Beauty

Foundation Friday | NARS soft matte foundation

19 maart 2021

NARS soft matte foundation review
Alhoewel ik de laatste jaren steeds meer een voorkeur heb gekregen voor een foundation met een meer glanzende en dewy finish, blijf ik benieuwd naar de matte foundations omdat die vaak meer langhoudend zijn. Maar matte foundations staan bekend om een droger huidgevoel en dat ze geen goede match zijn met een drogere huid. Zou deze foundation daar verandering in brengen? Je leest het in deze uitgebreide NARS soft matte foundation review!

‘Lees ook: Skincare | Dit zijn de 3 meest beste ingrediënten tegen huidveroudering.’

NARS soft matte foundation review

NARS soft matte foundation

De belofte

“Ontdek een doorbraak in matte foundations met de NARS soft matte complete foundation; een kleur die niet oxideert, een medium tot full coverage dekking en een comfortabele gevoel met 16 uur lang mooi resultaat. De formule beschermt de huid tegen vervuiling van buitenaf en huidschade door blauw licht en het ‘HydraMatte Balancing Complex’ houdt de talgproductie onder controle zonder de huid uit te drogen. Het resultaat? Een zachte, gematteerde en second-skin look die transferproof en shineproof is.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan vallen er voor een matte foundation zeker een aantal dingen op. Zo zitten er voor een matte foundation verrassend veel hydraterende en huidverzorgende ingrediënten in zoals glycerine, rijstextract, zonnebloemextract, rozemarijn-extract, algen, vitamine E, hyaluronzuur en erwtenproteïne. Verder is het een foundation op basis van water en siliconen, zonder olie,  die volgens de website en verpakking vooral geschikt is voor mensen met een normale, gecombineerde en vettere huid.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Als er één ding is waar NARS in zijn foundations in uitblinkt, dan is het toch wel de kwaliteit ervan én het enorme kleurbereik. Zo is deze NARS soft matte foundation verkrijgbaar in 34 kleuren die zijn onderverdeeld in verschillende ondertonen. Deze foundation is in Nederland verkrijgbaar via de Europese webshop van NARS maar ook te bestellen bij De Bijenkorf voor €37,00/45ml.

NARS soft matte foundation review NARS soft matte foundation review

Review

Dit merk staat bekend om de minimalistisch vormgegeven verpakkingen met de rubberen touch, en ook bij deze foundation is dat het geval. Zowel het transparante deel van de tube als de dop voelen aan als een fluwelen laagje. Heel chique, maar aan de andere kant niet zo vingerprint- en vlekkenbestendig.. Een opvallend punt is de inhoud van deze foundation: een normale hoeveelheid bij foundations is 30ml, maar in deze van NARS zit 45ml. De helft méér dan normaal!

De NARS soft matte foundation komt in een stevige tube met een ‘tuutje’ waarmee je heel precies kan doseren. Let op: de foundation heeft een redelijk dunne textuur, dus even goed schudden voor gebruik en niet te hard op de tube drukken :) Qua geur doet het me echt denken aan een ‘make-up/foundation geur’ zonder specifiek parfum te kunnen benoemen: redelijk neutraal dus. Ik draag deze foundation in de kleur Light 2 Mont Blanc, een lichte kleur met een neutrale ondertoon die echt een perfecte kleurmatch is voor mij.

Door de dunnere textuur van deze foundation was ik benieuwd of de beloofde dekking wel behaald kon worden, maar dat maakt hij meer dan goed. Medium tot full coverage? Check! Breng je hem aan met je vingers en direct nadat je je dagcrème hebt aangebracht, dan versmelt deze foundation het meest natuurlijk en zit je op een medium dekking. Breng je hem aan over een primer en met een foundationkwast, dan behaal je zonder moeite een volledige dekking.

NARS soft matte foundation review NARS soft matte foundation review NARS soft matte foundation review

Voor een matte foundation voelt deze opvallend comfortabel aan op de huid, maar dat verrast me met de ingrediëntenlijst niet echt. En tóch is de finish zeker ‘soft matte’ te noemen. Verwacht geen doffe en ‘doodse’ matte look, maar een zachte en sophisticated matte uitstraling van de huid. Ik ben het laatste jaar de wat meer glanzende uitstraling gaan waarderen, maar deze matte finish staat wel heel chique en draagt duidelijk bij aan een longwearing resultaat. Want dát is deze foundation zeker: eenmaal aangebracht blijft hij zitten als een huis.

Die langhoudende kwaliteit brengt wel met zich mee dat het een foundation is die redelijk snel opdroogt als je hem aanbrengt. Een beetje snel en in delen werken is dus wel aan te raden voor het mooiste resultaat. Of het voor mijn wat drogere huid de beste match is, is misschien te betwijfelen maar met een hydraterende primer eronder, snel werken, goed blenden bij rimpeltjes, lijntjes en droge plekjes zorgt toch wel voor een mooie finish die de hele dag mooi blijft.

Overall is dit een foundation die zeker zijn plussen en minnen heeft, die misschien echt meer geschikt is voor de normale tot vettere huidtypes maar daar tegenover staat wel echt een perfecte kleurmatch en een heel mooie en longwearing finish.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 19 maart 2021 at 22:10

  Prachtig!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 maart 2021 at 12:25

  Mooie natural look met deze foundation ;-)
  Het verschil is heel goed te zien op de foto’s.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.