Beauty

Foundation Friday | Clinique Even Better Clinical serum foundation

26 maart 2021

Clinique Serum Foundation review (Even Better Clinical) 2021
Toen ik voor het eerst over deze nieuwe Clinique Serum Foundation las, was ik als skincarejunkie direct geprikkeld. Een foundation met medium dekking gecombineerd met 3 serum technologieën die op langere termijn aan huidverbetering werken? Klinkt ideaal! In dit artikel vertel ik je er alles over en deel ik mijn persoonlijke ervaring en foto’s met je in een uitgebreide review.

‘Lees ook: Make-up | Tips voor het kiezen van de juiste ondertoon foundation.’

Clinique Serum Foundation review (Even Better Clinical) 2021

Clinique Even Better Clinical serum foundation

De belofte

“Deze gewichtloze, medium tot volledig dekkende, vloeibare foundation die 24 uur lang houdt, helpt de huid onmiddellijk en na verloop van tijd zichtbaar te verbeteren. Verpakt met goede ingrediënten voor de huid zoals hyaluronzuur, salicylzuur, vitamine C, en Clinique’s exclusieve pigmenvlekkenbestrijdende molecuul UP302. Fysieke zonnefilters SPF20 helpen de huid te beschermen tegen toekomstige verkleuring. Het is klinisch bewezen dat de foundation de natuurlijke huid er nog beter laat uitzien dan voordien. Je gezicht ziet er egaler, gladder en gehydrateerd uit. Dramatische huidverzorging verpakt in een foundation.”

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje van de Clinique Serum Foundation kijk, dan zie ik al snel dat het hier niet om een standaard foundation gaat maar echt een twee-in-één product met een boel huidverzorgende ingrediënten. De basis is er eentje van siliconen en water, waaraan onder andere vitamine C, hyaluronzuur, vitamine E, zeewierextract, thee extract, chia extract, cafeïne, niacinamide, salicylzuur, melkzuurbacteriën én een SPF20 is toegevoegd. Wow! Goed om te weten: de foundation is olievrij, bevat geen parfum is en niet-acnegeen.

Laat ik een paar ster-ingrediënten van deze serum foundation iets verder uitlichten:

– hyaluronzuur geeft een enorme hydratatieboost aan de huid en maakt deze voller
– vitamine C is een sterke antioxidant, verfrist de huid en helpt bij de bestrijding van pigmentvlekken
– salicylzuur is een betahydroxyzuur (BHA) die poriën zuivert en de huid exfolieert
– UP302 is een unieke werkzame stof van Clinique dat uit verschillende ingrediënten bestaat die de huid verhelderen, pigmentvlekjes aanpakken en zorgen voor een gelijkmatige huidskleur.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Deze nieuwe Clinique serum foundation is verkrijgbaar in 42 (!) kleuren via de Nederlandse Clinique webwinkel, Douglas en De Bijenkorf voor €44,00/30ml.

Clinique Serum Foundation review (Even Better Clinical) 2021 Clinique Serum Foundation review (Even Better Clinical) 2021 Clinique Serum Foundation review (Even Better Clinical) 2021 Clinique Serum Foundation review (Even Better Clinical) 2021

Review

Deze foundation komt in een heerlijk frisse verpakking van een transparante ei-vorm met witte tekstopdruk en een witte kunststof dop en een pompdispenser. Zo kan je de Clinique serum foundation dus goed doseren en werkt hij hygiënisch. Dit product is zo goed als geurloos en qua textuur van deze foundation doet het me denken aan die van een bodylotion; niet te dik of te dun en heel prettig uit te smeren.

Als het op de kleurenrange aankomt ben ik enorm onder de indruk. Okee, helaas zijn niet alle kleuren bij ieder verkooppunt te bestellen maar via de Clinique webwinkel kan je ze wel allemaal vinden. Ik heb zelf kleur CN10 Alabaster, een lichte kleur met een neutrale ondertoon die héél iets meer naar de warmere kant neigt. Waar ik normaal al snel in de eerste of tweede lichtste kleur van een range zit, is dit de 5-na-lichtste-kleur. Kortom; heb je echt een héél lichte huid dan nog zou je een goede kleurmatch kunnen vinden bij deze foundation. De kleur die ik heb is misschien voor nu nét een tintje te donker voor me, maar niks heel opvallends en als de zon zich wat meer laat zien gaat hij perfect zijn.

Eén pompje is voldoende voor een mooie medium dekking, maar als je de voorkeur hebt voor meer dekking dan kan je hem met nog een klein pompje opbouwen waardoor je zelfs een bijna volledige dekking eruit kan halen. Hij droogt op met een satijnen finish; oftewel niet te mat en niet te glanzend maar heel natuurlijk. Wel even opletten dat je hem goed uitwerkt bij rimpeltjes en lijntjes, want hij droogt wel redelijk snel op. Het voordeel daarvan is dat de foundation gedurende de dag mooi op z’n plek blijft zitten.

Het uiteindelijke resultaat vind ik echt heel erg mooi. Mijn huid ziet er bijna uit alsof er een airbrush overheen is geweest. Poriën vallen minder op, er schijnt een frisse glow doorheen en mijn huid is duidelijker egaler zónder dat het er teveel als ‘make-up’ uit ziet. En helemaal als ik dan denk aan de mooie huidverbeterende ingrediënten die eraan toegevoegd zijn kán ik niet anders dan enthousiast zijn :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 26 maart 2021 at 08:46

  Wauw, ik blijf het zeggen, je huid ziet er fantastisch uit en deze foundation ziet er erg mooi uit op je huid! 😊
  Ps: Waarom zet je niacinamide ook niet bij de ster-ingrediënten? (Ben zelf helemaal weg van dit ingrediënt, het is echt een allrounder vind ik en kan zoveel verschillende dingen voor je huid doen)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2021 at 13:11

   Dankjewel voor je compliment! Ben er ook zéker heel blij mee hoe mijn huid op dit moment is :D

   Ik heb niacinamide er voor nu niet bij staan, omdat dit niet één van de drie ‘serum technologieën’ ster-ingrediënten is die Clinique voor deze lijn aanmerkt, zeg maar. Maar ben het met je eens: niacinamide is zéker een mooi ingrediënt. Binnenkort meer hierover op de site :)

 • Avatar van Sonja Timmerman
  Reply Sonja Timmerman 26 maart 2021 at 07:33

  Fijne review. De foundation ziet er erg mooi uit op je gezicht, ook qua kleur. Ik ga deze foundation zeker proberen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 maart 2021 at 07:02

  Chique flesje.
  Zo een zeer goed dekkende foundation.
  Fijn merk.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.