Huis & interieur

Interieur inspiratie | De eethoek als hart van het huis

23 maart 2021

eethoek/eettafel interieur inspiratie
De eethoek is in veel huizen lang niet meer de ruimte waar enkel gegeten wordt. Als ik naar onze eigen situatie kijk dan is het zowel de plek waar we drie keer per dag aan tafel zitten voor het eten, maar ook de plek waar ik graag m’n tijdschrift of boek lees, knutsel met de meiden, Shae help met schoolwerk en waar Paul en ik aan werken. Zonde om een plek waar zoveel uur van de dag aan doorgebracht wordt niet wat meer in het zonnetje te zetten! In dit artikel deel ik een aantal tips en vooral veel inspiratiebeelden voor het inrichten van de eethoek zodat het echt dat fijne hart van het huis wordt.

‘Lees ook: Interieur | Dit zijn de accessoires trends van 2021.’

eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie

Tips voor het inrichten van de eetkamer

Natuurlijk is een goede basis altijd belangrijk en – als ik naar mijzelf kijk – dan is het toch wel mijn droom om ‘later’ een heerlijk grote woonkeuken of leefkeuken te hebben waar dan een eettafel van minimaal twee-en-een-halve meter in kan staan. Met aan de ene kant één of meerdere eetbanken waardoor je het geheel wat meer ‘open’ kan houden (zeker wanneer er een grote raampartij met uitzicht op de tuin achter zit) en aan de andere kant van die lekkere comfortabele eetstoelen waar je zonder moeite urenlang in kan zitten. Ik zie het al helemaal voor me!

Dromen mag natuurlijk altijd, maar het niet heel realistisch en voor iedereen weggelegd om zo’n grote woonkeuken te hebben en vaak moeten we het doen met een huis met open keuken waardoor je eethoek vaak meer onderdeel van je woonkamer is. Zo is het ook bij ons. Wij hebben een niet al te grote benedenverdieping met een open keuken en de eethoek staat tussen onze keuken en het leefgedeelte van de woonkamer in. Niet een ruimte die je kan afzonderen als afzonderlijke eetruimte, maar wel een ruimte waar alsnog mee te spelen is. Wel een project van trial and error, want we hebben al heel wat verschillende tafels en stoelen gehad voor we iets vonden waar we écht 100% tevreden mee waren. Vast herkenbaar voor andere interieurlovers, die eeuwige veranderwoede? :)

Interieur shop tip | Löwik Woonwinkel

eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie

Woon je wat kleiner en is de ruimte waar je eettafel staat redelijk ‘vierkant’ dan is het een tip om eens te kijken naar een ronde eettafel. Dit staat een stuk speelser in de ruimte en het zal je nog verrassen met hoeveel mensen je rondom zelfs een kleinere ronde eettafel kan zitten. Okee okee, een ronde tafel is misschien niet de meest praktische keuze als je de tafel ook veel als werkplek gebruikt, maar verder is het wel echt heel gezellig zitten om een ronde tafel omdat iedereen makkelijker interactie en oogcontact met elkaar kan maken. Wel even rekening houden met het onderstel en de poten en of dat wel uitkomt met de stoelen die je eraan wil zetten, want het is wel zo fijn en ruimtebesparend als je stoelen voor het grootste deel aan/onder de tafel kan schuiven als je er niet op zit..

Ben je met z’n tweetjes of een klein gezin en heb je niet de ruimte om altijd een grote eettafel neer te zetten, maar krijg je normaal gesproken best regelmatig gasten die mee-eten? Dan is het een tip om te kiezen voor een eettafel die uittrekbaar is waardoor je in een paar minuten tijd van een eettafel voor vier personen zó naar een eethoek voor een man of acht kan gaan. Trek er dan de eetbank, wat extra stoelen en krukjes bij en je bent klaar voor wat heerlijke uurtjes tafelen met je familie en/of vrienden.

‘Lees ook: Home | Tips voor een ruimtelijker interieur.’

eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie eethoek/eettafel interieur inspiratie

Ohhh, als ik zoiets als bovenstaand schrijf dan word ik toch een beetje verdrietig hoor. Na een jaar in deze lockdown mis ik dat koken voor vrienden en familie, samen uren aan de tafel zitten en bijkletsen, spelletjes spelen en dergelijke echt enorm.. Nog even volhouden en hopelijk snel weer!

In de tussentijd worden er in ieder geval heerlijk wat interieurveranderingen doorgevoerd en De Grote Voorjaarsschoonmaak aangepakt, want daar is dan wel weer wat meer tijd én aandacht voor. Want je brengt heel wat uurtjes in je huis door en dat mag dan ook wel echt jouw/jullie plekje zijn waar je je écht thuis voelt. Ik steek hier persoonlijk dan ook graag wat extra uurtjes in. Zo fijn om in iedere ruimte tot rust te kunnen komen en er een fijne sfeer te creëren voor mijn gezin ♥

Is de eethoek bij jou in huis ook zo’n prominente plek voor het samenzijn met je gezin? En heb je nog leuke interieurplannen om de komende tijd mee aan de slag te gaan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 23 maart 2021 at 12:31

    Zulke mooie eettafels…
    Ben op zoek naar een andere…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.