Beauty

Foundation Friday | Bourjois Healthy Mix foundation

5 maart 2021

Bourjois Healty Mix foundation review/ervaring/test
Een foundation die inmiddels al heel wat jaren bestaat, een keer een update van formule heeft gehad en ik ook al vaker heb behandeld in een review. Waarom dan tóch nog een keertje voorbij laten komen? Omdat er een enthousiaste vraag over binnenkwam en daardoor was ik eigenlijk ook wel benieuwd wat ik er nú van zou vinden, want de laatste review erover komt uit 2017 en inmiddels heb ik toch ook een andere huid en kan ik hem met veel meer andere foundations vergelijken. Dus hierbij een drie-keer-is-scheepsrecht review van de Bourjois Healthy Mix foundation. Let’s go!

‘Lees ook: Make-up of the day | Een frisse look voor de lente.’

Bourjois Healty Mix foundation review/ervaring/test

Bourjois Healthy Mix review

De belofte

“De Bourjois Healthy Mix foundation ‘anti-fatigue’ is een medium dekkende foundation met pigmenten die een natuurlijke, stralende finish bieden die tot wel 16 uur lang blijft zitten. Het is een foundation voor een gezonde look met een anti-verouderingsformule met een mix van Vitamine C die tekenen van vermoeidheid tegengaat, vitamine E voor een antioxiderende werking en vitamine B5 dat de huid verzacht. Hyaluronzuur zorgt voor hydratatie en dat maakt dit een foundation voor alle huidtypes, met name voor een droge huid.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan zie ik dat het een foundation op waterbasis is waaraan siliconen en kleurpigmenten zijn toegevoegd. Daarnaast zitten er een aantal huidverzorgende ingrediënten in zoals soja olie, vitamine E, panthenol (vitamine B5), glycerine, appel-extract, hyaluronzuur, meloen-extract en abrikozenextract. Stuk voor stuk ingrediënten waar ik enthousiast over kan worden, omdat ze de huid verzachten, verzorgen en hydrateren.

Echter, zit er ook parfum en een uitdrogende variant alcohol in verwerkt. Wel in een kleine hoeveelheid, maar mocht je er gevoelig voor zijn dan is het wel iets om te vermelden..

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Bourjois Healthy Mix foundation is zeker een budgetvriendelijke foundation te noemen, want hij heeft een adviesprijs van rond de €16,00/30ml. Maar deze foundation is heel vaak in de aanbieding en bij bol.com, Notino en Douglas varieert de prijs door de aanbiedingen tussen de €6,09 (!) en €13,99. Deze foundation is in meerdere ondertonen en in 12 kleuren verkrijgbaar.

Bourjois Healty Mix foundation review/ervaring/test

Review

Een transparante vierkante glazen flacon waardoor je kan zien hoeveel product je nog hebt, een transparante rode kunststof dop voor een leuk kleuraccent, rode en witte letters.. Het geheel maakt een frisse indruk! Ik ben sowieso een liefhebber van foundations die in een pompflacons zitten, aangezien je hiermee niet alleen hygiënisch kan werken maar ook goed het product kan doseren.

De foundation heeft een subtiele en frisse geur en is qua textuur net even wat dunner dan de gemiddelde foundation. Dit heeft als grootste voordeel dat hij heel soepel aan te brengen is en fijn over de huid glijdt. Het huidgevoel is een beetje als die van een verzorgend serum, een dikke plus dus als je een drogere huid hebt. De dekking van deze foundation is medium en kan eventueel opgebouwd worden met een tweede laagje waardoor je richting full coverage gaat. Maar het mooiste, meest frisse en natuurlijke resultaat krijg je toch wel echt met één laagje en ik raad dan ook aan om een losse concealer te gebruiken op enkel de plekjes die misschien meer dekking kunnen gebruiken.

Bourjois Healty Mix foundation review/ervaring/test Bourjois Healty Mix foundation review/ervaring/test Bourjois Healty Mix foundation review/ervaring/test

Welke kleur ik draag? Ik heb gekozen voor de kleur 51 Light Vanilla. Dit is een lichte tint met een neutrale ondertoon, die heel iets meer richting het warme gaat. De foundation oxideert heel iets, dus het kan even testen zijn welke kleur een goede match is. Oxideren betekent dat hij ietsjes donkerder opdroogt dan hoe hij uit de verpakking komt. Zeker iets om rekening mee te houden!

In de belofte over deze foundation stond dat het een foundation is die ook goed door drogere huidjes gebruikt kan worden en daar ben ik het wel mee eens. Zelfs mijn aan-hogere-percentages-retinol-wennende-en-vervellende-huidje krijgt er een heel frisse uitstraling door. Wel kan de foundation net even iets in fijne lijntjes en lachrimpeltjes trekken, waardoor die plekjes wat meer aandacht verdienen tijdens het blenden van de foundation. Maar als hij verder eenmaal is opgedroogd en je de rest van je make-up hebt aangebracht vind ik het resultaat heel mooi, natuurlijk en fris ogen. En dat komt zeker ook omdat deze foundation een wat natuurlijke, subtiel glowy finish heeft.

–> Heb je een verzoeknummer voor een foundationreview? Let me know! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van ria
  Reply ria 5 maart 2021 at 11:25

  Ja die oxidatie is ook wat me tegenstaat bij dit merk.
  Heb de kleur ivory, die doet het ook, verder wel een fijne foundation.
  Echter na jouw review van de Revlon candid heb ik die besteld en is wel een topper!
  Ook de kleur Buff is goed dus ben er blij mee.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 maart 2021 at 11:35

   Wat leuk om te horen dat de Revlon een goede match voor je is!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.