Beauty

Foundation Friday | Tarte Face Tape foundation

5 februari 2021

Tarte Face Tape foundation review (12N Fair Neutral)
Op de één of andere manier hebben make-upproducten uit het buitenland een enorme aantrekkingskracht op me. Niet alleen omdat er vaak door – vooral – Amerikaanse influencers helemaal lyrisch over gedaan kan worden, maar ook omdat het leuk is om echt weer eens een nieuw merk en product te kunnen ontdekken. Zo bestelde ik de bekende Tarte Face Tape foundation, één van de bestsellers van dit merk. In dit artikel een uitgebreide review online!

‘Lees ook: Beauty | Tips voor het kiezen van de juiste ondertoon foundation.’

Tarte Face Tape foundation review (12N Fair Neutral)

Tarte Face Tape foundation review

De belofte

De Tarte Face Tape foundation belooft een full-coverage foundation te zijn, zónder dat ‘volle’ gevoel. Dit gecombineerd met een natuurlijke matte finish, het blurren van poriën en fijne lijntjes én dat het een transfer-, water– en sweatproof foundation is maakt het een flinke mond vol aan beloftes. Ik ben benieuwd of dat waargemaakt kan worden!

Ingrediënten

Als het op de ingrediëntenlijst aankomt dan is het duidelijk een foundation op water en siliconenbasis, met een hoog percentage aan kleurpigmenten. Maar daarnaast zitten er ook huidverzorgende ingrediënten in zoals glycerine, appel-extract, champignon-extract en hyaluronzuur. Glycerine is een hydraterend ingrediënt, appel-extract is rijk aan antioxidanten, het schimmel-extract van witte champignons helpt de huid te hydrateren, werkt huidirritatie tegen en helpt de huid frisser te laten ogen en hyaluronzuur geeft een flinke vochtboost aan de huid.

Goed om te weten: deze foundation bevat geen parabenen, minerale olie, is vegan en dierproefvrij.

Een foundation met een hoge dekking kan vaak nogal ‘droog’ aanvoelen en juist snel in lijntjes en rimpeltjes trekken en droge plekjes en velletjes accentueren. Ik ben dan ook heel benieuwd met de beloftes en ingrediënten die in de Tarte Face Tape foundation zitten of dat ook voorkomen zal worden..

Prijs & Verkrijgbaarheid

Voor zover ik weet is Tarte Cosmetics niet in Nederland te koop, maar het is wel te bestellen via de Amerikaanse website. Ik was even bang dat het flink in de papieren zou gaan lopen qua douane- en invoerkosten, maar ik kreeg het pakketje na ongeveer een anderhalve week van de DPD pakketbezorger afgeleverd zonder extra kosten. Het viel me in ieder geval wel op dat er ook geen waarde van inhoud van het pakket op vermeld stond, zoals normaal wel bij pakketjes vanuit Amerika. Of ik heb geluk gehad (dit is namelijk de eerste keer ooit dat ik geen invoerkosten hoefde te betalen bij een pakketje uit Amerika) óf wellicht werkt het bij Tarte altijd zo.. Ben benieuwd of iemand anders hier wel eens besteld en hoe jouw ervaring hiermee is? :)

De Tarte Face Tape foundation kost €39,00/30ml en is verkrijgbaar in 50 (!) kleuren, onderverdeeld in drie ondertonen (koel, warm en neutraal). Tipje: Tarte Cosmetics heeft regelmatig goede kortingsacties en setprijzen, het kan zeker lonen op zo’n actie te wachten!

Tarte Face Tape foundation review (12N Fair Neutral) Tarte Face Tape foundation review (12N Fair Neutral)

Review

Een verpakking met mooie goudkleurige details, een transparante flacon zodat je kan zien hoeveel product er nog in zit én een pompje? Yes, yes, YES! Daarnaast voelt de pompflacon ook nog eens stevig aan, doseert hij niet teveel in één keer als je op het pompje drukt en vind ik de paarse details een leuke toevoeging. De eerste punten zijn dus al binnen..

Dan de foundation zelf. De de geur is bloemig en doet me denken aan een luxe lenteparfum, de textuur is een beetje aan de dikkere kant maar hij laat zich gelukkig wel goed over de huid verdelen zonder al te snel in te drogen waardoor je hem mooi kan blenden voor hij zich op de huid vastzet. Qua kleurmatch vond ik het heel erg lastig om zo op afstand een gokje te wagen, maar met de matchmaker en foto’s op hun website en andere reviews besloot ik voor 12N Fair Neutral te gaan. Dit is een lichte tint foundation met een neutrale ondertoon, die misschien eerder naar de koele dan naar de warme kant neigt te gaan. De kleur is nét een tikkeltje te licht voor me, maar na het aanbrengen van een bronzer en blush zie je daar gelukkig niks meer van.

Tarte Face Tape foundation review (12N Fair Neutral) Tarte Face Tape foundation review (12N Fair Neutral) Tarte Face Tape foundation review (12N Fair Neutral)

De Tarte Face tape foundation is overduidelijk een full coverage foundation met een hoge dekking waarbij de term a little goes a long way zéker op gaat. Er zitten enorm veel kleurpigmenten in verwerkt waardoor je zonder moeite roodheid, pigmentvlekken, onzuiverheden en wallen kan bedekken zodat je een egaal canvas creëert voor de rest van je make-up. Je ziet goed dat hij zelfs de wenkbrauwen behoorlijk bedekt! De finish valt bij mij niet zo mat uit als dat ik verwacht had vanuit de omschrijving, maar eerder een zacht satijnmat. Persoonlijk vind ik hem iets teveel dekking hebben voor iedere dag, maar zou het zeker een goede foundation zijn voor dagen met veel afspraken, een fotoshoot, feestjes en dergelijke. (Ohhh, wanneer kan dat allemaal weer??) De foundation komt namelijk ook de transfer-, water– en sweatproof beloftes na en dat maakt hem ook nog eens longwearing, waarbij je je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat géén zorgen hoef te maken of je make-up nog wel op z’n plek zit. Zelfs niet bij een regenbuitje, mondkapjes die op en af gaan en ook een sportsessie overleeft deze foundation eenvoudig.

Maar.. er is wel degelijk één ‘maar’ aan de Tarte Face Tape foundation. En dat is dat hij toch wat de neiging heeft om in fijne lijntjes en rimpeltjes te trekken. Droge plekjes en velletjes zijn nog best wel veilig, maar als je ook maar iets teveel foundation gebruikt dan gaat hij zeker in rimpeltjes en lijntjes zitten (zoals rond de mond, neus en onder de ogen). Als je er een goede primer onder gebruikt – zoals de Tarte Base Tape hydrating primer die ik mee bestelde – en door niet teveel product te gebruiken, kan je dit wel minimaliseren maar het kost je dus wel net dat beetje extra moeite tijdens het aanbrengen. En wil je dat de foundation nog beter/langer blijft zitten (voor zover dat ook maar kan) én er minder droog (dus mooi dewy) uit zal zien dan kan ik aanraden na de tijd ook de Tarte Stay Spray setting spray te gebruiken. Een toptrio, als je het mij vraagt!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 februari 2021 at 18:01

  Zeer goede en duidelijke foto’s.
  Jammer dat dit in de lijntjes en rimpels trekt.
  Fijn dat het zonder extra kosten werd verstuurd….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2021 at 15:45

   Ja, dat in de lijntjes trekken kan zeker een nadeel zijn maar is gelukkig op te lossen/te voorkomen met de tips die ik deel :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.