Beauty

Love it! | REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser

22 maart 2021

REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser review/ervaring
Ik ben een groot liefhebber van een oliereiniger om mijn gezicht schoon te maken. Helemaal op de dagen dat ik make-up draag is dit de perfecte ‘first cleanse’. De Kiehl’s cleansing oil was bijna op, dus ik mocht van mijzelf een nieuw product uitzoeken. Dat werd deze REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser, waar ik je in deze review alles over ga vertellen!

‘Lees ook: Review | The Body Shop Hemp dry body oil.’

REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser review/ervaring

REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser

De belofte

De REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser is een zachte 3-fasen gezichtsreiniger op oliebasis die vuil, (waterproof) make-up en SPF zonder moeite van je gezicht verwijdert. De formule is geschikt voor de meest gevoelige huidjes zonder deze droog of trekkerig achter te laten maar juist zacht en soepel aan laat voelen. Goed om te weten: dit product is cruelty free (dierproefvrij) en vegan en de verpakking is grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal.

Ingrediënten

Het ingrediëntenlijstje van deze oliereiniger is best kort en er zit onder andere druivenpitolie, glycerine, meadowfoam-olie en een natuurlijk mild parfum in. Geen uitdrogende alcoholen, geen harde reinigers zoals SL(E)S, geen parabenen of andere nasties. Hooray!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser is verkrijgbaar voor €27,00/100ml bij onder andere Lookfantastic, De Bijenkorf en Perfectly Basics.

REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser review/ervaring REN Perfect Canvas clean jelly oil cleanser review/ervaring

Review

Ik heb door de jaren heen al heel wat verschillende oliereinigers en cleansing balms uitgeprobeerd, maar deze REN clean jelly oil cleanser is duidelijk nét even wat anders. Hij gaat namelijk tijdens het gebruik door drie fases heen; de cleanser heeft een jelly textuur die je op de droge huid aanbrengt en tijdens het inmasseren een beetje aan de huid ‘trekt/zuigt’ (niks heftigs, meer om het gevoel een naam te kunnen geven) waardoor je het idee hebt dat vuil echt goed losgemaakt wordt, vervolgens verandert de substantie door de warmte van de huid en het inmasseren in een olie en wordt het huidgevoel heerlijk zacht en als laatste stap wordt het tegen de tijd dat je het met water van je gezicht verwijdert de textuur in een heel zachte reinigingsmelk waardoor je het geheel zonder moeite van je gezicht afspoelt.

Deze reiniger heeft trouwens een heerlijke zachte en verzorgende geur, die me ergens aan de geur van de babyproducten van Naïf doet denken :) Je hebt ongeveer een amandelgrootte aan product nodig om je gehele gezicht te kunnen reinigen, je kan hem zonder problemen over je oogleden halen en je wimpers er zachtjes mee inmasseren (zonder geïrriteerde ogen of traanogen na afloop) en na het afspoelen met behulp van lauw water en een washandje is je gezicht zonder boenen volledig schoon en is er geen restje make-up meer te vinden.

Helemaal fijn: na afloop is mijn huid dus niet alleen lekker schoon en make-upvrij, maar voelt deze vooral heel erg lekker soepel en zacht aan. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Chichi
  Reply Chichi 26 maart 2021 at 11:16

  Deze heb ik ook gehad maar bij mij was het helaas geen succes. Het haalde mijn make-up niet goed weg en er bleef een vies laagje op mijn huid achter. Ik houd het wel bij “gewone” cleansing oils !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2021 at 13:10

   Ahhh, wat jammer dat deze voor jou niet zo fijn werkt als de ervaring die ik heb..

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 24 maart 2021 at 01:24

  Klinkt super interessant!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 23 maart 2021 at 18:05

  Klinkt goed, ga ik zeker een keer proberen! 😊 (Hoor hier meer goeie verhalen over)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.