Huis & interieur

Home | 3x Een ruimtelijk interieur creëren (zoals met een glazen binnendeur)

6 februari 2021

ruimtelijk interieur tips (stalen/glazen binnendeur inspiratie)
Als je de woontrends van vorig jaar erbij pakt die ook dit jaar duidelijk terug te zien zijn, dan kom je al snel uit bij de visgraatvloer, de staal met glazen binnendeur, zwarte keukenblokken en vooral veel witte wanden. Je zou er bijna een make-over-bingo over kunnen maken als je naar een interieurprogramma kijkt ;) Maar ik snap het wel: met veel van deze opties creëer je al snel een ruimtelijk interieur zonder dat er gelijk een grote verbouwing zoals een uitbouw bij komt kijken. En dat ruimtelijke en ‘open’ geheel is wel net zo prettig nu we meer tijd dan ooit thuis doorbrengen!

ruimtelijk interieur tips (stalen/glazen binnendeur inspiratie)

Drie tips voor een ruimtelijk interieur

Binnendeur met glas

Het is – met de titel en eerste alinea van dit artikel – misschien een inkoppertje, maar daar komt ‘ie: kijk eens naar nieuwe deuren en dan specifiek naar een binnendeur met glas. Zéker wanneer je door je benedenverdieping hebt gekozen voor doorlopende vloeren zonder drempels bij de deuren en een kleurenschema dat met het zicht door iedere ruimte heen goed bij elkaar aansluit. Dan kan zo’n moderne binnendeur met glas, zoals de zwarte stalen binnendeuren die je nu veel ziet, echt een prachtige toevoeging zijn die iedere ruimte op zich én het geheel van de verdieping veel openheid geeft.

ruimtelijk interieur tips (stalen/glazen binnendeur inspiratie) ruimtelijk interieur tips (stalen/glazen binnendeur inspiratie)

Uit het zicht opbergen

Natuurlijk mag je in een huis zien dat er geleefd wordt en horen persoonlijke items zoals foto’s, bijzonderheden die je van reizen hebt meegenomen en andere accessoires er helemaal bij. Maar, er is vaak ook heel veel anders in het zicht dat het geheel rommelig laat ogen en een ruimte ‘benauwder’ kan laten aanvoelen.

Trek er gerust een weekendje voor uit om eerst even flink schoon schip te maken. Zoek uit welke spullen je wel of niet in de benedenverdieping wil hebben of wat simpelweg weggedaan kan worden. Lees dit artikel met tips om te ontspullen/organizen maar eens door :) Berg de spullen die niet beneden horen gelijk boven op een andere vaste plek op, neem afscheid van spullen die weg kunnen, geef weg waar je een ander blij mee kan maken en zet op een verkoopplatform als Vinted of Marktplaats wat verkocht kan worden. Vervolgens kom je met een aantal handige bakken, je huidige kasten of misschien één nieuwe grotere kast een heel eind. Zorg dat je één duidelijke ‘rommel-la’ hebt en verder alles een vaste plek geeft. Het losse speelgoed in bakken in een kast of bijvoorbeeld een dekenkist, de administratie in een map of organizer in de kast in plaats van op de eettafel en probeer je accessoires in groepjes neer te zetten zodat er  mooie ‘hoekjes’ gecreëerd worden in plaats van ‘allemaal losse spulletjes’.

ruimtelijk interieur tips (stalen/glazen binnendeur inspiratie) ruimtelijk interieur tips (stalen/glazen binnendeur inspiratie) ruimtelijk interieur tips (stalen/glazen binnendeur inspiratie)

Werk met een kleurenschema

En nee, dat hoeft écht niet zwart-wit-beige-hout-grijs te zijn en kan juist voor iedere smaak en interieurstijl worden doorgevoerd. Maar door de gebruikte kleuren in je interieur in één lijn te houden, zorg je voor een veel rustiger en bij elkaar passend geheel. Of je nu een industrieel interieur, landelijke inrichting, een warme boho-stijl of juist een minimalistische inrichting hebt; als je het bij een kleur of vijf houdt, zal het geheel al snel veel meer rust geven en – zeker samen met bovenstaande tips – bijdragen aan een meer open en ruimtelijk interieur.

Maar bovenal: zorg dat jouw huis ook echt als joùw plekje aanvoelt & enjoy the process! Edit: en die interieur-make-over-bingo bestaat dus echt. Ha!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 8 februari 2021 at 12:00

  Eerlijk gezegd, we hebben ooit een glazen deur gehad. En ik snap dat het leuk staat op de plaatjes als je je huis wilt verkopen, maar in de praktijk is het een onding. Het is niet ruimtelijk, daar heb je andere methodes voor.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 februari 2021 at 17:33

  Prachtig is een zwarte deur in huis met glas…..
  Ook is een hangstoel fijn.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.