Beauty Carrière & Geld

Girlboss Interview met Pascalle van Thoor van The Skinz Boutique

9 maart 2021

Pascalle van Thoor / The Skinz Boutique / vrouwelijke ondernemer / girlboss / interview
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al gestart maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Pascalle van Thoor van huidinstituut Skinz en skincare webwinkel mét persoonlijk advies The Skinz Boutique.

Girlboss
A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

‘Lees ook: Girlboss Interview met Katrien de Ruijter van sieradenlabel MAMALOVES.’

Pascalle van Thoor / The Skinz Boutique / vrouwelijke ondernemer / girlboss / interview

Interview met Pascalle van Thoor van The Skinz Boutique

Wie ben je?
Ik ben Pascalle, 46 jaar, wonend in het smalste stukje van Nederland. Creatief, gek op brownies, yoga-retreats en producten met een sterke missie of bijzonder verhaal.

Kan je meer over jouw bedrijf en het ontstaan ervan vertellen?
As we speak realiseer ik me weer dat ik me op 1 april 2004 heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dus 17 jaar geleden. Skinz is een huidinstituut waarbij persoonlijke aandacht en adviezen centraal staan. Het bedrijf is met mij meegegroeid: waar ik voorheen blij werd van het uitvoeren van acne-behandelingen, richt ik me de laatste jaren op het inspireren en verbeteren van de huid van dames rond mijn eigen leeftijd en ouder. Ik ben zelf steeds bewuster geworden dat een holistische benadering ontzettend belangrijk is en dit ook positief werkt voor je huid. Je kunt het niet los van elkaar zien. Een probleem aan de oppervlakte is vaak niet het probleem van de huid maar heeft een dieper gelegen oorzaak. Daar ben ik mezelf steeds meer bewust van geworden en dit wil ik graag overbrengen aan mijn klanten. Dus bij een intake bespreek ik meer dan alleen je huid, je hele leefstijl wordt onder de loep genomen om zo tot een persoonlijk behandelplan te komen.

Sinds 2020 is hier een online versie bij gekomen: The Skinz Boutique. Hierop geef ik online adviezen en voor degene die geïnteresseerd is stel ik na een intake een persoonlijk advies samen. Hetzelfde als in de fysieke salon maar dan via zoom, mail en/of telefoon. Op de site vind je de mooiste merken waarvan ik weet dat ze je huid kunnen verbeteren. Wanneer je niet bekend bent met de producten blijft een persoonlijk advies natuurlijk ontzetten belangrijk. Service en persoonlijke aandacht staan centraal en we vinden het enorm belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je aankoop en zorgen er altijd voor dat het voelt als een cadeautje.

Waar komt jouw liefde en passie voor huidverzorging/de beautywereld vandaan en wanneer besloot je hier een bedrijf mee op te willen zetten?
Ik sleepte al vroeg met lippenstiften, spray-blond (sorry mam, het kwam wel uit een potje) en opmaakpoppen. Door de jaren heen is de liefde voor spray-blond gelukkig bekoeld maar de interesse in mooie make-up is gebleven en daar kwam een lichte obsessie voor huidverzorging bij. Ik had echter nooit de intentie om er mijn beroep van te maken. Het was een overdreven interesse. Mijn liefde voor tekenen was op dat moment groter en ik ging naar Sint Lucas in Boxtel om daar lekker creatief bezig te kunnen zijn.

Op mijn 27e heb ik pas de stap genomen om de opleiding tot schoonheidsspecialiste te gaan volgen. Daar werd meteen duidelijk waar mijn focus zou liggen want ik had een hekel aan alles wat te maken had met lichaamsmassages, ontharen, nagels, voeten en visagie (uhm ja, raar maar waar). Gezichtsbehandelingen, producten ontleden en iemand een goed gevoel geven doordat een huid gaat veranderen, dat vond en vind ik geweldig. Doordat ik ondertussen zelf een behoorlijk pigmentprobleem had ontwikkeld was ik gebrand op producten met effectieve werkstoffen die mijn huid zouden gaan verbeteren.

