgende en beschermende foundation zonder siliconen.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Mádara Skin Equal soft glow foundation is in tien kleuren verkrijgbaar voor €33,00/30ml. Hij is te koop via de Nederlandse Mádara webwinkel, en bij webwinkels als De Groene Drogist (hier kan je ook samples bestellen zodat je wat kleurtjes kan testen), Wehkamp en Ecco Verde.

Mádara Skin Equal soft glow foundation review Mádara Skin Equal soft glow foundation review Mádara Skin Equal soft glow foundation review

Review

De Madara Skin Equal soft glow foundation komt in een transparante glazen verpakking met een grijze dop en wordt geleverd met een pompdispenser waardoor je heel hygiënisch en precies kan doseren. De geur is redelijk neutraal tot geurloos en qua textuur voelt hij heel creamy aan.

Qua kleur heb ik gekozen voor Ivory 20. Dit is de één-na-lichtste kleur die op dit moment goed aansluit bij mijn huid en een mooie neutrale ondertoon heeft. Met het aanbrengen merk ik dat mijn vingertoppen het meest natuurlijke resultaat behaal en een platte kabuki-kwast net wat meer dekking geeft. De dekking varieert van licht-medium tot tussen medium en full coverage in. Verder is het een foolproof foundation die zich gemakkelijk laat blenden zonder vlekkerig of streperig resultaat.

Nu ik met mijn huid aan een nieuwe huidverzorgingsroutine ben begonnen met redelijk hoge percentages retinol zit ik in een stadium van huidvervelling en schilfertjes waardoor ik liever even geen foundation draag. Maar ik moet eerlijk zeggen: deze foundation voelt juist heel prettig aan vanwege de hydraterende, verzachtende en verzorgende ingrediënten en ik vind dat hij het ook best goed doet in combinatie met mijn velletjes en droge plekjes nu. Die zijn hooguit van best dichtbij nog te zien, maar van een klein afstandje zie je enkel een stralende en frisse huid.

Deze foundation doet zijn naam zeker eer aan: qua finish is deze best stralend, zelfs dewy te noemen, en dat houdt ook gedurende de dag aan. Hierdoor is het wel aan te raden om de foundation lichtjes af te poederen omdat hij anders een heel klein beetje ‘plakkerig’ aan kan blijven voelen. Maar met een klein beetje transparante poeder is dat verdwenen, blijf je alsnog die mooie glow zien en blijft hij ook nog eens lang mooi zitten.

Overall vind ik dit een heel erg mooie foundation waar ik heel aangenaam door verrast ben. Ik ben de laatste periode echt wat bewuster bezig met wat voor producten ik aanschaf qua ingrediënten en probeer bewustere keuzes hierin te maken. Zo’n foundation zonder nasties die ook nog eens heel goed zijn werk doet maakt me dan ook zeker erg blij!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 februari 2021 at 10:22

  Dit is zo een goede foundation….
  Het verschil is heel goed te zien op de foto’s….
  Perfect.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.