Beauty

Personal | Een update over de laserontharing tegen overbeharing in mijn gezicht

25 maart 2021

laserontharing gezicht ervaring (vrouw) Triaderm
We zijn inmiddels alweer ruim een jaar verder dan de laatste update die ik hierover schreef en het was natuurlijk en behoorlijk raar jaar te noemen, waardoor een paar afspraken verschoven moesten worden en dergelijke. Maar.. nog steeds kom ik heel trouw zo’n beetje iedere zes weken bij Triaderm voor de laserbehandeling tegen de overbeharing in mijn gezicht. Ik krijg vaak de vraag hoe het er nu mee staat.. Tijd voor een update over de laserontharing in mijn gezicht inclusief foto’s!

Mijn ervaring met laserontharing in het gezicht

Al vanaf mijn tienerjaren heb ik last van overbeharing in mijn gezicht, iets dat helaas door de hormonale veranderingen sinds de eerste zwangerschap ook nog verergerde. Iets dat, zoals je kan begrijpen, niet heel erg gemakkelijk was om mee om te leren gaan en zorgde voor veel onzekerheid.

Zeker vanwege mijn lichte huid in combinatie met heel donkere haartjes, maakte dit een pijnlijk punt waar ik iedere dag mee in de weer was. Van waxxen tot aan plukken met een pincet, van een lang IPL-traject in een salon tot een IPL-apparaat voor thuisgebruik, scheren met een mesje.. ik heb zo’n beetje alles dat je kan bedenken geprobeerd, maar helaas was er niks dat op de langere termijn hielp.

En dat zorgde ervoor dat ik ‘leerde leven’ met het dagelijks moeten scheren, het camoufleren van de stoppeltjes, de grijze onderhuidse waas van de haartjes en de daarbij komende huidirritatie en ingegroeide haartjes en dat ik dus – zeker in fel (zon)licht – altijd met een hand voor mijn kin-gebied stond in een gesprek met anderen om het te maskeren.

laserontharing gezicht ervaring (vrouw) Triaderm
laserontharing gezicht ervaring (vrouw) Triaderm

Totdat ik dus begon met dit traject van laserbehandelingen bij Triaderm in Arnhem. Helaas is de overbeharing bij mij duidelijk hormonaal, waardoor een echt permanente ontharing lastig zal worden. Maar.. na anderhalf jaar is het verschil echt bi-zar te noemen.

Niet alleen is het gebied waar de overbeharing zat enorm verminderd in omvang, ook groeien de haartjes veel minder snel waardoor ik tussen de laserbehandelingen in niet meer iedere dag hoef te scheren (eens per vier dagen is voldoende om de stoppeltjes weg te halen) én zijn de stoppeltjes die er zijn niet meer zo stug/hard als voorheen. De laserbehandelingen hebben er als bijkomend voordeel ook nog eens voor gezorgd dat mijn huid op deze plekken er veel rustiger uit is gaan zien qua onzuiverheden en huidirritatie en dat er zo goed als geen ‘grijze waas’ meer zichtbaar is.

–> In dit eerdere artikel over laserontharen in het gezicht beantwoordde ik verschillende vragen over deze behandeling, zoals de kosten ervan, of er vergoeding vanuit de verzekering mogelijk is, hoe een behandeling verloopt, of het pijn doet etc.

laserontharing gezicht ervaring (vrouw) Triaderm laserontharing gezicht ervaring (vrouw) Triaderm

Ik kan niet in woorden uitleggen hoe dankbaar ik ben dat er zoiets als deze behandeling bestaat en voor het aanbod wat ik vanuit Triaderm mocht krijgen. Waardoor ik dus niet meer dagelijks hiermee geconfronteerd wordt en mee bezig hoef te zijn en zelfs zonder make-up de deur uit hoef te gaan. Als ik de foto’s in dit artikel bekijk kan ik me bijna niet meer voorstellen dat het ooit zo erg was en word ik oprecht emotioneel van..

Het mag dan helaas een taboe zijn om over een onderwerp als dit zo open te praten, maar er zijn heel veel vrouwen die hier last van hebben en hier dagelijks mee te dealen hebben. Het blijft ook voor mij niet eenvoudig om open te zijn over dit onderwerp vanwege toch een stukje schaamte. Want ‘een vrouw hoort toch een glad gezicht te hebben zonder haar en stoppels?’ maar ik heb toch besloten dit hele proces te delen. Om te laten zien dat bij de juiste kliniek met goed opgeleide en professionele medewerkers en de juiste apparatuur er veel mogelijk is waardoor het echt niet nodig is om hiermee dagelijks geconfronteerd te hoeven worden.

Tijd om dit onderwerp uit de taboesfeer te halen, hopelijk wat meer te normaliseren en te laten zien dat er echt goede mogelijkheden zijn om hier op lange termijn wat aan te kunnen doen.

Lees ook mijn eerdere artikelen over dit onderwerp:
Over beharing (mijn eerste post hierover uit 2011)
– Overbeharing camoufleren
– Update over overbeharing en tips
– Mijn eerste ervaringen met laserontharen in het gezicht
Mijn ervaring met laserontharing in het gezicht #2

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Om transparant te zijn: ik krijg deze behandelingen vanuit Triaderm aangeboden. Maar, de behandelingen zijn goed betaalbaar en er is met een bepaalde mate van overbeharing ook vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Ik krijg verder niet betaald voor dit artikel en deel gewoonweg mijn oprechte ervaring en mening.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 19 december 2022 at 14:52

  Ik ga dit volgens jaar doen en hoop ook op zulke resultaten! Zie alleen wel ontzettend op tegen de periode waarin ik ga scheren… Epileerde tot nu toe elke avond trouw op de bank en mijn handen jeuken na een dag al ontzettend. Laatst merkte ik echt dat het nu niet meer ging – ik was mijn goede Tweezerman kwijt en kon wel janken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2022 at 10:10

   Hi Tessa, wat goed dat je hiermee gaat beginnen! Het is zeker even een lastige ‘aanloopperiode’ wanneer je niet kan ontharen zoals je normaal doet, maar het is nodig zodat ze kunnen zien waar de haartjes zitten, goed mee kunnen pakken en dus voor een beter resultaat. Keep that in mind! Ik wens je heel mooie resultaten toe :)

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 27 maart 2021 at 10:47

  Mooi resultaat en heel dapper van je om er zo open over te zijn. Heerlijk dat je soms zonder make up de deur uit kan gaan.

 • Avatar van Carina Peters
  Reply Carina Peters 26 maart 2021 at 20:18

  Wat fijn voor je, je ziet echt duidelijk het verschil. Heerlijk gevoel lijkt me dat.

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 26 maart 2021 at 17:35

  Jeetje wat een geweldig resultaat!
  Ik vind dit ontzettend fijn voor jou en kan me voorstellen hoe blij je hiermee bent.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 maart 2021 at 13:06

  Zo fijn dat dit erg goed werkt…
  Het resultaat is verbluffend goed.
  Duidelijke foto’s.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.