Toen ik klaar was met de opleiding heb ik me meteen ingeschreven bij de KvK en ben gestart. Twee dagen per week deed ik ervaring op in mooie instituten en dat heb ik een paar jaar op deze manier gecombineerd met mijn eigen zaak. Door middel van opleidingen, cursussen en congressen ben ik me steeds verder gaan verdiepen en zo kom je er uiteindelijk achter waar je krachten liggen en wat je echt leuk vindt om te doen. Niet alleen ontwikkeling op zakelijk vlak geeft je inzichten, persoonlijke ontwikkeling speelt bij mij een nog grotere rol.

Op welk punt ben je ervoor gegaan om fulltime te ondernemen?
Toen ik al een jaar of 3 parttime aan het ondernemen was, heb ik mijn baan opgezegd en ben ik fulltime gaan ondernemen.

Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Mijn persoonlijke benadering, blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak en een enorme drive.

Pascalle van Thoor / The Skinz Boutique / vrouwelijke ondernemer / girlboss / interview

Waar zie je jezelf en het bedrijf over vijf jaar?
Precies dat is waar ik op dit moment over aan het nadenken ben. Door de tijd waarin we leven is mijn kijk veranderd en heb ik me deze vraag enige tijd geleden opnieuw gesteld. Waar ik begin 2020 nog een duidelijk beeld had voor mezelf en Skinz, is dit gaandeweg het jaar veranderd. Op dit moment ben ik aan het brainstormen, krabbelen, strepen en uitwerken waardoor een nieuw idee langzaam vorm begint te krijgen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?
Ik sta rond 6u op en start mijn dag afwisselend met krachttraining, yoga of een meditatie. Daarna lees ik een half uur of werk ik aan een programma wat ik volg. ’s Ochtends is voor mij het moment dat ik de meeste energie heb en me het beste kan concentreren. Hierna maak ik me klaar voor de dag en start ik om 9u met mijn eerste afspraak. De ochtend staat gereserveerd voor behandelingen, intake gesprekken of ik ontvang vertegenwoordigers van de merken die we aanbieden of waar we in geïnteresseerd zijn.

Als de afspraken het toelaten ga ik tussen de middag eventjes naar buiten en maak ik een wandeling. Ik woon vlak bij het bos en die omgeving werkt enorm voor het leegmaken van mijn hoofd. De middag staat in het teken van de online boutique. Telefonische intakes, bestellingen, administratieve taken, plannen uitwerken, social media en het klaarmaken van mooie pakketjes. ’s Avonds ben ik vaak bezig met het bedenken en uitwerken van ideeën die ik voor de toekomst heb. Hoewel het werk gerelateerd is, vind ik dit ontspannend om te doen.

Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Niet iedereen heeft dezelfde normen en waarden. Daar kon ik in het begin helemaal niet mee omgaan. Ik moet me ook niet laten afleiden door de mening van iemand anders. Wolves don’t lose sleep over the opinion of sheep is een gezegde wat ik van tijd tot tijd weer goed in mijn oren moet knopen. Dicht bij mezelf blijven is erg belangrijk.

Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Mijn iPhone en iMac, met groot scherm zodat ik nog steeds overzicht heb wanneer 50 tabbladen tegelijkertijd geopend zijn ;) en de agenda die hierin gesynchroniseerd is. Ik krijg echt een hartverzakking als ik merk wanneer deze niet up to date is, maar gelukkig komt dat zelden voor. Mijn Succes Planner waarin ik allerlei hersenspinsels kriebel maar ook plannen in uit werk. Sparren met mijn man. En natuurlijk de apparatuur en tools die ik gebruik in de salon.

Wat is het beste advies dat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers wil meegeven?
Je begint je bedrijf omdat je een bepaald doel voor ogen hebt. Jouw idee, jouw plan. Laat je daarom niet afleiden door allerlei goedbedoelde adviezen en ruis die er niet toe doet. Als er iets niet loopt zoals gepland of verwacht, leer ervan en ga door waar je mee bezig was. Blijf bij jezelf, wees authentiek.

–> Neem een kijkje op de website van The Skinz Boutique voor meer informatie en om het complete assortiment te bekijken.

Heb jij een eigen bedrijf en wil je dit graag in de spotlight zetten in deze rubriek? Neem dan zeker eens contact met me op! ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 9 maart 2021 at 17:14

  Wat een mooi advies :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 maart 2021 at 11:46

  Fijn interview.
  Mooie webshop heeft ze.
  Zeer overzichtelijk met producten die denk ik iedere vrouw wel zou willen gebruiken.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.