Beauty

Foundation Friday | Revlon Photoready Candid foundation

19 februari 2021

Revlon Photoready Candid foundation review 120 Buff
Is jouw huid in deze tijd van het jaar ook een stukje droger dan normaal? Dan kan een foundation al snel too much zijn en je droogtelijntjes en eventuele velletjes juist accentueren of je huid er wat dofjes uit laten zien. Niet met deze Revlon Photoready Candid foundation, die ook nog eens heel betaalbaar is. Ik vertel je er in deze uitgebreide review alles over!

‘Lees ook: Skincare | De 7 meest gemaakte dagcrème fouten.’

Revlon Photoready Candid foundation review 120 Buff

Revlon Photoready Candid foundation

De belofte

“Get comfortable! This incredibly creamy, moisturizing and protective foundation has the ingrediënts you do want, without the ones you don’t.”

De ‘Revlon Photoready Candid natural finish anti-pollution foundation’ (een hele mond vol!) belooft een foundation en huidverzorgingsproduct in één te zijn. Als foundation belooft het een natuurlijke finish met een hydraterend en comfortabel gevoel op de huid met een lichtgewicht en medium dekking. Qua huidverzorging beloven ze dat er verschillende ingrediënten in zitten die de huid hydrateren, verbeteren en de huid beschermen tegen vervuiling van buitenaf (zoals blauwlicht straling, UV-straling, vuil- en stofdeeltjes).

De ingrediënten

Heel fijn dat de ingrediënten van de Revlon Photoready Candid foundation gewoon op de achterkant van de tube zelf staan. En ja, voor een foundation zitten er zeker meer huidverzorgende ingrediënten in dan gemiddeld, zoals aloë vera, groene thee extract, komkommerextract, magnesium en vitamine E. Verder is het een foundation op waterbasis met siliconen en zitten er geen olie, parabenen, synthetische kleurstoffen of irriterende parfums in verwerkt.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Revlon Photoready Candid foundation is in Nederland verkrijgbaar bij onder andere Zalando (€13,95) en via Lookfantastic (€7,95). De foundation komt in een tube met een pompje en een inhoud van 22ml. Deze foundation is officieel in zo’n 30 kleuren verkrijgbaar, maar in Nederland is de collectie net even wat kleiner maar alsnog best uitgebreid.

Revlon Photoready Candid foundation review 120 Buff Revlon Photoready Candid foundation review 120 Buff

Review

Een foundation met een luchtdicht pompje maakt zeker al een begin met bonuspunten. Het werkt heel hygiënisch en door het transparante deel in de tube kan je goed zien hoeveel product er nog in de tube zit.

De textuur van de Revlon Photoready Candid foundation is een beetje aan de dikkere kant, maar niet dik&stug maar eerder dik&creamy (als je begrijpt wat ik bedoel). Zodra de textuur een beetje opwarmt door de temperatuur van je vingertoppen en/of je gezichtshuid versmelt hij en kan je hem heel gemakkelijk blenden. Jep, zeker een foolproof foundation die al snel mooi uitgewerkt kan worden zonder dat hij te snel indroogt of streepjes achterlaat. Doordat de finish niet te glanzend en niet te matte is krijg je zo al snel een heel natuurlijk resultaat, bijna alsof je niks op hebt.

Houd er rekening mee dat ik met mijn huid net met een Skincare Challenge begonnen ben met hogere concentraties werkzame stoffen als retinol, waardoor ik wat meer last van velletjes heb dan normaal..

Revlon Photoready Candid foundation review 120 Buff Revlon Photoready Candid foundation review 120 Buff Revlon Photoready Candid foundation review 120 Buff

Qua dekking is dit inderdaad een foundation met een medium dekking. Gebruik je wat minder of gemengd met je dagcrème dan kan je er een subtielere dekking uithalen, maar hij is niet echt verder op te bouwen naar een full coverage foundation. Dan kan je beter voor een meer dekkende foundation kiezen of een losse concealer erover aanbrengen waar je meer dekking nodig hebt.

Het huidgevoel van deze foundation vind ik heel aangenaam. Zeker nu in de winter wanneer de huidjes wat droger zijn dan normaal een aanrader, dan kan je wel wat extra skincare gebruiken en dat levert deze foundation je wel met de toegevoegde werkzame stoffen. Ik heb deze foundation in de kleur 120 Buff en dit is een lichte kleur met een mooie, neutrale ondertoon.

Als er één nadeel genoemd moet worden is het misschien de langhoudende werking ervan. Zonder een primer en/of een finishing spray trekt de foundation toch wel heel iets in fijne lijntjes en begint hij vanaf de middag wat te vervagen. Maar, zodra je er een goede primer onder gebruikt én de foundation lichtjes afpoedert of een finishing spray gebruikt blijft hij wel de hele dag zitten. Het is dus meer een persoonlijke afweging of je er moeite hebt die extra handelingen uit te voeren :)

Overall vind ik dit een heel mooie foundation die voor ieder huidtype kan werken en vooral een heel frisse en natuurlijke uitstraling geeft.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 19 februari 2021 at 15:55

  Wauw wat ziet je huid er zonder make-up goed uit, heel fris en gezond! 😊 De foundation ziet er ook goed uit en voor een mooie prijs!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 februari 2021 at 16:06

   Dankjewel! En echt he, de nieuwe huidroutine met C-ME Skincare begint al z’n vruchten af te werpen! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 februari 2021 at 15:33

  Zo een fijn merk waar te weinig over geschreven wordt.
  Het verschil is erg goed op de foto’s te zien…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.