Huis & interieur

Home | 3 originele tips om foto’s te verwerken in je interieur

16 februari 2021

originele tips voor foto's in je interieur
We mogen dan misschien van het afgelopen jaar wel minder foto’s hebben van herinneringen aan uitjes zoals vakanties, weekendjes weg, pretparken en dierentuinen maar je hebt er waarschijnlijk des te meer van mooie, grappige en leuke thuissituaties en van de vele wandelingen in de natuur die je er op hebt zitten. Misschien heb je er al wel een heel aantal bij bijvoorbeeld albelli af laten drukken of ben je nog aan het kijken wat je met al die dierbare foto’s kan doen? In dit artikel deel ik graag een aantal originele tips met je om foto’s te kunnen verwerken in je interieur!

‘Lees ook: Home | Tips voor een mooie en fijne thuiswerkplek.’

originele tips voor foto's in je interieuroriginele tips voor foto's in je interieur

Tips om je eigen foto’s in je huis terug te laten komen

De photowall

Misschien wel één van de leukste ideeën om ook nog eens een heleboel foto’s bij elkaar terug te kunnen laten komen, zónder dat het heel erg druk hoeft over te komen. Ga aan de slag met je eigen gallery wall!

Hiervoor maak je een keuze uit je meest favoriete foto’s en deze laat je vervolgens in dezelfde kleurstelling afdrukken, zoals bijvoorbeeld in zwart-wit of in sepia. Door te kiezen voor foto’s van verschillende formaten kan je een mooi speels effect creëren en doordat de foto’s in dezelfde kleuren afgedrukt zijn zal het alsnog als een rustig geheel ogen. Helemaal wanneer je qua lijstjes ook weer in dezelfde tinten blijft. Maar.. durf ook een beetje te ‘spelen’ hiermee. Natuurlijk kan je gaan voor allemaal strakke vierkante lijsten, maar je kan ook op zoek naar een combinatie van vintagelijstjes die je bijvoorbeeld allemaal wit lakt voor een verrassender effect.

Leg de ingelijste foto’s vervolgens allemaal bij elkaar op de grond, zodat je wat kan schuiven met de formatie en wanneer je tevreden bent is het tijd om het één en ander uit te meten, gaatjes te boren en op te hangen. Een klusje van een paar uur en het zal van een kale muur een dierbare wand maken waar je vaak even voor stil zal staan.

originele tips voor foto's in je interieur

Een foto op canvas

Heb je een foto die je echt heel erg dierbaar is, kies er dan voor om deze in een groot formaat af te laten drukken op canvas. Zo krijgt een foto al snel een klassieke uitstraling, laat het beeld al snel helemaal tot leven komen en doordat er geen lijst – of juist zo’n speciale mooie zwevende lijst – omheen komt, zal het echt de eyecatcher op je muur worden.

Zoals je op de foto hierboven ziet kan een foto op canvas echt heel erg mooi uitpakken. Wij hebben de mooiste foto van een gezinsshoot gekozen om op groot formaat af te laten drukken op deze manier en vervolgens in een zwevende lijst te laten plaatsen. We kijken er niet alleen zelf met warme gevoelens naar, maar krijgen er ook echt veel enthousiaste reacties op van visite.

originele tips voor foto's in je interieur

Wandvullend fotobehang

Heb je een complete wand die je graag een make-over wil geven én een heel dierbare foto die ook nog eens prachtig scherp gelukt is? Je moet het wel durven, maar dan kan het een enorm tof effect geven als je ervoor kiest die persoonlijke foto op wandvullend fotobehang af te laten drukken of echt heel erg uitvergrootte fotoprints. Mocht je bang zijn dat dit al snel ‘teveel’ wordt, dan is het een tip om de foto(reeks) in een sepia of zwart/wit tint te laten afdrukken en deze een stukje op te lichten. Zo wordt het geheel al snel een heel stuk zachter en echt een mooie persoonlijke aanvulling op je interieur.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 16 februari 2021 at 20:26

    Zeer goede tips om foto’s in te lijsten en op te hangen in huis.
    Ook wat je waar kan ophangen in lijsten….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.