Beauty

Foundation Friday | The Ordinary serum foundation vs. coverage foundation

12 februari 2021

the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N
Een beautymerk dat de afgelopen paar jaar enorm is gegroeid in populariteit en bekendheid is toch wel The Ordinary. Het merk staat vooral bekend om de huidverzorgingsproducten waarbij ze een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding hanteren, maar ze hebben inmiddels ook al even twee foundations én sinds kort een concealer in het assortiment. Omdat het merk enkel online te koop is, is het best lastig om een keuze te maken tussen de twee types foundations en daarom vergelijk ik in dit artikel uitgebreid de The Ordinary serum foundation vs. The Ordinary coverage foundation zodat je gemakkelijker een keuze kan maken. Let’s go!

‘Lees ook: Foundation Friday | Met deze tips kies je de juiste ondertoon foundation!’

the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N

Welke The Ordinary foundation moet ik kiezen?

The Ordinary serum foundation

Deze foundation is een lichtgewicht foundation met een lichte tot medium dekking en een serum-gevoel op de huid. Het is een heel vloeibare foundation die je vooraf even goed moet schudden om de kleurpigmenten goed gemengd te houden met de overige ingrediënten. De finish is semi-matte en er zit een SPF 15 in verwerkt.

The Ordinary coverage foundation

Deze foundation is een foundation met een medium tot full-coverage dekking, maar belooft alsnog een comfortabel en lichtgewicht gevoel op de huid. Voor een foundation met zo’n hoge dekking is de formule alsnog redelijk aan de dunne kant, ook deze foundation kan je voor gebruik het beste goed schudden voor gebruik om de kleurpigmenten goed te verdelen door de overige ingrediënten. De finish is wederom semi-matte en ook in deze variant zit een SPF15 verwerkt.

the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N

De ingrediënten

The Ordinary serum foundation is een foundation op waterbasis waar lichte siliconen aan toegevoegd zijn en huidverzorgende ingrediënten als kokosextract en vitamine E. The Ordinary coverage foundation is een foundation op waterbasis, waaraan kokosextract en lichte siliconen zijn toegevoegd en als huidverzorgende ingrediënten zit er onder andere glycerine en vitamine E in.

Beide foundations bevatten geen olie, parfum of uitdrogende alcohol en zijn dierproefvrij en vegan.

De verpakking

Zowel The Ordinary serum foundation als The Ordinary Coverage foundation komen in eenzelfde pompflacon met een inhoud van 30ml die je op slot kan zetten door het pompje een kwartslag te draaien. En doordat een deel van de flacons transparant zijn kan je ook goed zien hoeveel product er nog in de verpakking zit. Hygiënisch, goed te doseren en handig. Win-win-win!

the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N

Kleuren en ondertonen

Zowel The Ordinary serum foundation als The Ordinary coverage foundation komt in 21 kleuren, die variëren in verschillende ondertonen. Zo is er rekening gehouden met warme (Y – yellow), koele (P – pink) en neutrale (N – neutral) ondertonen maar in de meer donkere tinten is er nog een vierde ondertoon meegenomen: de rode (R – red). Interessant: er is een kleur met een S en een kleur met een G in de kleurnaam, dit staat voor Silver en Gold. Deze tinten zou je kunnen gebruiken als vloeibare highlighters en/of kunnen mengen met je foundation om hem meer glowy te kunnen maken.

–> Mocht je twijfelen welke kleur je moet kiezen, ze hebben een heel duidelijke shadeguide online staan. Samen met bovenstaande afbeelding zou je een heel eind moeten komen!

