Fashion Huis & interieur

Tips voor meer overzicht in je kledingkast

3 februari 2021

overzicht in je kledingkast tips
Wellicht heb jij tijdens de lockdown(s) ook al je kledingkast flink onder handen genomen en uitgezocht? Heerlijk om in ieder geval al lekker uitgezocht te hebben wat je wel en niet wil houden en weg te doen wat weg kon. En wellicht heb je er via Vinted of Marktplaats nog een leuk extraatje aan overgehouden ook :) Maar toch blijkt het ná deze stappen nog best lastig om het overzicht in je garderobe te houden. Daarom in dit artikel een aantal handige tips en tricks, die je uiteindelijk tijd, geld en frustratie schelen. Tijd om wederom even de handen uit de mouwen te steken!

‘Lees ook: Home | Dit zijn de interieurtrends voor 2021.’

overzicht in je kledingkast tips

Home | Tips voor meer overzicht in je kledingkast

Er zijn een aantal heel erg fijne tips waarmee je al snel veel meer overzicht en ruimte in je kledingkast kan creëren. Het kan even een werkje zijn om dit aan te gaan pakken, maar geloof me: je gaat er achteraf heel erg blij mee zijn.

Tijd om je kledingkast helemaal leeg te halen

Ook al heb je, zoals eerder aangehaald, al je hele kledingkast uitgezocht op items die je wil houden, die weg konden en die je kon verkopen. Tóch is het slim om nu nogmaals je kast helemaal leeg te maken.

Vervolgens maak je twee stapels: eentje met kleding die je dit seizoen en volgend seizoen aankan en een stapel met kleding die je echt de komende maanden niet zal gaan dragen omdat ze qua model, warmte, kleuren en prints van de stoffen niet aansluiten bij de tijd van het jaar. Heb je vervolgens de ruimte om één deel bijvoorbeeld op zolder op te kunnen bergen? Berg de ‘niet voor nu’ stapel dan in vacuümzakken en een mottenbal op in een doos op zolder.

Heb je dat niet, dan is het misschien tijd voor tóch een grotere kast op maat ;) – is ook nog eens heel leuk om te (laten) ontwerpen – of probeer anders alsnog deze kleding allemaal bij elkaar op te bergen achterin, onderin of helemaal bovenin je bestaande kledingkast. Ook hier kunnen vacuümzakken en dozen daar heel handig bij helpen. En zo hou je op ooghoogte en aan je kledingstang enkel de kledingstukken over die je ‘wel nu’ kan en wil dragen en heb je als het goed is heel veel ruimte en ‘lucht’ in je kledingkast over.

overzicht in je kledingkast tips

Tips voor het inruimen van je kledingkast

Nu je al flink wat ruimte hebt gecreëerd is het tijd om je kast opnieuw in te delen. Het handigst is om hierbij te denken in ‘groepjes’. Maak gevouwen stapeltjes kleding op mouwlengte; hemdjes, T-shirts, (dunnere) longsleeves, truien/hoodies/sweaters, pyjama’s en sportkleding. Hang in het hanggedeelte vervolgens al je lange jurken, je vesten, blazers, broeken en dergelijke in groepjes bij elkaar en zorg dat een opbergdoos voor je panty’s, leggings en sokken hebt en een opbergdoos voor je ondergoed en lingerie.

Klaar!

Als je met bovenstaande stappen aan de slag bent gegaan dan heb je nu een overzichtelijke garderobe en zal je telkens weer blij zijn als je je kastdeuren open doet of je inloopkast inloopt. Onderzoek wijst uit dat we maar 21% van onze kleding echt dragen.. Zonde! Maar nu je je kledingkast op orde hebt gebracht brengt dit veel voordelen met zich mee. Niet alleen heel erg fijn omdat je nu in één overzicht kan zien wat je allemaal in je garderobe hebt zitten, maar ook scheelt het je tijd omdat bepaalde kledingcombinaties nu veel sneller gemaakt kunnen worden én ga je de kledingstukken die je hebt veel meer waarderen en vaker dragen. En dat is dan weer fijn voor je bankrekening en helpt mee aan een stukje verduurzaming in je huis, waar het milieu ook bij geholpen is.

En ik weet zeker dat je met het overzicht in je kledingkast ook nog eens veel meer plezier uit je garderobe gaat halen en de kledingstukken die je hebt meer gaat waarderen. Win-win!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 9 februari 2021 at 11:16

  Wat een leuke tips, ik ga binnenkort maar eens beginnen!

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 3 februari 2021 at 15:37

  Goed idee. Binnenkort verhuizen we dus dan ga ik weer eens door mijn kleding. Gelukkig heb ik juist meer ruimte voor kleding in ons nieuwe huis. En ik had het plan om mijn kleding op ‘outfits’ basis te gaan sorteren. Ik hoop dat ik hiermee sneller de juiste combinatie van kleding bij elkaar kan zoeken. Er zijn maar weinig kledingstukken die ik niet regelmatig draag. Dat is dan formal wear of heel specifiek voor bijvoorbeeld kerst. Maar ik kan inderdaad niet wachten tot het weer warmer weer is en ik een aantal favorieten weer uit de kast kan halen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 februari 2021 at 10:49

  Fijne tips….
  Starks weer de winterkleding achter in
  de garderobekast en de zomerkleding naar voren plaatsen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.