Prijs & Verkrijgbaarheid

Beide The Ordinary foundations zijn verkrijgbaar via de website van Deciem, maar ook in Nederlandse webwinkels van bijvoorbeeld Parfumerie Douglas, De Bijenkorf en Lookfantastic. De prijs kan per aanbieder net iets verschillen, maar de adviesverkoopprijs is €6,90 voor een pompflacon met 30ml inhoud.

the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1Nthe ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N

De grootste verschillen

Het grootste overduidelijke verschil tussen deze foundations is de dekking die ze geven. The Ordinary serum foundation geeft volgens de verpakking een lichte dekking en volgens de website een medium dekking. Zelf vind ik hem ook zeker naar een medium dekking neigen en ik was hier positief door verrast. The Ordinary coverage foundation geeft echt een goede dekking en is zonder al teveel moeite zelfs op te bouwen tot een full-full-coverage dekking en is misschien wel één van de meest dekkende foundations die ik persoonlijk ken.

Je kan het verschil in textuur en dekking de finish van de foundations op bovenstaande foto’s heel duidelijk zien. Je ziet het verschil bijvoorbeeld heel goed bij de ader en het moedervlekje. Ik heb beide foundations trouwens in de kleur 1.1N, een lichte kleur met een neutrale ondertoon.

De serum foundation heeft zéker een lichtgewicht en serum-achtige-textuur, maar eerlijk is eerlijk: ik had door de naam wel wat meer verwacht als het op de ingrediënten aankomt. Door het ‘serum’-gedeelte dacht ik namelijk dat het meer skincare ingrediënten zou bevatten, maar de naam verwijst meer naar ‘het gevoel op de huid zoals een serum’. Ik vind het een redelijk foolproof foundation die zowel met de vingers, sponsje en kwast prettig werkt en zonder al teveel moeite een mooi en fris resultaat geeft. Ik vind dit een foundation die voor eigenlijk iedere huid wel geschikt is vanwege de prettige lichte textuur en mooie dekking, zonder te mat of te glanzend te zijn.

De coverage foundation is voor een foundation met zo’n hoge dekking alsnog verrassend lichtgewicht,  máár voelt duidelijk wat meer heavy op de huid dan de serum-variant. Logisch, gezien de hogere concentratie kleurpigmenten, maar wel iets om rekening mee te houden. Door de hoge dekking is dit ook minder een foolproof foundation en kan het blenden wat meer tijd in beslag nemen en kan ik adviseren hem aan te brengen met een foundationkwast voor het mooiste resultaat. Hierdoor vind ik dit wel meer een foundation voor de onzuivere/vettere tot normale huidtypes, want door de hoge dekking kunnen droogtelijntjes en droge velletjes wel nét even iets meer geaccentueerd worden.

the ordinary serum foundation coverage foundation welke/vergelijking/comparison/1.1N

In mijn ervaring hebben beide foundations ook zonder primer een fijne soepelheid tijdens het aanbrengen en blijven ze best lang zitten. Maar, voor een mooier resultaat en het ‘echt niet hoeven te twijfelen aan je make-up gedurende de dag’ zou ik toch kiezen voor een primer onder de foundation die aansluit bij jouw huidtype en een heel dun laagje transparante poeder erover nadat je hem hebt aangebracht. Maar zonder primer er is wel een winnaar als het op longwearing aankomt: de coverage foundation hecht zich net even wat beter aan de huid en blijft daardoor langer op z’n plek.

Oh, nog een laatste opmerking die gemaakt moet worden: beide foundations zijn heel erg zuinig in gebruik. Ik kan bij beide foundations met gemak met één klein pompje uit voor mijn gehele gezicht, inclusief een deeltje hals én dan nog een beetje aanstippen van plekjes die net even wat meer dekking kunnen gebruiken.

Conclusie: beide The Ordinary foundations zijn heel erg goede foundations voor een bizar budgetvriendelijke prijs. Het is maar net naar welke textuur en dekking je op zoek bent, maar zeker aanraders als je het mij vraagt!

–> Heb jij al eens een foundation van The Ordinary uitgeprobeerd? Welke formule spreekt jou het meest aan of is jouw favoriet?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 12 juni 2021 at 18:11

  The Ordinary is ook in echte winkels verkrijgbaar, bv Douglas in de Kalverstraat.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 juni 2021 at 10:09

   Klopt helemaal natuurlijk :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.